15.01.2016 14:22

Pickbox vs Netflix – dve storitvi videa na zahtevo v Sloveniji

Novica o prihodu Netflixa v Slovenijo je številne spodbudila, da so se registrirali in preizkusili najbolj znano streaming storitev za gledanje filmov in serij na svetu. Ker je Netflix znamka, ki je več deset milijonom ljudem omogočila gledanje vsebin kjerkoli in kadarkoli, so vsi hoteli videti, za kaj gre in ali bodo enake serije in filmi na voljo tako pri nas kot v Ameriki in v zahodnih državah.

Ker Netflix prihaja na tržišče, kjer se je Pickbox pojavil pred letom dni, so se vsi začeli spraševati, ali mu bo Netflix s svojo prisotnostjo ogrozil poslovanje.

Čeprav je Pickbox kot storitev star šele leto dni, je na našem tržišču našel svoje mesto, zato se ne boji, da bi mu ga Netflix lahko odvzel. Povsod, kjer je na voljo Netflix, obstajajo tudi drugi ponudniki streaming storitev, kot sta Hulu in Amazon, v regiji Pickboxa pa je tudi HBO GO.

Vsaka storitev ima različno ponudbo vsebin, ceno in način distribucije, gledalci pa se lahko za predplačilo odločijo na več različnih storitvah streaminga hkrati.

Kako pa se pravzaprav razlikujeta Netflix in Pickbox?

V trenutni različici Netflixa prevodi niso na voljo, Pickbox pa nudi prevode vseh vsebin, ki so jih pripravili poklicni prevajalci. Poleg tega so Disneyjeve risanke, kot so Življenje žuželk, Pogum in Bolt, na Pickboxu tudi sinhronizirane. Iz meseca v mesec prihajajo nove serije in filmi, na Pickboxu pa smo v prvem letu lahko videli kar 19 premier, kot so Hiša iz kart (House of Cards), Gospa ministrica (Madam Secretary), Na kraju zločina: Splet (CSI Cyber), Sirote (Orphan Black), Seme življenja (Extant) in Strokovnjaka za seks (Masters of Sex). Nove serije so ekskluzivno za Slovenijo na Pickboxu na voljo 24 ur za ameriško premiero s profesionalnim prevodom.

Ta mesec bo na Pickboxu premierno na voljo trenutno najboljša serija Showtimea Milijarde (Billions) z večkrat nagrajenima igralcema Paulom Giamattijem in Damianom Lewisom (Domovina) v glavnih vlogah, serija Odklenjen (Limitless), posneta po istoimenskem filmu z Bradleyjem Cooperjem, ter Gospa ministrica in Na kraju zločina: Splet, letošnje leto pa se je na Pickboxu začelo s svetovno premiero BBC-jevega Sherlock Speciala.

Pickbox bo še naprej vztrajal pri kakovosti svojih vsebin in prevodov ter predstavljal premierne in kultne serije, veliko Disneyjevih vsebin za otroke in filmske klasike, ki si jih vsi radi ogledamo.

Podobnosti med Pickboxom in Netflixom:

• SVOD (streaming video on demand) – storitev gledanja pretočnih vsebin
  • gledanje vsebin kjerkoli in kadarkoli
  • zakonito gledanje serij in filmov preko spleta
  • obe storitvi sta brez pogodbenih obveznosti
  • širjenje kulture maratonskega gledanja serij

Razlike med Pickboxom in Netflixom:

• Pickbox in Netflix imata drugačne vsebine
  • Pickbox distribuira vsebine 7 največjih svetovnih studiev (Sony, MGM, CBS, Showtime, BBC, ABC, ITV, Disney), gledalci Pickboxa pa s pomočjo družbenih omrežij in uporabniške podpore sodelujejo pri izbiri novih serij in filmov
  • Netflix se bolj nagiba k serijam svoje produkcije, kot so Orange is the New Black, Narcos, Jessica Jones
  • Pickbox ima več sezon serij, kot so Črni seznam, Ujeti pod kupolo…
  • Osnovni paket Pickboxa je ugodnejši od osnovnega paketa Netflixa; osnovni paket Pickboxa stane 7 €, osnovni paket Netflixa pa 7,99 €
  • Pickbox ima prevode poklicnih prevajalcev v slovenščino, Netflix pa prevodov nima
  • Del Disneyjevih risank je na Pickboxu sinhroniziran
  • V osnovnem Pickboxovem paketu je vsebine mogoče spremljati na 2 napravah, na Netflixu pa na 1
  • Netflix je na voljo samo preko spleta, Pickbox pa tudi preko SiOL-a
  • Pickbox je v prvem letu obstoja predstavil serijo Hiša iz kart, prvo serijo Netflixove produkcije, ki na Netflixu v Sloveniji ni na voljo

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več