Računalništvo, telefonija
16.09.2019 12:10
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Platforma Stripe se ustanavlja v Sloveniji

Svetovna plačilna platforma, ocenjena na 22,5 milijarde USD, se širi v osem dodatnih evropskih držav. Spletna podjetja lahko začnejo sprejemati plačila od strank po vsem svetu v minutah. Podjetji Minimaa in Treo ter številni drugi platformo Stripe že uporabljajo.
Stripe je tehnološko podjetje, ki gradi gospodarsko infrastrukturo za svetovni splet.
Stripe je tehnološko podjetje, ki gradi gospodarsko infrastrukturo za svetovni splet.

Svetovna plačilna platforma Stripe, eno od najhitreje rastočih tehnoloških podjetij na svetu, je uradno ustanovljena v Sloveniji. Platforma omogoča zagon in rast spletnih podjetij, povečanje obsega njihovega poslovanja na svetovni ravni ter sprejemanje denarja od koder koli na svetu.

Platforma Stripe obdela več milijard dolarjev letno za več milijonov podjetij, vključno z zagonskimi in velikimi podjetji, kot so Google, Amazon, Uber in Shopify. Podjetji Minimaa in Treo platformo Stripe v Sloveniji že uporabljajo za ponujanje svojega blaga in storitev kupcem po vsem svetu.

„Slovenija ima veliko podjetniško in tehnološko nadarjenih ljudi in prepričani smo, da bi se lahko še več podjetij iz Slovenije razširilo na globalni ravni,“ meni Felix Huber, ki je v družbi Stripe vodja za Srednjo in Vzhodno Evropo, Bližnji vzhod ter Afriko. „S platformo Stripe naj bi se še več podjetjem iz Slovenije omogočilo izvažati njihovo ustvarjalnost in ambicioznost drugam po svetu.“


Z uporabo infrastrukture Stripe lahko slovenska podjetja po samo nekaj klikih začnejo izvažati po svetu

Slovenska podjetja lahko že danes v samo 10 minutah začnejo sprejemati plačila v več kot 130 valutah. Platforma Stripe tem podjetjem prvič omogoča dostop do svojih globalnih plačil in zakladniške mreže. Podjetja lahko uporabljajo platformo Stripe za sprejemanje plačil, pa tudi za upravljanje računovodstva, izdajanja računov, izplačil tretjim osebam in optimizacijo mobilnega plačevanja – vse z ene centralizirane nadzorne plošče. Uporabniki platforme Stripe dobijo tudi dostop do mobilnih denarnic, kot sta Apple Pay in Google Pay.

Platforma Stripe pomaga slovenskim podjetjem kar najbolj zmanjšati spletne goljufije

Goljufija je poleg izzivov pri upravljanju več valut pogosto eden od glavnih zaviralcev za podjetja, ki želijo prodajati kupcem po svetu. Platforma Stripe uporablja dovršeno strojno učenje za zagotavljanje neprekosljive zaščite pred goljufijami in zaščitnih ukrepov, ki slovenska podjetja in njihove kupce ščitijo pred goljufijami.

Platforma Stripe spodbuja nove spletne poslovne modele in tradicionalnim podjetjem pomaga

Ker se vse več dejavnosti seli na splet, nastaja nov val spletnih podjetij, vključno s trgi, podjetji za množično financiranje in naročniškimi podjetji. Platforma Stripe lahko zagotovi razvijalcem programske opreme in podjetnikom v Sloveniji orodja, ki jih potrebujejo, da bodo del naslednje serije spletnih velikanov.

„Za spletno podjetje, kot je naše, je hitrost zares pomembna. Platformo Stripe je bilo mogoče preprosto in hitro vključiti – to nam je prihranilo toliko ur, da smo jih prenehali šteti. Podpora, ki smo jo prejeli od platforme Stripe, med njenim vključevanjem, je bila neprimerljiva,“ Tomaž Riffel, izvršni direktor, Minimaa.

Cene platforme Stripe ne vključujejo stroškov namestitve, mesečnih pristojbin in skritih stroškov. Začnejo se pri 1,4 % + 0,25 EUR na uspešno bremenitev kartice v Sloveniji.

O platformi Stripe

Stripe je tehnološko podjetje, ki gradi gospodarsko infrastrukturo za svetovni splet. Podjetja vseh velikosti – od novih zagonskih podjetij do javnih družb – njegovo programsko opremo uporabljajo za sprejemanje spletnih plačil in vodenje tehnično zahtevnih finančnih operacij v več kot 100 državah. Platforma pomaga podjetjem pri zagonu in povečevanju njihovih prihodkov, uveljavljenim podjetjem pa pri širjenju na nove trge in uvajanju novih poslovnih modelov. Cilj platforme Stripe je dolgoročno povečati BDP svetovnega spleta. Več informacij o platformi Stripe je na voljo na spletni strani https://stripe.com.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več