Računalništvo, telefonija
07.03.2013 13:13

Deli z drugimi:

Share

Plenilec svetlobe

Najnovejši predstavnik Nikonovih kompaktnih fotoaparatov serije Performance COOLPIX P330 z objektivom NIKKOR s 5x optičnim zoomom (FX-ekvivalent 24-120 mm) in veliko svetlobno jakostjo f/1.8, velikim (1/1,7 palčnim), od zadaj osvetljenim slikovnim tipalom CMOS z 12 milijoni slikovnih točk ter naprednim v objektiv vgrajenim VR (Vibration Reduction) sistemom zmanjševanja tresljajev in možnostjo zajema slik v RAW (NRW) formatu, dviguje standarde naprednih kompaktnih fotoaparatov.
Plenilec svetlobe
Plenilec svetlobe

Visoka občutljivost ISO (100–6400), ki jo je mogoče razširiti do 12.800 omogoča krajše čase, ki pri fotografiranju hitro premikajočih se motivov ali v šibki svetlobi zagotavlja posnetke z neverjetnimi podrobnostmi in kar najmanjšim šumom. Na voljo je zmogljiv 99-točkovni sistem samodejnega ostrenja (AF), ki tudi pri fotografiranju motivov, ki ne želijo ali ne morejo biti pri miru s sledenjem, poskrbi, da so ves čas ustrezno izostreni. Način samodejnega HDR zajame fotografije tako, da z enim pritiskom sprožilca fotoaparat zabeleži dva različno osvetljena posnetka in ju združi v enega ter tako ustvari en posnetek s širokim dinamičnim razponom in bogatimi barvnimi prehodi. S P330 lahko fotografiramo tudi v formatu RAW (NRW).

Med snemanjem videa v polnem HD formatu (Full HD,1080/60i) pri 60, 50, 30 ali 25 sličicah na sekundo, lahko fotograf uporabi tako optični zum kot samodejno ostrenje, izbere pa lahko tudi snemanje v počasnem ali hitrem načinu s hitrostjo zapisa do 120 sličic na sekundo.

Ustvarjalne funkcije, kot je denimo makro način, omogočajo, da se fotograf osredotoči na še tako majhne motive in hkrati zajame najmanjše podrobnosti, medtem ko panoramski način 360°/180° zlahka zajame osupljive razglede preprosto tako, da se aparat premika vodoravno ali navpično.

Za popotnike bo poskrbel vgrajeni sistem GPS, ki zabeleži natančno lokacijo (zemljepisno dolžino in širino) nastanka posnetkov in zapis ter prikaz slik kot geografskih oznak. Tistim, ki želijo pustolovščine deliti s prijatelji in družino, povezljivost Wi-Fi z dodatnim brezžičnim vmesnikom (WU-1a) omogoča prenos kakovostnih slik in videoposnetkov v pametno napravo.

Nikon COOLPIX P330 bo v črni in arktično beli barvi naprodaj od 21. marca po 379 EUR.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več