Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

16.09.2019      7:00
Znani so zmagovalci WEBSI Spletni prvaki

Podeljenih je bilo 28 WEBSI nagrad

WEBSI nagradeWEBSI nagrade

V petek, 13. septembra, so v Lutkovnem gledališču Ljubljana podelili prestižne nagrade WEBSI Spletni prvaki in razkrili, kateri izmed 124 prijavljenih projektov segajo v sam vrh digitalnega komuniciranja.

103-članska strokovna in poslovna žirija pod vodstvom Matjaža Butare, direktorja marketinga v Big Bangu, je izbrala zmagovalce, ki so na Odru pod zvezdami segali do zvezd.

Na WEBSI dnevu, festivalu slovenskega digitalnega komuniciranja, so udeleženci prisluhnili zanimivim strokovnjakom s področja digitalnega komuniciranja, ki so dali vpogled v trende, aktualne teme in poslušalce popeljali skozi domače in tuje digitalne zgodbe. Celotno dogajanje je s svojim povezovanjem dogodka popestril Boštjan Gorenc - Pižama.

In kdo so letošnji WEBSI nagrajenci?

Naj digitalna agencija leta 2019 je postala Agencija 101, generalni spletni prvak projekt Cockta legende, ki so ga zasnovali v Atlantic Grupi (Droga Kolinska) in agenciji Yootree, naj digitalna kampanja pa je Tvoja Cockta, tvoja stvar, projekt prav tako podjetja Atlantic Grupa in agencije Yootree. Nagrado za naj digitalca oz. naj digitalko 2019 je prejela Maša Butara, direktorica vsebin in digitalnih strategij v agenciji Luna TBWA.

Vsi zmagovalci

-       Generalni spletni prvak: Cockta legende (Atlantic Grupa/Droga Kolinska, d. d. in Yootree, d. o. o.)

-       Naj digitalna agencija 2019: Agencija 101, d. o. o.

-       Naj digitalna kampanja: Tvoja Cockta, tvoja stvar (Atlantic Grupa/Droga Kolinska, d. d. in Yootree, d. o. o.)

-       Naj digitalka 2019: Maša Butara, direktorica vsebin in digitalnih strategij, Luna TBWA, d. o. o.

-       Zmagovalec ljudstva: Flaška. Vaš osebni izvir vode. (Flaška, d. o. o. in Demar, d. o. o. ter Tauria, d. o. o.)

-       Najboljše uredništvo: Spletno mesto Postojnska jama (Postojnska jama, d. d. in Innovatif, d. o. o.)

-       Najboljša uporabniška izkušnja: Argeta je svet zase (Droga Kolinska, Živilska industrija, d. d. in CNJ, d. o. o.)

-       Najboljše oblikovanje: Spletno mesto Postojnska jama (Postojnska jama, d. d. in Innovatif, d. o. o.)

Nagrade po posameznih kategorijah

Avtomobilizem: 1. mesto: Koliko elektrike je v tebi? (Porsche Slovenija, d. o. o. in Agencija 101, d. o. o.)

Digitalna orodja: 1. mesto: Intra Constructor (Intra lighting, d. o. o. in Kivi Com, d. o. o. ter Akeo, d. o. o.)

Dogodki in prosti čas: 1. mesto: Lidlovih 300.000 (Lidl Slovenija, d. o. o. k. d. in Mediodrom, d. o. o.)

Družbena omrežja: 1. mesto: XMAS adventni koledar (Telekom Slovenije, d. d. in Renderspace, d. o. o.)

Družbeno odgovorni projekti: 1. mesto: Lahko noč, nestrpnost! (A1 Slovenija, d. d. in Grey Ljubljana, d. o. o.)

Finančni sektor: 1. mesto: Dobrodošli v odraslost (Vzajemna, d. v. z. in Futura DDB, d. o. o.)

Globalni digitalni projekti: 1. mesto: Cockta legende (Atlantic Grupa/Droga Kolinska, d. d. in Yootree, d. o. o.)

Inovativni ustvarjalci prihodnosti: 1. mesto: Koliko elektrike je v tebi? (Porsche Slovenija, d. o. o. in Agencija 101, d. o. o.)

Javne in nevladne organizacije: 1. mesto: Veterinarska fakulteta (Veterinarska fakulteta Ljubljana in ENKI, d. o. o.)

Mediji: 1. mesto: Frekvenca, 10 let multimedijske rad(i)ovednosti (Javni zavod Radiotelevizija Slovenija)

Mobilne aplikacije: 1. mesto: Interaktivne pravljice za spodbujanje razvoja otrok (Atlantic Grupa/Droga Kolinska, d. d. in Agencija 101, d. o. o.)

Najbolj učinkoviti digitalni projekti (“use of data”): Argeta – zelenjavni namazi – prediktivno digitalno oglaševanje (Atlantic Grupa/Droga Kolinska, d. d. in iPROM, d. o. o.)

Posebni digitalni projekti: 1. mesto: Insta literarne zgodbe Med vrsticami (A1 Slovenija, d. d. in Grey Ljubljana, d. o. o),

Poslovna spletna mesta: 1. mesto: Prenova spletnega mesta Turističnega združenja Portorož (Turistično združenje Portorož, g. i. z. in AV studio, d. o. o.)

Produktne in pristajalne spletne strani: 1. mesto: Argeta je svet zase (Droga Kolinska, Živilska industrija, d. d. in CNJ, d. o. o.)

Spletne trgovine: 1. mesto: Lekarna Ljubljana (Lekarna Ljubljana in ENKI, d. o. o.)

Turizem: 1. mesto: Spletno mesto Postojnska jama (Postojnska jama, d. d. in Innovatif, d. o. o.)

Uporaba naprednih tehnologij: 1. mesto: NEO – platforma za pametno življenje (Telekom Slovenije, d. d. in Renderspace, d. o. o., Akeolab, d. o. o. ter Biokoda, d. o. o.)

Video: 1. mesto: Neki Neki (Telekom Slovenije, d. d. in Renderspace, d. o. o.)

Vsebinski marketing: 1. mesto: Ambasador nezdravega življenja (Atlantic Grupa/Droga Kolinska, d. d. in Agencija 101, d. o. o)

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?

17 načinov, kako pospešiti hitrost vaše Wi-Fi... 1
raceboy  |  ...bistvene "nadgradnje" pa ni v nobeni ...
Microsoft z orodjem za obnovitev izbrisanih d... 2
Justin.Forfunky  |  Microsoft ima tudi orodje Sync Toy za sp...