Računalništvo, telefonija
29.05.2013 17:08

Deli z drugimi:

Share

Upad črno-belega tiskanja

Podjetja in javni zavodi vse manj tiskajo, upad črno-belih izpisov je bil v letu 2012 kar 16 odstoten. Na drugi strani se povečuje količina barvnih izpisov.
PaperCut in Toshiba
PaperCut in Toshiba

Podjetje Tift, d. o. o., vodilni ponudnik poslovnih storitev tiskanja in opreme za predstavitve, je predstavilo izsledke lastnih analiz tiskanja v podjetjih in javnih zavodih v preteklih letih. Glavne ugotovitve nakazujejo, da količina črno-belega tiska pri uporabnikih upada, medtem, ko barvno tiskanje narašča. Trendi na področju tiskanja se vse bolj nagibajo k lažjemu upravljanju s tiskanjem, ki ga omogočajo sodobne rešitve in storitve, kot je denimo PaperCut.

»Podjetja stremijo k zniževanju stroškov, sem sodijo tudi stroški za tisk, ki so s pomočjo ustreznih rešitev zelo učinkovito obvladljivi in tudi bolj pregledni. Učinki v podjetjih, ki uporabljajo naše poslovne storitve tiskanja, so že opazni. Količina vsega tiskanja se je v zadnjih dveh letih pomembno zmanjšala,« je o izsledkih analiz povedal Peter Vuksinič, direktor podjetja Tift.

Podjetje Tift je s pomočjo svojih storitev za lažje upravljanje s tiskanjem naredilo analizo nad količino tiskanja na napravah, ki jih s pomočjo njihovih uspešnih rešitev za poslovno tiskanje uporabljajo številna podjetja in javni zavodi. Opravili so pregled nad tiskanjem 300 črno-belih in 75 barvnih naprav. Rezultati so pokazali, da je bilo v lanskem letu narejenih za 16 odstotkov manj črno-belih izpisov kot leta 2011. Leta 2010 je bil ta odstotek še za eno odstotno točko višji. Na drugi strani se povečujejo barvni tiski, ki so od leta 2010 do 2011 narasli za 16 odstotkov, lani pa še za dodatne 3 odstotke. Povečevanje barvnih izpisov je pomembno z vidika obvladovanja stroškov, saj so le-ti pri njih precej višji.

V Tiftu zato verjamejo, da so za učinkovito spopadanje s stroški tiskanja nujne ustrezne rešitve za upravljanje s tiskanjem, saj na ta način dobijo uporabniki realen vpogled v potrebe tiskanja po posameznih napravah ali zaposlenih. Ti imajo preko aplikacij jasen pregled nad osebnim tiskanjem. S pomočjo Tiftovih rešitev je omogočeno tudi lažje načrtovanje tiskanja v bodoče, kar je posebno pomembno v kontekstu upravljanja s stroški.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TIFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TIFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TIFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več