Računalništvo, telefonija
11.07.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

“Podjetja morajo začeti obsežnejše naložbe, zlasti v robne rešitve”

.. Regionalni direktor prodaje IT oddelka Schneider Electrica meni, da je vztrajnost spreminjanja tradicionalnega načina poslovanja podjetij z novimi in sodobnimi rešitvami preprosto prevelika, da bi se lahko drastično upočasnila ali ustavila ..
Jernej Urbas, regionalni direktor prodaje IT oddelka v Schneider Electricu
Jernej Urbas, regionalni direktor prodaje IT oddelka v Schneider Electricu

Prav zaradi navedenih razlogov poudarja prednosti t. i. »Edge Computiga« oz. robnega računalništva.

Jernej Urbas, regionalni direktor prodaje IT oddelka v Schneider Electricu pravi, da je napredek na področju digitalizacije očiten iz leta v leto in da so kot podjetje pravi partner za prve in enostavne korake do popolne digitalizacije poslovanja.

Zakaj ste tako samozavestni? Kakšne rezultate pričakujete letos?

Schneider Electric postavlja izzive naših partnerjev in kupcev na prvo mesto z željo, da jim s pravimi orodji pomagamo premagati izzive v vsakdanjem poslovanju. Naš cilj je, da nas partnerji in uporabniki vidijo kot strateškega partnerja in da skupaj napredujemo iz leta v leto. Zaradi tega je rast, ki jo pričakujemo, vedno organska in v skladu s tržnimi razmerami.

Katero od rešitev, s katerimi se ukvarjate, uporabljate v svojem podjetju?

V naši organizaciji uporabljamo pravzaprav vse novosti, ki jih ponudimo tudi tržišču. Novost je platforma EcoStruxure IT, posebej razvita za potrebe sodobnega, hibridnega IT okolja. To je orodje za daljinsko spremljanje, ki temelji na oblaku in uporabnikom omogoča, da svojo informacijsko infrastrukturo dvignejo na novo, višjo raven v smislu spremljanja opreme, proaktivnega pristopa k zagotavljanju visoke razpoložljivosti celotne informacijske infrastrukture in tudi optimizirajo stroške.

Kdo so uporabniki vaših rešitev?

Oddelek Secure Power, ki je zadolžen tudi za portfelj APC, je namenjen uporabnikom, ki potrebujejo visoko razpoložljivost svoje IT infrastrukture in zanesljivost uporabljene opreme. Naš nabor vključuje večino pasivne informacijske opreme in ga je mogoče namestiti domačim uporabnikom za zaščito elektronskih naprav ali pa za načrtovanje in opremljanje največjih možnih podatkovnih centrov. Zato bi si upal trditi, da je naša največja posebnost z dolgoletnimi izkušnjami in visoko kakovostno opremo, ki jo ponujamo, strankam zagotoviti visoko raven zanesljivosti poslovanja.

Od začetka leta so potekale promocije novih rešitev, novosti na področju robnega računalništva, kot so mikro podatkovni center, Easy UPS, pa tudi modeli linijskih interaktivnih UPS naprav APC Smart-UPS ™ z litij-ionskimi baterijami. Kaj je novo in pomembno za uporabnike?

»Edge Computing« kot relativno nov trend v današnjem svetu omogoča uporabnikom aplikacije in podatke na lokacijah, kjer so ljudje ali oprema, ki jih lahko uporabljajo. Schneider Electric je pred kratkim predstavil nov izdelek – EcoStruxure ™ 6U C – stenski mikro podatkovni center, ki omogoča varno in enostavno namestitev IT opreme. To je omara s prostornino 6U, ki jo je mogoče enostavno obesiti na steno, je združljiva z večino sodobne IT opreme in ima nosilnost več kot 100 kg. Micro Data Center 6U omogoča namestitev varnostnih rešitev Netbotz, ki bodo tehnično zaščitile opremo in zagotavljale visoko raven razpoložljivosti, zahvaljujoč vrsti senzorjev in kamer. Združljiv je z novo linijo APC Smart-UPS ™ interaktivnih UPS naprav z litij-ionskimi baterijami, ki prinašajo velike izboljšave glede servisnih intervalov, življenjske dobe baterije in nižje teže. Ta celovita robna rešitev dopolnjuje našo programsko opremo Ecostruxure IT Expert, ki tako eni osebi omogoča spremljanje neomejenega števila lokacij, vpogled v delovanje vse IT opreme, ki jo je mogoče povezati v omrežje in optimizacijo. Zahvaljujoč naprednim računalniško podprtim procesom učenja obdelave podatkov, uporabnikom zagotavljajo vpogled v preizkušene postopke za povečanje zanesljivosti informacijskega sistema in optimizacijo stroškov.

Ali bo trenutna situacija kot posledica Covid-19 upočasnila ali pospešila digitalno preobrazbo podjetij?

Pričakujem, da se bodo podjetja lotila obsežnejših naložb, zlasti v robne rešitve, orodja za delo na daljavo in storitve, da bodo lahko zaposlenim zagotovili delo v izrednih razmerah. Dejstvo je, da je vztrajnost spreminjanja tradicionalnega načina poslovanja z novimi in sodobnimi rešitvami preprosto prevelika, da bi se lahko drastično upočasnila ali ustavila. (P.R.)

Več na www.se.com/si/sl/


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več