Računalništvo, telefonija
24.04.2014 18:13

Deli z drugimi:

Share

Buffalo Technology predstavil prvo napravo NAS z uporabniku prijaznim vmesnikom za mobilne naprave

LinkStation™ 200 ponuja prvi pametni uporabniški vmesnik, ki je dostopen z vseh mobilnih naprav. Buffalo Technology, globalni ponudnik rešitev za shranjevanje podatkov in omrežne povezave, razširja svojo ponudbo uporabniških naprav NAS s serijo LinkStation 200 – prvo z vmesnikom za mobilne naprave. Naprava združuje varno in preprosto upravljanje z ogromno zmogljivostjo za shranjevanje podatkov in prvi uporabniški vmesnik na svetu, ki je izdelan posebej za mobilne naprave in omogoča uporabnikom, da lahko dostopajo do podatkov kjerkoli, kadarkoli in na vseh mobilnih napravah.
Buffalo Technology predstavil prvo napravo NAS z uporabniku prijaznim vmesnikom za mobilne naprave
Buffalo Technology predstavil prvo napravo NAS z uporabniku prijaznim vmesnikom za mobilne naprave

Osnovna modela LS210 (z eno režo) in LS220 (z dvema režama) ponujata vse potrebne funkcije za zagotavljanje varnega in preprostega dostopa do podatkov na poti tako za napredne uporabnike kot tudi nove uporabnike naprav NAS.

Naprava LinkStation je prednastavljena tako, da jo lahko začnete uporabljati že v nekaj minutah in je opremljena z intuitivnim uporabniškim vmesnikom, ki vodi uporabnike skozi ves nastavitveni postopek. Ko je naprava pripravljena za uporabo, imajo uporabniki pametnih mobilnikov, tablic ali internetnih brskalnikov na voljo neomejen dostop do svojih podatkov prek brezplačnega osebnega pomnilnika v oblaku, ki omogoča varen oddaljen dostop do naprave. Brezplačne aplikacije so na voljo za mobilnike z operacijskimi sistemi iOS, Android in Windows.

Model LinkStation 210D je na voljo z vgrajenim pomnilnikom 2, 3 ali 4 TB, model LinkStation 220D pa z ohišjem za pomnilniške enote ali z vgrajenim pomnilnikom 2, 4, 6 ali 8 TB. Oba modela ponujata hitrosti do 100MB/s, kar uporabnikom omogoča prenos 1000 slikovnih datotek v manj kot minuti.

Uporabniki lahko hkrati pretakajo do štiri filme v HD-kakovosti, zato je ta pomnilniška enota tudi odlična izbira za domače okolje. Naprave LinkStation 200 nimajo ventilatorja, kar omogoča skoraj brezslišno delovanje, podpora za UPnP in DLNA, ki jo poganja Twonky™, pa uporabnikom omogoča upravljanje vseh medijskih vsebin na napravi LinkStation ali na pametnih napravah in pretakanje teh vsebin na ustreznih napravah DMR.

Klaas de Vos, vodja prodaje pri Buffalo Technology, pravi: “Najsodobnejša naprava NAS podjetja Buffalo je prva, ki uporabnikom omogoča enostaven dostop do shranjenih podatkov z mobilnih naprav. LinkStation smo razvili okoli uporabnika in je edina serija naprav na trgu, ki omogoča popoln nadzor naprave prek pametnega telefona ali tablice.

Uporabniki se pogosto srečujejo z omejenim dostopom do svojih podatkov, toda LinkStation200 jim omogoča varen dostop do podatkov na poti, in to z maksimalno učinkovitostjo in varnostjo. V času, ko se industrija vse bolj nagiba k mobilnim napravam, je izredno pomembno, da se Buffalo prilagodi spremenjenim potrebam svojih uporabnikov.”

Naprave LinkStation 200 so združljive tako z osebnimi računalniki PC kot tudi računalniki Mac, so pripravljene na uporabo programske opreme Time Machine in se ponašajo s petimi nagrajenimi licencami NovaBACKUP za osebne računalnike v skupni vrednosti skoraj 250 evrov.

Nadgradite svoje domače omrežje z usmerjevalnikom AirStation™
Za boljše hitrosti povezave doma Buffalo ponuja tudi uporabniku prijazen in cenovno ugoden dvopasovni usmerjevalnik WHR-1166D s standardom 11ac, ki dopolnjuje serijo LinkStation 200.

WHR-1166D omogoča hitrost prenosa do 866 Mbps v pasu 5 GHz in simultane hitrosti prenosa do 300 Mbps v pasu 2,4 GHz. Izboljšan vmesnik usmerjevalnika je dostopen tudi prek pametnih telefonov, tablic ali prenosnih računalnikov. Funkcija za gostiteljska vrata (guest port) omogoča, da vašo povezavo delite z drugimi in hkrati zaščitite vse svoje naprave v mreži.

WHR-1166D ponuja tudi napredne funkcije, kot so QoS, posredovanje vrat (port forwarding) in še večjo varnost s pomočjo spletnega filtra Norton Symantec. Buffalov novi AirStation lahko tudi vgradite v obstoječo mrežo kot brezžični ojačevalec, kar omogoča še večji in boljši doseg.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več