Računalništvo, telefonija
04.12.2019 10:43
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Podjetje COMTRON beleži 30 let delovanja

Družba Comtron d.o.o., s 30 letno tradicijo, je eden vodilnih slovenskih sistemskih integratorjev.
Predaja plakete
Predaja plakete

Comtron je uveljavljena blagovna znamka na področju sistemskih integracij in poslovne programske opreme, ki na slovenskem tržišču deluje že tri desetletja. Na področju informacijske tehnologije podjetje sodi med največje sistemske integratorje v vzhodnem delu Slovenije in uspešno sledi novim razvojnim smernicam, zlati izzivom na področju IT varnosti in obladovanja velike količine podatkov.

“Najbolj ponosen sem na ljudi, na zaposlene. Brez ljudi se ne more ustvariti noben razvoj. Ponosen sem na to, da imam tako dobro ekipo. Če pa bi se usmeril na produkte potem pa bi lahko rekel, da smo zelo ponosni na našo programsko opremo za upravljanje podjetij in na našo sistemsko ekipo, ki instalira infastrukturo, da ti programi delujejo,” je povedal lastnik in direktor podjetja Comtron d.o.o. Ivan Selar.

Njihovo delovanje temelji na Inženiringu, vzdrževanju in svetovanju s področja informacijskih, računalniških, omrežnih in komunikacijskih sistemov, na razvoju lastnih poslovnih programskih in spletnih rešitev ter prodaji računalnikov, računalniških komponent in programske opreme. Osnovno dejavnost in hkrati največji oddelek v družbi predstavlja Sistemska integracija.

O doseganju izjemne kakovosti, kvalitetne izvedbe in najvišjih partnerskih statusov, pri čemer razpolagajo s certificiranimi inženirskimi kadri, pričajo dolgoletna sodelovanja s številnimi vodilnimi parterji, kot so Microsoft, DELL EMC, Cisco, IBM, Veeam, VmWare, Fujitsu, HP ter Lenovo. V zadnjem obdobju so najbolj dejavni na področju virtualizacije strežnikov, diskovnih polj, varovanja podatkov, IT varnosti, modernizacije LAN in Wifi omrežij ter področju zagotavljanja tehnoloških standardov in vzdrževanja informacijskih sistemov s servisom IT opreme. Vodilni podjetje uspešno prilagajajo novim trendom digitalne transformacije, čemur botruje izgradnja novega ”Datacentra”, ki bo namenjen ponujanju oblačnih storitev naročnikom. “Celotna IT industrijaje v tem trenutku v neki transformaciji.” + “od nekih klasičnih pristopov ponudbe teh IT storitev se dejansko vse skupaj seli v oblak in pri tem trendu mi sodelujemo, zato dejansko že ob sami prodaji naše komercialiste naučimo, da bomo morali prodati neke nove storitve, in seveda je zadaj tudi nova tehnologija, ki moramo te storitve dejansko pripraviti v tako obliko, da jih lahko potem ponujamo našim naročnikom. V bistvu gre za to, da ne bo nihče več kupoval kot v preteklosti nekih licenc za uporabi, vsi gredo v nek najem in neko mesečno naročnino,” je povedal direktor PCI – Comtron Rado Jelen.

Na področju novih smernic razvoja se podjetje spogleduje s proizvodnjo ECONO baterij za električna kolesa in druga električna vozila. Njihov prodajni prototip električnega kolesa je že na voljo potrošnikom. Prav tako pomemben del strategije namenjajo razvoju hranilnikov energij, ki so ključnega pomena na tržišču v prihodnosti. “Električno kolo je rezultat hobija in tisto kar ti je hobi je lahko največji uspeh. pa tudi električno kolo je v tem trenutku dobra zadeva, ker vlak še vedno počasi vozi in lažje stošiš na vlak, ki počasi vozi kot pa ko enkrat začne drvet,” je ob tem še povedal Selar.

Podjetje Comtron je trikratni prejemnik priznanja CISCO partner leta na področju gospodarstva, v veliko čast pa si štejejo priznanje DELLEMC partnerja leta 2018.

Na novinarski konferenci so s strani strani Obrtne zbornice Maribor dobili tudi predali tudi posebno plaketo za 30-letno uspešno delo. “Je podjetje s tradicijo in se ponaša s to titulo. Namreč tradicionalnih podjetij, ki začnejo z nekim izvornim poslom in potem rastejo, ne tako vertikalno ampak primosorazmerno z uspehi, je tudi za nas kot podporna institucija, in takšno podjetje kot spremljamo je velik ponos in v veliko veselje,” je dejala Leonida Polajnar, dir. Območne Obrtno-Podjetniške zbornice Maribor.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več