Računalništvo, telefonija
20.04.2017 11:48
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pol manj skrbi z digitalizacijo podjetja

Pol manj skrbi z digitalizacijo podjetja
Pol manj skrbi z digitalizacijo podjetja

MIT in Brihteja sta ponudila v oblaku obe izvedenki ERP- sistema MIT Orkester in dodatne MIT-ove rešitve ter s tem omogočila učinkovito digitalizacijo velikih, srednjih in manjših proizvodnih podjetij.

V Sloveniji že 22 odstotkov podjetij pri digitalizaciji poslovanja izkorišča prednosti računalništva v oblaku, saj jim to poenostavlja in poceni zagotavljanje kakovostne informacijske podpore poslovanju.

»Skrb za vzpostavitev in delovanje IT sistemov je po navadi na plečih podjetij, ki morda celo nimajo dovolj kadrov in znanja. Poleg tega to pomeni visoke začetne stroške nabave opreme, daljšo implementacijo in nepredvidljive stroške vzdrževanja. Neučinkoviti informacijski sistemi podjetjem otežujejo digitalizacijo poslovanja, razvoj ter prilagajanje na tržne in organizacijske spremembe,« je povedala Marjeta Povalej, direktorica MIT informatika.

Podjetjem, ki želijo učinkovito in cenovno uigodno digitalizirati poslovanje, je sedaj v oblaku na voljo celovit portfelj MIT-ovih rešitev, od ERP-sistema za proizvodno dejavnost MIT Orkester za velika in srednja podjetja ter MIT OrkesterM za manjša podjetja, do rešitev, kot so BI@MIT za poslovno odločanje, CRM@MIT za upravljanje odnosov s strankami, DMS@MIT za obvladovanje dokumentacije ter mobile@MIT za mobilno poslovanje.

Prednosti uporabe rešitev MIT v Brihtejinem oblaku

  • Predvidljiv mesečni strošek brez visokih začetnih investicij
  • Pogodbeno določena kakovost storitve
  • Hitra implementacija
  • Enostaven in hiter dostop do podatkov od kjer koli in kadar koli
  • Postopna uvedba sistema in dodatnih rešitev glede na izvedbene zmožnosti in potrebe naročnika
  • Enostavna širitev z novimi zmožnosti
  • Prilagajanje rasti podjetja
  • Varen dostop in zaščita podatkov
  • Redne posodobitve

V primeru gostovanja MITovega ERP-sistema je na osebnih računalnikih še vedno nameščen odjemalec MIT, ki dostopa preko zaščitene internetne povezave do strežniškega dela sistema in baze podatkov v oblaku. Za varen dostop do podatkov je poskrbljeno z varnostnimi mehanizmi na celotni poti, in sicer z uporabo SSL-protokola, ki šifrira ves promet med odjemalcem in strežnikom podatkovnih baz, ter s sodobnim požarnim zidom, ki preprečuje nepooblaščen dostop. Takšna rešitev na primer preprečuje izgubo podatkov zaradi virusov ali vdorov.

Na strani uporabnikov ni posebnih zahtev razen interneta z zadostno hitrostjo. Vsa skrb za brezhibno delovanje sistemov, kot tudi izdelovanje varnostnih kopij, je na strani ponudnikov – MITovi strokovnjaki skrbijo za vzdrževanje in delovanje programske opreme, Brihtejini za visoko razpoložljivost in hitro delovanje sistemske infrastrukture. Ob tem gre izpostaviti tudi dejstvo, da je infrastruktura podvojena, podatki pa se varnostno shranjujejo na več lokacij, kar omogoča hitro ponovno vzpostavitev sistemov v primeru izgub podatkov, večjih okvar programske opreme ali celo katastrof.

Več informacij dobite tukaj!

Preberite si še:


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MIT INFORMATIKA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MIT INFORMATIKA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MIT INFORMATIKA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več