Računalništvo, telefonija
24.05.2014 09:24

Deli z drugimi:

Share

Poletna šola FRI 2014

Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani bo letos že osmič zapored v času šolskih počitnic izvedla delavnice Poletne šole FRI. Delavnice so namenjene osnovnošolcem, srednješolcem in študentom, ki želijo izpopolniti in nadgraditi svoje znanje s področja računalništva, informatike in razvoja aplikacij. Na FRI bodo letos izvedli kar devet delavnic.
Skupinska slika udeležencev
Skupinska slika udeležencev

Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani bo letos že osmič zapored v času šolskih počitnic izvedla delavnice Poletne šole FRI. Delavnice so namenjene osnovnošolcem, srednješolcem in študentom, ki želijo izpopolniti in nadgraditi svoje znanje s področja računalništva, informatike in razvoja aplikacij. Programe pripravljajo in izvajajo raziskovalci s FRI.

Letos so že drugič pripravili delavnice tudi za osnovnošolce, saj želijo spodbuditi razmišljanje o računalništvu na malo drugačen način tudi pri najmlajših. Vsem mladim želijo za minimalno prijavnino, ki pokrije kosilo med delavnico, omogočiti udeležbo in jim ponuditi kakovostno preživljanje počitnic.

Na FRI bodo letos izvedli devet delavnic:

Za osnovnošolce (30. junij – 4. julij):

  • Računalništvo brez računalnika: šola je namenjena otrokom od četrtega do šestega razreda, ki radi razmišljajo, odkrivajo in sklepajo, pa tudi tečejo in delajo počepe. Delavnica bo potekala brez računalnika.
  • Sestavimo svojo mobilno igro: šola je namenjena otrokom od sedmega do devetega razreda, kjer bodo v primernem okolju naredili igrico za Android telefon.
  • Čaramo v Scratchu: šola je namenjena otrokom od četrtega do šestega razreda, ki se bodo igrali s programom Scratch, v katerem bodo naredili igrico, uganko ali strip. Delavnica traja od 30. 6. do 2. 7. 2014.

Za dijake (7. – 11. julij):

  • Pingvini na 42 stopinjah: napredna uporaba operacijskega sistema Linux in njegove ukazne lupine v stilu filma The Matrix.
  • Robotki in malinove pite: s pomočjo malinove pite (Raspberry Pi) bodo dijaki v Pythonu sprogramirali robotsko roko tako, da bo sestavila kocke ali pa pospravila sobo.
  • Programiranje v višji prestavi: spoznavanje novih metod reševanja problemov, delo z algoritmi in grafi ter priprava na računalniško olimpijado IOI ali CEOI.

Za študente:

  • Zlivamo podatke (7. 7. – 11. 7. 2014): kako uporabiti matrično faktorizacijo za zlivanje podatkovnih virov in oceniti napovedno točnost zgrajenega modela.
  • Animirani film za začetnike (14. 7. – 18. 7. 2014): študenti se bodo naučili osnov 3D animacije s programom Houdini in bodo izdelali kratek film.
  • Kreativno tehnično pisanje (14. 7. – 18. 7. 2014): delavnica bo potekala pod mentorstvom Johna Biggsa, ki je starejši urednik najvplivnejšega tehnološkega bloga na svetu TechCrunch. Študenti se bodo naučili predstaviti strokovno zahtevne teme širši javnosti.

FRI sprejema prijave do 1. junija 2014 preko spletnega obrazca, ki je dostopen na spletni strani Poletne šole FRI. Na omenjeni spletni strani se nahaja tudi podrobnejši opis delavnic, urniki posamezne delavnice in navodila za prijavo. Za dodatna vprašanja glede samih delavnic, prijav, nastanitve ali varstva se obrnite na sk@fri.uni-lj.si.

Vabljeni k prijavi!


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem UL FRI
Za več informacij so vam na voljo pri UL FRI
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem UL FRI? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več