Računalništvo, telefonija
23.10.2015 16:51

Deli z drugimi:

Share

Polna HD ločljivost in 3000 lumnov “entry-level” projektorjev Epson

Prvič so Epsonovi projektorji iz začetne cenovne kategorije dobili moč 3000 lumnov in Full HD ločljivost.
Renato Vincenti, Regional Business Manager v Epsonu je med drugim zopet poudaril razliko med CLO in WLO načinom merjenja svetilnosti.
Renato Vincenti, Regional Business Manager v Epsonu je med drugim zopet poudaril razliko med CLO in WLO načinom merjenja svetilnosti.

Podjetje Epson je danes v Zagrebu predstavilo novo generacijo video projektorjev, ki so idealni za domačo uporabo in uporabo v pisarni, ter novosti iz ponudbe projektorjev za domači kino. Epson je že od leta 2001[1] vodilni proizvajalec video projektorjev na svetu in tržišču ponuja modele za hišne uporabnike, pisarne, izobraževalne ustanove, konferenčne dvorane, oglaševanje v maloprodaji ter za ostalo uporabo.

EB-U04 in EB-U32

Na predstavitvi, ki je potekala v sklopu sejma Zagreb Audio Video Show, v hotelu Sheraton, sta bila v ospredju nova modela iz začetne cenovne kategorije EB-U04 in EB-U32, ki ju lahko uporabljate tako za gledanje filmov ter družinskih fotografij, kot za pomembne poslovne predstavitve. Modela sta del nove generacije Epsonovih projektorjevi in imata vse storitve, ki jih družinski člani potrebujejo.

»EB-U04 in EB-U32 sta vrhunska in cenovno ugodna modela za vse potrebe; za delo ali pa za domači kino», je ob tej priložnosti izjavil Renato Vincenti, Regional Business Manager v Epsonu. Za oba modela je značilna 1080p ločljivost in svetilnost 3000 lumnov, z vsemi odlikami standarda CLO (Color Light output), kar pomeni enako izhodno moč vseh osnovnih barv. Epson prvič ponuja linijo visokokakovostnih izdelkov, ki so namenjeni potrošnikom, ki prvič kupujejo projektor in na tovrsten način odgovarja zahtevam tržišča.

CLO ima visokokvalitetne značilnosti Epsonove 3LCD tehnologije, zato lahko njenim končnim uporabnikom zagotavlja svetlo in slikovito sliko v vseh treh primarnih barvah (RGB) ter v beli barvi. Glede na rezultate raziskave, ki so jo izvedli v ZDA in EU, daje okrog 90% anketirancev prednost 3LCD sliki v primerjavi s sliko iz konkurenčnih DLP projektorjev. CLO prinaša očitne prednosti tako pri začetnih modelih kot pri vrhunskih projektorjih za domaći kino«, je rekel Vincenti.

Epsonovi projektorji, zaradi 3LCD tehnologije in CLO, omogočajo kar trikrat svetlejšo sliko v primerjavi z DLP projektorji z enim čipom[2]. Poleg tega je slika detajlna, ostri in jasni črni odtenki pa ustvarjajo ostre sence v razmerju kontrasta 15.000 : 1 pri vseh novih modelih iz začetne cenovne kategorije.

EH-TW7200

Epson je predstavil tudi model EH-TW7200, full HD 2D in 3D projektor, ki je namenjen navdušencem, ki iščejo impozantno, vendar cenovno dostopno doživetje domačega kina polne visoke ločljivosti s širokim pomikom objektiva in visokim razmerjem kontrasta.

Poleg širokega pomika objektiva, visokega razmerja kontrasta 120.000:1 in 3LCD tehnologije ponuja ta 3D projektor iz začetnega razreda visoke ločljivosti številne napredne značilnosti po dostopni ceni. Prinaša močno in interaktivno doživetje domačega kina in ponuja popoln način za njegovo izboljšanje.

Napredna tehnologija polne visoke ločljivosti in Epsonova 3LCD tehnologija omogočata, da ta naprava prikaže slike vrhunske kakovosti za različne vsebine. Bela in barvna svetilnost enake kakovosti 2000 lumnov omogočata, da lahko najnovejše filme gledate podnevi s svetlimi in živimi barvami, ne da bi sedeli v temi.

Širok pomik objektiva, zmogljiv povečevalni objektiv ter na sredino postavljen objektiv omogočajo hitro in preprosto namestitev v različnih položajih brez zameglitve ali popačenja slike.

Za uživanje v svetli vsebini 3D poskrbita Epsonova tehnologija za izboljšanje svetilnosti in lahka akumulatorska radiofrekvenčna aktivna 3D-očala[3]. Poleg tega lahko projektor 2D-filme in videoigre visoke ločljivosti preprosto pretvori v 3D-obliko, kar omogoča še več užitkov v 3D-vsebini.

[1] Največji delničarski delež na tržišču projektorjev z 500 lumni in več. (Raziskavo je izvedlo podjetje Futuresource Consulting Limited za obdobje od 2001. do 2014.).

[2] Barvna svetilnost (Color Light Output) je bila izmerjena skladno s standardom IDMS 15.4. Barvna svetilnost bo glede na pogoje varirala. Primerjava najboljših Epsonovih 3LCD projektorjev za delo in izobraževanje z najboljšimi DLP projektorji z enim čipom po podatkih NPD-ja, v obdobju od junija 2013 do maja 2014 ter v obdobju od 1. tromesečja do 3. tromesečja 2013, po podatkih PMA Research.

[3] Projektorju so priložena ena 3D-očala. Epsonova radiofrekvenčna aktivna 3D-očala so del pobude za 3D-očala polne visoke ločljivosti, www.fullhd3dglasses.com


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PANTEH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PANTEH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PANTEH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več