Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

14.01.2021      11:32
Telemach v letu 2020 prilagodljivo in zanesljivo podjetje

Telemach v preteklem letu

V letu 2020, ko se je zaradi pandemije koronavirusa življenje v veliki meri preselilo na splet, so telekomunikacijski operaterji odigrali pomembno vlogo pri omogočanju in ohranjanju medsebojnih stikov tako v poslovne in izobraževalne kot zasebne namene.

Pregled leta kaže, da se je Telemach kot ponudnik fiksnih storitev in najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji uspešno soočil z izzivi povečane obremenjenosti mobilnega in fiksnega omrežja, s tem pa svojim uporabnikom zagotovil storitve najvišje kakovosti in tako ponovno dokazal svojo zanesljivost in prilagodljivost.

V podjetju Telemach so marca, že takoj ob prvem izbruhu, zabeležili močno povečan promet na vseh segmentih. V le nekaj dneh so uspešno izvedli vse potrebne nadgradnje in podvojili zmogljivosti tako na mobilnem kot fiksnem omrežju. To je pomenilo, da so njihovi uporabniki navkljub povečanim obremenitvam vse storitve lahko koristili povsem nemoteno. Obremenjenosti internetnih povezav, ki se je povečala za kar 40 odstotkov, so botrovali številni dejavniki – od šolanja na daljavo in dela od doma do povečanega povpraševanja po spletnem nakupovanju. Povečano obremenjenost so sicer v Telemachu zaznavali skozi celoten dan, vse dni v tednu. V tem obdobju so zabeležili tudi 60-odstotno povečanje govornega prometa na mobilnem omrežju.

Povečana obremenjenost je bila konstantna tudi po poletni sprostitvi ukrepov, ta trend pa se je nadaljeval tudi med drugim valom. Jeseni je bilo namreč povečanje prometa na internetnem delu 30-odstotno, medtem ko se je govorni promet na mobilnem delu povečal za 20 odstotkov. V tem času je Telemach v svojih paketih EON dodatno povišal hitrosti interneta in tako uporabnikom omogočili še hitrejše in najnaprednejše storitve.

V primerjavi z lanskim letom se je decembra podatkovni promet mobilnega omrežja povečal za 30 odstotkovštevilo SMS sporočil je naraslo za 10 odstotkov, število MMS sporočil pa za kar 40 odstotkov

Količina prometa pa tudi sicer generalno gledano vseskozi raste, kar gre pripisati vse bolj zahtevnim širokopasovnim internetnim in video storitvam, ki so posledica spremenjenih navad uporabnikov. V ta namen pri Telemachu nenehno izvajajo analize, skladno z izsledki načrtujejo in širijo zmogljivosti omrežja ter intenzivno vlagajo v stalno izboljšanje kakovosti svojih storitev. Da so pri tem uspešni, pričata tudi dva certifikata, ki so ju prejeli v letu 2020, in sicer Best in Test za najboljše mobilno in fiksno omrežje po uporabniški izkušnji v Sloveniji.

Skrb za zaposlene, uporabnike in družbo

Pri Telemachu ocenjujejo, da so bili na izzive, ki jih je prineslo leto 2020, dobro pripravljeni in so se nanje ustrezno odzvali. Njihovi delovni procesi so vseskozi potekali nemoteno, kar jim je omogočilo, da so svoje uporabnike preusmerjali na splet, kjer so lahko varno in brezskrbno opravljali nakupe in koristili druge storitve, hkrati pa ostali v stikih s svojimi najbližjimi. Več sto tisočim uporabnikom pa so zagotavljali tudi glavni vir zabave, saj so v svoje programske sheme uvrstili še več programov v visoki ločljivosti ter povečali število filmov in serij v videoteki.

Posebno pozornost so v podjetju namenili tudi svojim zaposlenim, ki so jih ustrezno informirali ter zaščitili. Pri tem so izvajali izobraževanja in ozaveščali o vseh preventivnih ukrepih, zagotovili pa so tudi ustrezno zaščitno opremo ter zaposlene razveselili s paketi zdravja z vitamini.

V letu 2020 je bila še bolj kot doslej v ospredju solidarnost. Pri Telemachu so skupaj s skupino United Group podarili pol milijona dolarjev za nakup zaščitne opreme, pozabili pa niso niti na stisko, ki jo šolanje na daljavo predstavlja številnim socialno ogroženim. V ta namen so več kot 100 učencem podarili tablične računalnike in dostop do interneta. S svojimi družbeno odgovornimi aktivnosti na tem področju pa bodo nadaljevali tudi v prihodnje.

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?

Bomo okužbo s koronavirusom v prihodnje zazna... 7
Justin.Forfunky  |  Pred 'trditvijo' o neumnosti lahko prebe...
Neverjetno povpraševanje za novi Raspberry Pi... 1
Matjaž Meža  |  Imam raspberry 3 in je super stvar. Zaen...