Računalništvo, telefonija
22.10.2020 14:49
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Popoln paket varnostnih rešitev za poslovanje v kriznih razmerah

ESET je na podlagi izkušenj iz prvega vala COVID-19 in dela od doma ponudil prilagojen paket varnostnih rešitev ESET Remote Workforce Offer.
Popoln paket varnostnih rešitev za poslovanje v kriznih razmerah
Popoln paket varnostnih rešitev za poslovanje v kriznih razmerah

V podjetju ESET so na osnovi telemetričnih podatkov o grožnjah in dobrih praksah uporabe kibernetskih varnostnih rešitev oblikovali prilagojen paket varnostnih programov in storitev ESET Remote Workforce Offer. Paket vsebuje vodilno rešitev za zaščito končnih točk, na primer osebnih računalnikov in mobilnih telefonov, ter poenostavlja varovanje podatkov na diskih, v primeru kraje ali izgube računalnika.

ESET Remote Workforce Offer vključuje tudi zaščito za datotečne strežnike v podjetju in napredno dinamično obrambo pred grožnjami z uporabo umetne inteligence v oblaku. Za podjetja je izredno pomebna možnost obvladovanja celotnega sistem z enega mesta. Posebna upravljavska storitev v oblaku skrbnikom za varnost omogoča enostavno nameščanje, natančno nastavljanje ter spremljanje stanja zaščite strežnikov in računalnikov v poslovnem omrežju ter naprav, ki jih zaposleni za izvajanje službenih nalog uporabljajo doma.

ESET Remote Workforce Offer združuje svoje vodilne varnostne programe v zmogljivo, učinkovito in robustno poslovno rešitev:

  • ESET Cloud Administrator
  • ESET Endpoint Security in ESET Endpoint Antivirus (Windows, Mac OS, Linux)
  • ESET Endpoint Security for Android
  • ESET Mobile Device Management for Apple iOS
  • ESET File Security (Microsoft Windows Server, Linux, Microsoft Azure)
  • ESET Dynamic Threat Defense
  • ESET Full Disk Encryption

Zakaj bo okrepili varnost pri oddaljenem delu?

Pri delu od doma so podjetja odprla prej zaprte informacijske sistem za oddaljeno dostopanje. S tem so se močno povečala tveganja, da bi napadalci prek končnih točk, ki niso več ščitene s požarno pregrado in drugimi linijami obrambe prišli do občutljivih poslovnih podatkov.

Julijsko poročilo o informacijskih grožnjah ESET Threat Report Q2 2020 za prvo polovico leta je namreč odkrilo skokovit, kar 10-kratni porast e-poštnih prevar, ki so tarčale predvsem na spletne nakupovalce. Napadalci so se skrivali za enim vodilnih svetovnih logističnih podjetij. Že sedaj je moč opaziti podobne poskuse, kjer se napadalci skrivajo za največjim slovenskim podjetjem za dostavo paketnih pošiljk. Od začetka leta do junija se je za več kot podvojilo število napadov na povezave RDC, prek katerih so se v času izrednih ukrepov uporabniki povezovali z domačih na službene računalnike. V tem času se je še posebej razvilo izsiljevalsko programje, kjer napadalci prodajajo ukradene podatke prek licitacij na temnem spletu.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več