Računalništvo, telefonija
15.02.2017 15:00

Deli z drugimi:

Share

Popolna zaščita za Android napravo

Bralci Računalniških novic prejmete 1-letno licenco za protivirusni program Dr. Web Security Space za Android brezplačno.
Bralci Računalniških novic prejmete 1-letno licenco za protivirusni program Dr. Web Security Space za Android brezplačno.

Ali si dandanes sploh še predstavljate dan, brez da bi osvežili Gmail (ali službeni e-poštni nabiralnik) ter prebrali e-pošto? Ali si še predstavljate dan brez objavljanja takšnih in drugačnih vsebin na družbenih omrežjih? Brskanja po spletnih portalih, igranja igric in ostalih radosti, ki jih ponuja sodobna tehnologija?

Ker vas bo večina zagotovo negativno odgovorila na zgornja vprašanja, se boste najverjetneje strinjali tudi s trditvijo, da je za varnost Android naprave potrebno poskrbeti na enak način, kot za varnost osebnega ali službenega računalnik.

Kdor v današnjem času misli, da za operacijske sisteme Android ne obstajajo zlonamerni programi, se krepko moti. Ne samo, da obstajajo, njihovo število eksponentno narašča, poleg tega pa so tudi najbolj rastoči segment zlonamerne programske opreme.

Mnogi uporabniki Android se verjetno niti ne zavedajo, kakšna »katastrofa« bi se lahko zgodila, če bi hekerji vdrli v njihovo napravo in zlorabili vsebino. Kraja finančnih sredstev preko mobilnega bančništva, zloraba in neželena objava osebnih fotografij, nepooblaščen dostop do zaupnih službenih podatkov preko e-poštnega odjemalca in še bi lahko naštevali. V kolikor ste en izmed tistih uporabnikov, ki mislijo da je zaščita Android naprave nepotrebna ali odvečna, raje ponovno premislite.

Zato vam podjetje Dr. Web predstavlja revolucionarni izdelek Dr. Web Security Space za Android, ki je plod priznanega ruskega podjetja Dr. Web, ki se z lastnim razvojem protivirusne programske opreme ponaša že od davnega leta 1992. Dr. Web Security Space za Android ni le od številnih običajnih oziroma osnovnih protivirusnih programov.

Dr. Web Security Space za Android uspešno in učinkovito varuje vašo Android napravo s skeniranjem realnem času. Za to je odgovorna funkcija SpIDer Guard, ki se med zagonom operacijskega sistema Android naloži na spomin naprave in skenira vse datoteke, do katere dostopate. To seveda pomeni, da grožnje blokira takoj, ko dosežejo vašo napravo.

Skeniranje vaše Android naprave lahko seveda sprožite tudi sami, kjer vam program ponudi ekspresno skeniranje, polno skeniranje in skeniranje po meri. Polno skeniranje skenira vse datoteke na napravi, medtem ko ekspresno skeniranje skenira samo datoteke nameščenih aplikacij. Skeniranje po meri je namenjeno zahtevnejšim uporabnikom, saj se v temu primeru skenirajo samo določene datoteke ali mape. Posodobitev baze virusov potekajo enkrat na dan ali pa seveda na zahtevo uporabnika.

Uporabnik ima po skeniranju možnost ogleda tudi poročilo o skeniranju, ki prikaže število pregledanih datotek in ostale informacije o pregledu naprave. Poročila lahko po pregledu tudi shranite na napravo ali SD kartico.

V kolikor protivirusni program Dr Web Security Space zazna sumljivo ali okuženo datoteko, jo samodejno premakne v karanteno, od kjer se potem pošljejo v laboratorij za virus Dr. Web na analizo. Iz karantene lahko uporabnik datoteko izbriše ali obnovi datoteko na izvorno lokacijo. V kolikor je uporabnik prepričan, da ne gre za okuženo datoteko, lahko obvestilo o grožnji ignorira in v laboratorij za viruse Dr. Web pošlje poročilo o lažnem preplahu.

Eden od naših paradnih konjev, vsaj kar se funkcij tiče, je zagotovo Dr. Webova zaščita proti kraji. Ta deluje tako, da v programu najprej nastavite geslo, nato pa še seznam prijateljev oziroma seznam številk, katerim zaupate. Če se zgodi, da napravo izgubite ali da vam jo ukradejo, lahko napravo blokirate na daljavo iz katerekoli številke iz seznama prijateljev. Tako bodo vaši zaupni podatki varni pred nepridipravi. Blokado lahko seveda izničite tako, da vnesete geslo, ki ste ga definirali ob aktivaciji te funkcije.

Protivirusni program za Android Dr. Web seveda vsebuje tudi požarni zid, ki vašo napravo varuje pred nepooblaščenim dostopom in preprečuje izgubo pomembnih podatkov skozi omrežje. Požarni zid torej spremlja in nadzoruje spletni promet, prenos podatkov in blokira sporne vsebine in sumljive povezave. Požarni zid lahko uporabnik omogoči ali pa tudi onemogoči, kar seveda ni priporočljiva ali varna odločitev.

Dr. Web nudi tudi ostale funkcije, ki so bolj primerni za naprednejše in zahtevnejše uporabnike. Tu mislimo predvsem na filtriranje klicev in SMS sporočil, nastavljanje črnih seznamov, storitev skrajšanja URL-jev. Dr. Web Security Space za Android je združljiv tudi z Android TV, saj vam pomaga, da znotraj aplikacije Android TV dostopate do slik, medijev, datotek, kontaktov. Android TV je torej deležen konstantnega varovanja v realnem času SpIDer Guard, vseh treh opcij skeniranja za zahtevo ter seveda obravnave sumljivih in okuženih datotek preko karantene.

Če se bojite upočasnjenega delovanja vaše najljubše Android naprave, ste lahko popolnoma mirni, saj se to s programom Dr. Web Security Space za Android ne more zgoditi. Program namreč zasede približno 1 MB spomina vaše naprave, kar res ne more vplivati na hitrost brskanja po telefonu ali tablici.

V kolikor boste kljub vsemu izčrpnemu materialu in čtivu o Dr. Webovem protivirusnem programu za Android še vedno imeli težave z uporabo, je na voljo tudi naš podporni center. https://drweb.si/podpora/

Najboljšo stvar smo seveda pustili za na konec članka, in sicer vas obveščamo, da bralci Računalniških novic prejmete 1-letno licenco za protivirusni program Dr. Web Security Space za Android brezplačno. Prejmete jo tako, da nam na e-poštni naslov prodaja@drweb.si pošljete sporočilo z zadevo: RNAndroid Sedaj se boste vsi vi, ki se zavedate pomembnosti zaščitene Android naprave, lahko prepričali v zanesljivost in kakovost izdelka.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KOALA FORENSICS REŠEVANJE PODATKOV
Za več informacij so vam na voljo pri KOALA FORENSICS REŠEVANJE PODATKOV
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KOALA FORENSICS REŠEVANJE PODATKOV? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več