Računalništvo, telefonija
11.09.2017 13:46
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezžične slušalke in slušalke z ovratnim obročem se pridružujejo Sonyjevi družini slušalk 1000X

Brezžične slušalke in slušalke z ovratnim obročem se pridružujejo Sonyjevi družini slušalk 1000X
Brezžične slušalke in slušalke z ovratnim obročem se pridružujejo Sonyjevi družini slušalk 1000X

Posodobljena aplikacija Sony | Headphones Connect za slušalke prvič na svetu[1] uvaja funkcionalnost »prilagojenega nadzora nad zvokom« (ang. ‘Adaptive Sound Control’) za prepoznavanje aktivnosti in funkcionalnost »optimizacije zračnega tlaka«

  • Vodilne slušalke v panogi za popolno odpravljanje šumov[2] v treh stilih za jesen 2017; brezžične slušalke v celoti in slušalke z ovratnim obročem se pridružujejo naglavnim slušalkam.
  • Prva aplikacija na svetu za slušalke, ki zaznava aktivnosti in temu primerno samodejno prilagodi nastavitve s funkcijo ‘prilagojenega nadzora nad zvokom’. Ob prepoznavanju posameznikove aktivnosti, bodisi mirovanja, hoje ali vožnje na avtobusu, samodejno prilagodi nastavitve na priljubljeno stopnjo odpravljanja šumov pri posamezni aktivnosti.
  • Prvič na svetu predstavljena funkcionalnost ‘optimizacije zračnega tlaka’[3] na svetu, ki analizira zračni tlak v okolju in na podlagi tega izpopolni odpravljanje šumov v slušalkah.

Sony predstavlja tri različne oblike slušalk v segmentu vodilnih brezžičnih serije 1000X slušalk z odpravljanjem šumov iz okolja, ki vam omogočajo, da pobegnete pred šumi iz okolja in se osredotočite na glasbo, ki jo želite poslušati.

Glavna pozornost gre popolnoma brezžičnemu modelu WF-1000X, ki je popolnoma brez kablov in žic in se tesno prilega ušesu, hkrati pa ima vgrajeno vrhunsko tehnologijo za odpravljanje šumov iz okolja . Zasnova z ovratnim obročem WI-1000X je namenjena uporabnikom, ki cenijo praktičnost in želijo med potovanjem v miru poslušati glasbo in druge vsebine. Slušalke WH-1000XM2 pa so nove naglavne slušalke z vrhunsko tehnologijo odpravljanja šumov iz okolja, ki ponujajo številne nove funkcionalnosti in izjemno vzdržljivost baterije za intenzivnejšo in daljšo izkušnjo poslušanja ter več možnosti prilagajanja zvoka okolju, v katerem se uporabnik nahaja.

Uporaba nove aplikacije Sony | Headphones Connect[4] skupaj z novimi slušalkami serije 1000X omogoča večjo fleksibilnost prilagajanja zvoka, ki si ga želite. Funkcija prepoznavanja aktivnosti z imenom “’prilagojenega nadzora nad zvokom” pa kot prva na svetu ponuja svobodo pri upravljanju z zvokom iz slušalk. Uporabniku omogoča nastavitve po meri za odpravljanje šumov iz okolja in ambientalnega zvoka za različne zvočne situacije. Te nastavitve aplikacija nato samodejno aktivira glede na aktivnost oziroma okolje, v katerem se uporabnik nahaja ter glede na to, kaj želi slišati.

Modela WH-1000XM2 in WI-1000X prvič na svetu ponujata tudi funkcionalnost »optimizacije zračnega tlaka«, ki s pomočjo senzorjev za merjenje zračnega tlaka v danem trenutku optimizira nastavitve za odpravo šumov iz okolja.

Obe novosti pametnega poslušanja omogoča Sonyjeva integrirana tehnologija SENSE ENGINE™[5] za edinstveno analizo in obdelavo zvočnega signala. Ta tehnologija omogoča osebno prilagojeno izkušnjo poslušanja vseh zvokov, tako glasbe kot ambientalnih zvokov, ob tem pa se povsem prilagaja željam uporabnika.

Povsem brezžični minimalizem z WF-1000X

Inovativna in minimalistična zasnova elegantnih slušalk WF-1000X omogoča, da se te povsem prilagajo ušesu, s čimer poslušalca potopijo v glasbo ter ga odklopijo od okolja, ki ga obdaja. Zasnova brez kakršnih koli kablov in žic nudi popolno svobodo ter omogoča, da se uporabnik popolnoma posveti zanj najpomembnejšim stvarem.

Kljub majhnemu 6 mm zvočniku, je zvok iz slušalk zelo dinamičen. V trenutku, ko jih vzamete iz škatle, se samodejno vklopijo in povežejo z zadnjo napravo, s katero so bile povezane – vtaknite jih v ušesa in že ste pripravljeni na odhod.

Ko se baterija v slušalkah WF-1000X izprazni, jo enostavno napolnite na elegantni polnilni postaji za naslednjih (do) devet ur poslušanja[6]. S slušalkami WF-1000X dobite resnično udobje nošenja, funkcionalno eleganco in povezanost z zvokom, kjerkoli že ste.

WI-1000X za popotnike s stilom

Elegantne brezžične slušalke z ovratnim obročem in odpravljanjem šumov iz okolja so popolni spremljevalec za popotnike, ki si želijo vožnjam na delo in poslovnim potovanjem dodati nekaj prefinjenosti in učinkovitosti. Zaradi načina optimizacije zračnega tlaka so te slušalke tudi popolni spremljevalec na potovanjih z letalom.

Slušalke WI-1000X s svojo intuitivno zasnovo prinašajo funkcionalnost in eleganco v vaše vsakodnevno življenje. K temu pripomore tudi pospravljanje kablov na način zadrge in opozarjanje na dohodne klice z vibriranjem. Slušalke zagotavljajo do deset ur avtonomije v načinu brezžične povezave in do 14 ur neprekinjenega delovanja prek povezave s kablom, kar je še posebej priročno, ko jih uporabljate z info-zabavnimi sistemi na letalu – za izjemno izkušnjo letenja z vrhunsko tehnologijo odpravljanja šumov iz okolja.

Hibridni zvočni pogon z uravnoteženo armaturo in 9mm dinamičnim zvočnikom omogoča optimalno kakovost zvoka za vaša ušesa, skupaj s številnimi drugimi zvočnimi tehnologijami, kot so High Resolution Audio, LDAC, DSEE HX in S-Master HX.

Preidite na WH-1000XM2

S pridobitvami, ki jih prinašajo vse nagrajene lastnosti modela MDR-1000X in še številnimi drugimi, slušalke WH-1000XM2 navdušijo z najboljšo tehnologijo odpravljanja šumov iz okolja, združeno z edinstvenim načinom ambientalnega zvoka. Poleg tega celoto naglavnih slušalk zaokrožujeta še osebna optimizacija odpravljanja šumov iz okolja ter način Quick Attention.

Če pogosto letite z letalom, vas bo navdušila tudi nova funkcija optimizacije zračnega tlaka[7], ki analizira zračni tlak v okolici in s tem še dodatno izboljša zmogljivost odpravljanja šumov iz okolja. Vse to pomeni velikansko razliko v udobju letenja.

Slušalke so izpopolnjene tako, da omogočajo do 40 ur delovanja z enim polnjenjem baterije, če jih na vir zvoka priklopite s kablom, ter do 30 ur, če uporabljate brezžično povezavo. Vgrajeno imajo tudi funkcijo hitrega polnjenja, ki omogoča, da v samo desetih minutah napolnite baterijo za 70 minut poslušanja. Slušalke 1000XM2 lahko torej uporabljate kjerkoli, tako v letalu[8], kot na vsakodnevni poti v službo.

Nadzirajte čute z mobilnimi napravami

Sonyjev spremljevalec v družini 1000X – aplikacija Sony | Headphones Connect – vključuje številne Sonyjeve pametne funkcije za poslušanje prilagojeno uporabniku. Aplikacija v kombinaciji z vsemi tremi modeli slušalk omogoča preprost nadzor nad nastavitvami prek vaše mobilne naprave.

– Konec –

Za tehnične specifikacije obiščite:

http://www.sony.si/electronics/usesne-slusalke/wf-1000x

http://www.sony.si/electronics/naglavne-slusalke/wh-1000xm2

http://www.sony.si/electronics/usesne-slusalke/wi-1000x

O podjetju Sony

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 76 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2017. Več informacij o Sony na centralni spletni strani http://www.sony.net/, o Sony Slovenija pa na www.sony.si.

[1] Od 31. avgusta 2017. Skladno z raziskavami s strani Sony Corporation.

[2] Od 31. avgusta 2017. Skladno z raziskavami s strani Sony Corporation, z meritvami in uporabo navodil JEITA.

Na trgu naglavnih, z ovratnim obročem in brezžičnimi slušalkami za popolno odpravljanje šumov.

[3] Na voljo le pri WH-1000XM2 in WI-1000X. Aktivira se z aplikacijo ali se pritisne & zadrži gumb NFC na slušalkah.

[4] Združljiv z Android 4.4 in kasnejšimi verzijami. Z iOS 9.0 ali kasnejšimi verzijami in združljiv z iPhone, iPad, in iPod touch.

[5] SENSE ENGINE je zaščitena blagovna znamka Sony Corporation.

[6] Življenjska doba baterije: tri ure glede na polnjenje. Ohišje za polnjenje lahko napolni WF-1000X 2x več, npr. tri ure + 2×3 ure za vsak primer.

[7] Na voljo le pri WI-1000X in WH-1000XM2.

[8] Če uporabljate brezžično funkcijo na letalu, se prepričajte, da lahko uporabljate povezavo Bluetooth®.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALSO TECHNOLOGY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ALSO TECHNOLOGY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALSO TECHNOLOGY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več