Računalništvo, telefonija
24.10.2011 12:47

Deli z drugimi:

Share

Popravilo prenosnika na čip nivoju

3BM servis prenosnikov
3BM servis prenosnikov

Ob vse širši uporabi prenosnih računalnikov se močno povečuje število okvar na teh računalnikih. Popravilo prenosnika in tabličnega računalnika je veliko bolj zahtevno, kot popravilo namiznih računalnikov, ki se lotevajo že številni srednješolci. Čisto drugače pa je s popravili prenosnikov.

Že samo razstavljanje prenosnega računalnika zahteva veliko znanja in izkušenj. Vendar je to šele začetek. Pri namiznih računalnikih je mogoče zamenjati posamezne dele – plošče, ki se jih da kupiti po dostopnih cenah. Pri prenosnikih je skoraj vsa “pamet” na dveh modulih: osnovni plošči in LCD zaslonu (display-u). Tretja možnost, ki se pojavlja redkeje in je edina še dostopna amaterjem, je menjava diska.

Osnovna diagnostika – okvara plošče ali zaslona je dokaj enostavna na osnovi simptomov. Problem pa je v tem, da sta osnovna plošča in zaslon v večini primerov tako draga, da se ju ne splača menjati, saj so stroški popravila prenosnika že zelo blizu cenam novih prenosnih računalnikov. Večina servisov prenosnih računalnikov, tako pooblaščenih kot drugih, pa več kot zamenjave plošče ni sposobna narediti.

V podjetju 3BM že več let popravljajo osnovne plošče prenosnih in osebnih računalnikov. Popravila plošč na “čip nivoju” so mnogo zahtevnejša. Za ta popravila je potrebnega veliko več znanja in izkušenj, pa tudi opreme, s katero je mogoče ugotoviti napako in menjatiSMD komponente. Zaradi tega nas je v Sloveniji le nekaj servisov, ki se ukvarjajo s temi popravili prenosnikov.

Kakšne so prednosti popravila prenosnika na čip nivoju za uporabnike? Predvsem je tako popravilo običajno občutno cenejše, kot menjava plošče. Seveda so stroški odvisni od same napake. Stranka sicer plača pregled računalnika, na osnovi katerega se ocenijo stroški popravila prenosnika. Potem pa se lahko sama odloči, ali računalnik popravijo ali ne.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem 3BM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri 3BM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem 3BM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več