Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

10.05.2019      20:35
Eurosender

Pošiljajte enostavno, učinkovito in ceneje

Na sliki levo je Jan Štefe (CEO Eurosender), na sredini Claude Strasser (CEO & Member of executive comitee POST Luxembourg), desno Tim Potocnik (CEO Eurosender)Na sliki levo je Jan Štefe (CEO Eurosender), na sredini Claude Strasser (CEO & Member of executive comitee POST Luxembourg), desno Tim Potocnik (CEO Eurosender)
Na sliki z leve so Achim Taylor (Director POST Luxembourg), Claude Strasser, Tim Potocnik, Jan Stefe, Hjoerdis Stahl (POST management), Jos Glod (POST management).

.. Logistika je danes milijardna industrija, ki obsega kar 8 odstotkov globalnega BDP. Pričakovati je, da se bo v prihodnjih desetletjih (po podatkih OECD) več kot podvojila. In del logistične zgodbe je tudi Eurosender ..

Ko želite poslati praktično karkoli iz točke A na točko B, lahko naletite na nemalo težav, zato obstajajo ponudniki rešitev, ki to učinkovito storijo namesto vas. Danes v logistiki ogromno stvari še vedno poteka »ročno«. Digitalizacija in avtomatizacija procesov se te panoge še nista zares prijeli. Logistika je v večjem delu še vedno "offline", saj je še vedno ogromno telefonskih klicev in oddelkov, ki na roke kalkulirajo cene.

Digitalizacija povsod, kjer je to mogoče

Vizija podjetja Eurosender je digitalizacija procesov na vsakem koraku, kjer je to mogoče. Tako sami že nudijo 100-odstotno digitalizacijo pri pošiljanju paketov, kombi prevozov za poslovne uporabnike, so pa tudi eni redkih globalnih igralcev, preko katerih lahko na ta način od točke A do točke B pošljete palete. Prednost je predvsem v tem, da vse poteka hitreje, cena je znana, ob naročilu pa je naslednji dan proces že v polnem teku. Na njihovi spletni platformi lahko podjetja in fizične osebe enostavno organizirajo pošiljanje paketov, palet in še marsičesa. Ko uporabnik sistemu sporoči začetno in končno lokacijo pošiljanja ter težo tovora, je tudi cena že znana. Brez nepotrebnega čakanja. Ves postopek je preprost, vmesnik pa pregleden in uporabniku prijazen.

Eurosender je namenjen širokemu spektru logističnih storitev, ki segajo od pošiljanja dokumentov, paketov, palet, LTL, FTL, airfreight storitev ter specializiranih logističnih storitev, kot so selitve, prevozi vozil, temperaturno občutljive pošiljke in podobno.

Algoritem, ki ve, kaj potrebuje stranka

Direktno se podjetje sicer ne ukvarja z dostavo paketov, ampak sodeluje z velikimi logističnimi podjetji, ki paket (ali karkoli drugega) fizično pripeljejo naročniku. Eurosender ni zgolj kurirska booking platforma za manjše pakete.

Sami so razvili poseben računalniški algoritem. Kot pravijo, je verjetno celovitejši od večine sistemov letalskih družb in poleg simuliranja cen obsega sistem več kot 150 milijonov "spot quotes" logističnih storitev. Ta algoritem določi, katero podjetje je najprimernejše za prevoz na določeni relaciji. V ozadju analizira kup podatkov, ki jih združi in v končni fazi najde rešitev, ki je naročniku pisana na kožo.

Tudi cena, ki jo v plača naročnik, je v primerjavi s podobnimi rešitvami nižja. V povprečju je govora o 30 do 50 odstotkih, včasih je ta razlika še večja. Velika količina pošiljk povečuje tudi njihovo pogajalsko moč, ko se o ceni storitve pogovarjajo z velikimi logističnimi podjetji. To jim omogoča prihranke, ki jih prenesejo tudi na stranke.

Zaposleni z vsega sveta

Eurosender ima 30.000 registriranih poslovnih uporabnikov, med katerimi so tako mikro podjetniki kot globalne multinacionalke. Trenutno ima podjetje na vseh svojih lokacijah več kot 70 zaposlenih in aktivno zaposluje digitalne in programerske profile, lokacije pisarn pa se nahajajo v Luxembourgu, Gdansku, Ljubljani, Berlinu, Londonu in Kijevu.

Gre za podjetje, ki ni le preraslo slovenskih okvirov, temveč je že od začetka ciljalo na globani trg. Največja investicijska partnerja prejšnjega sklopa financiranja sta bila POST Luxembourg ter Fil Rouge Capital. Velja omeniti še, da so tudi zaposleni iz vseh vetrov in kultur, kar pa v podjetje prinese le pozitivne učinke. Njihovi zaposleni na primer govorijo kar 15 različnih jezikov in prihajajo dobesedno z vsega sveta, kar jim konec koncev tudi pomaga pri komunikaciji s strankami.

Več o podjetju Eurosender in storitvah, ki jih nudi, najdete na spletni strani www.eurosender.com/. (P.R.)

Trenutno ni aktivne ankete

Obnovljeni računalniki s 3. leti garancije 2
bojan  |  men je pomembna hitrost računalnika ... ...
Kaj nam bo prinesel novi Samsung Galaxy Fold ... 1