Računalništvo, telefonija
18.10.2019 09:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poskrbite, da bodo vaši spletni strani uporabniki zaupali

Osnova za spletno varnost so SSL certifikati. S SSL cerifikatom bodo vaši spletni strani končni uporabniki bolj zaupali, saj bodo že na prvi pogled videli, da je varna. Prinaša pa še kup drugih prednosti.
S SSL cerifikatom bodo vaši spletni strani končni uporabniki bolj zaupali.
S SSL cerifikatom bodo vaši spletni strani končni uporabniki bolj zaupali.

SSL certifikati so uporabljeni za vzpostavljanje šifrirane povezave in omogočajo varen prenos podatkov med brskalnikom in uporabniškim računalnikom ali napravo ter strežnikom ali spletno stranjo.

SSL certifikat:

  • Vzpostavi varno povezavo med brskalnikom in strežnikom
  • Šifrira komunikacijo in zaščiti občutljive informacije vaših kupcev in obiskovalcev
  • Namesti ključavnico poleg vašega URL naslova v brskalniku
  • Avtenticira identiteto organizacije ali podjetja

Različne stopnje varnosti in zaupanja

Ne glede na to, da vsi SSL certifikati uporabljajo podobne metode varovanja in preverjanja vaših podatkov, to še ne pomeni, da je nivo zaupanja uporabnikov enak.

Domenski SSL certifikati (Domain Validated – DV) so najenostavnejša in najpogostejša vrsta SSL certifikata. Izdani so v nekaj minutah, idealni za bloge, socialna omrežja in predstavitvene spletne strani.

Poslovni SSL certifikati (OV) so idealni za poslovne spletne strani. Identiteta podjetja ali organizacije je vključena v certifikat.

Razširjeni SSL certifikati (EV) so idealni za spletne trgovine. EV SSL ponujajo najvišji nivo pristnosti in zaupanja. Prikažejo in preverijo naziv vašega podjetja ali organizacije skupaj z zeleno vrstico, kar je eden od najbolj prepoznavnih indikatorjev zaupanja na spletu.

Hitreje vas bodo našli v iskalnikih

Dokazano je, da spletne strani, ki uporabljajo varno SSL povezavo v iskalnikih rangirajo bolje in višje od tistih, ki je ne. Google namreč želi splet narediti varnejši in večji del tega je zagotavljanje dostopa do strani preko varne SSL povezave.

Spletne strani, ki niso prikazane preko HTTPS so sedaj v brskalnikih Google Chrome ter Mozilla Firefox prikazane kot ‘nevarne’ ali ‘not secure’. Ne dovolite, da je vaša spletna stran ena od njih.

Potrebujete dodatne razloge?

Razlogi za nujnost SSL certifikata so šifriranje občutljivih podatkov, zavarovanje zasebnosti uporabnikov, varne spletne transakcije, aktivacija HTTPS in ikone ključavnice, dokazovanje pristnosti in že omenjeno zvišanje SEO uvrtitve.

Cene SI-SHELL so fiksne in se ne spreminjajo. Tako se cena njihovih storitev po prvem letu ne bo dvignila, kakor ste morda navajeni pri katerih drugih ponudnikih. Mnenja njihovih uporabnikov lahko preberete na povezavi: https://www.si-shell.net/mnenja-uporabnikov ali obiščete njihov Facebook profil.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI-SHELL
Za več informacij so vam na voljo pri SI-SHELL
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI-SHELL? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667