Računalništvo, telefonija
05.02.2019 13:40

Deli z drugimi:

Share

Poskrbite za lastno varnostno formo na spletu

Ob današnjem Dnevu varne rabe interneta družba Kaspersky Lab uporabnike opozarja, naj ne nasedajo vabljivim sporočilom spletnih nepridipravov. Pri tem jih poziva, da tudi sami prispevajo za varnejši internet s skrbjo za lastno varnostno formo.
Poskrbite za lastno varnostno formo na spletu
Poskrbite za lastno varnostno formo na spletu

Slogan današnjega dne je: »Skupaj za prijaznejši internet«. V času, ki ga zaznamujejo vdori v zasebnost posameznikov in podjetij, globalne epidemije izsiljevalskih virusov, napadi na države in vedno naraščajoči spletni kriminal, sta osveščenost in sodelovanje ključna na poti do prijaznega in odprtega interneta.

V družbi Kaspersky Lab si prizadevajo, da bi bil vsak dan v letu tudi varen dan na spletu. Da je sodelovanje pri tem ključno, se strinja generalni direktor družbe Kaspersky Lab Eugene Kaspersky. V svojem blogu je zapisal: »Potrebujemo skupnost, ki bo usklajeno delovala v boju proti kibernetskim grožnjam. Te namreč ne poznajo meja. Le odprta krajina, ki spodbuja živahno in konkurenčno panogo kibernetske varnosti, vodi k boljšim tehnologijam in močnejši zaščiti vseh nas.«


Kako lahko vi otežite delo spletnimi nepridipravom in prispevate k varnejšemu internetu? Poskrbite za lastno varnostno formo! Glavni varnostni raziskovalec v družbi Kaspersky Lab David Emm v videu svetuje:

  • Ustvarjajte zapletena gesla: Naj bodo gesla unikatna, takšna, ki jih je težko ugotoviti.
  • Ne klikajte na sumljive povezave in ne odpirajte vseh priponk: Preden kliknete (in vam je žal), najprej pomislite, kdo je pošiljatelj in zakaj vam je posredoval povezavo ali priponko.
  • Premislite pred objavljanjem in deljenjem vsebin na spletu: Ob tem se spomnite, da bo objavljena vsebina najverjetneje na internetu ostala za vedno. Pa res to želite?
  • Preverite delovanje nameščenih aplikacij: Mora aplikacija na mobilnem telefonu imeti dovoljenje, da dostopa do vaše lokacije? Zakaj bi z aplikacijo delili vaše kontakte? Če ne potrebujete teh funkcij, ne nameščajte aplikacije oz. onemogočite funkcije, ki lahko ogrožajo vašo zasebnost.
  • Redno nameščajte posodobitve: Z nameščanjem posodobitev naredite prvi korak k odpravi morebitnih varnostnih ranljivosti programske opreme.

Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB
Za več informacij so vam na voljo pri PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več