Računalništvo, telefonija
19.12.2018 09:07

Deli z drugimi:

Share

Poskrbite za svoj ugled!

Ugled lahko gradite več let, nato pa z eno samo napako, pa četudi nenamerno, uničite vsa ta leta dela, zato bodite vedno previdni in pazite na svojo kredibilnost. Stojte za svojimi besedami in vedno naredite, kar ste rekli, da boste.
Poskrbite za svoj ugled!
Poskrbite za svoj ugled!

»Vaš ugled ima prav toliko vpliva na vaše življenje, kot to, kar počnete,« je zapisal Seth Godin, predavatelj, uspešen podjetnik, besteselling avtor in visokokakovostni bloger. Prvi vtisi o posamezniku so lepljivi in jih je težko spremeniti, je še dodal.

»S tem se zelo strinjam in moje priporočilo je, da o sebi razmišljate kot o blagovni znamki, ne glede na to, kakšno delovno mesto zasedate,« pritrjuje Robert Rolih, bestselling avtor knjige The Million Dollar Decision in evropski javni govorec leta 2015 po izboru Professional Speakers Academy iz Londona. Godin še dodaja, da dobro delo prinaša maksimalno vrednost šele takrat, ko ljudje razumejo vaša prizadevanja in trud, ki tvorijo ugled. Pogosto pa si ljudje vtis ustvarijo s pomočjo drugih in ne neposredno od vas samih.

Ne pozabite na dober prvi vtis
»Z ugledom ima veliko opraviti tudi prvi vtis, ki ga je nemogoče popraviti. Zato ob spoznavanju novih ljudi poskrbite, da bo prvi vtis zelo pozitiven. Godin zelo zanimivo svetuje, da si predstavljajte, da ste prvošolček, ki se zoperstavi starejšemu otroku, ki ga nadleguje. Ali pa glasbenik, ki z objavo svoje prve skladbe odlaša toliko časa, da je ta izpiljena,« pojasnjuje Rolih.

Posebej pazljivi bodite tudi pri uporabi družbenih omrežij – v svetu interneta lahko vsakdo pogleda vaš profil (če seveda nimate drugače nastavljenih nastavitev zasebnosti) in si že s tem ustvari prvi vtis, ki je lahko dober ali slab. »Čedalje pogostejša praksa delodajalcev je to, da pred razgovorom kandidata poguglajo, zato priporočam, da na internet dajete skrbno izbrane fotografije in zapise. Enako je tudi v podjetništvu, potencialni novi poslovni partner bo pogledal vaše profile na družbenih omrežjih,« svetuje Rolih. Godinov recept za obnašanje na družbenih omrežjih, ki se zdi zelo primeren tudi Rolihu, je zelo preprost: bodite to, kar ste in se ne pretvarjajte. Sicer vas bo prej ali slej kdo razkrinkal in svetu obelodanil vaš pravi jaz.

Vaš ugled pa pogosto ni odvisen zgolj od vas samih in vašega dela. Pravilno ali ne, pogosto je posledica pristranskosti in pričakovanj, ki so obstajala, še preden ste se pojavili ‘na sceni’. Zato živite svoj ugled, saj boste zgolj s tem (najverjetneje) uživali ugled, na katerega boste ponosni.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več