Računalništvo, telefonija
15.02.2019 16:33

Deli z drugimi:

Share

Poslovni brizgalniki so boljši od laserskih tiskalnikov

.. Epsonovi poslovni brizgalni tiskalniki ustvarijo do 92 odstotkov manj CO2, porabijo do 96 odstotkov manj energije in ustvarijo do 94 odstotkov manj odpadkov v primerjavi z laserskimi tiskalniki, od katerih tudi tiskajo do 3,5-krat hitreje ..
Poslovni brizgalniki so boljši od laserskih tiskalnikov
Poslovni brizgalniki so boljši od laserskih tiskalnikov

Včasih so bili brizgalni tiskalniki znani po tem, da so enostavni za uporabo in vzdrževanje ter zato zelo primerni za domačo rabo. Laserski tiskalniki pa so veljali za prvo izbiro v poslovnih okoljih, saj so omogočali hiter in cenovno ugoden izpis dokumentov. A časi se spreminjajo, brizgalni tiskalniki pa so na marsikaterem področju boljša izbira od laserskih.

Epson je s prilagoditvijo tiskalniških glav tiskalnikov PrecisionCore, ki so se izkazali v produkcijskem tisku velikih formatov, za pisarniške brizgalne tiskalnike dosegel nov mejnik. Nove poslovne brizgalne tiskalnike krasijo učinkovitost, enostavnost in ekonomičnost tiskanja, zato poslovnim okoljem nudijo vrsto prednosti pred laserskimi tiskalniki. Tiskalniki iz družine WorkForce Pro so bolj učinkoviti in varčni – porabijo kar do 96 odstotkov manj energije kot laserski tiskalniki. Tako veliki prihranki so mogoči na račun dejstva, da brizgalni tiskalniki črnila pred izpisom ne segrevajo, zato ne potrebujejo veliko električne energije, so pa hkrati cenejši za vzdrževanje.

Poslovna okolja pri izbiri tehnologije vse bolj gledajo tudi na prijaznost do okolja. Prav zato družba Epson izdeluje napredne tiskalnike, ki poleg prihrankov energije in bistveno manjših količin odpadkov omogoča tudi reciklažo. S tem močno zmanjšajo negativen vpliv na okolje v celotni življenjski dobi.

Pisarniški laserski tiskalniki za razliko od brizgalnih škodijo tudi zdravju, tako zaradi škodljivega prahu tonerja kot emisij plinov, ki povzročajo ozonsko luknjo. Epsonovi brizgalni tiskalniki pa s tehnologijo šob Micro Piezo za delovanje ne potrebujejo segrevanja, zato so pripravljeni na delo in porabijo bistveno manj električne energije.

Brizgalni tiskalniki za majhne in srednje velike delovne skupine

Neodvisne raziskave so pokazale, da Epsonovi tiskalniki WorkForce Pro pri delu ustvarijo do 94 odstotkov manj odpadkov kot primerljivi laserski tiskalniki ali kopirni stroji. V neposredni primerjavi porabijo tudi manj pisarniškega materiala in rezervnih delov. Epson večini tiskalnikov namenja kartuše s črnilom, ki uporabnikom omogočajo dodatno znižanje stroškov tiskanja ob zajamčeni kakovosti izpisa.

Epson prav tako nudi novo generacijo večopravilnih naprav s sistemom RIPS (Replacable Ink Package System), ki črnilo črpajo iz posebnih vrečk. Te naprave so namenjene pisarnam, ki potrebujejo kakovosten izpis večjih količin dokumentov – tako črno-belih kot barvnih – z minimalnimi stroški. Model WorkForce Pro WF-C579RDTWF viša poslovno produktivnost ob nadvse kratkem času izpisa prve strani, obenem pa omogoča tesno integracijo v poslovne procese podjetja. Visoka kapaciteta posod s črnilom zagotavlja do 50.000 izpisov črno-belih dokumentov oziroma do 20.000 izpisanih strani v barvah. Naprava, ki jo odlikujejo nizki skupni stroški lastništva (TCO), nudi še zelo hitro obojestransko skeniranje dokumentov.

Poglejmo primer: v sklopu študije, opravljene na policijski postaji in sektorju civilne zaščite v Padovi, so večopravilno napravo Epson WorkForce Pro RIPS primerjali z laserskimi tiskalniki. Po enoletnem preizkusu so bili rezultati šokantni – laserski tiskalniki so ustvarili 900 kg odpadkov, Epsonov brizgalnik pa 148 kg. Pri tem so laserski tiskalniki ustvarili 5,44 tone CO2, naprava Epson WorkForce Pro RIPS pa le 240 kg v celem letu. Kot ena izmed glavnih prednosti, se je pokazala tudi minimalna potreba po prostoru za skladiščenje potrošnega materiala – brizgalnik je zahteval 1,3 m2, laserski tiskalnik pa kar 6,1 m2 prostora. Na koncu so se letni stroški uporabe razlikovali za kar okoli 19 tisoč evrov – laserski tiskalniki so organizacije v enem letu skupno stali 21.340 evrov, Epsonova naprava RIPS pa le 2.249 evrov – kar 89 % manj!

WorkForce Pro WF-C579RDTWF za izpis prve strani iz stanja pripravljenosti potrebuje vsega 4,8 (ČB) oziroma 5,3 sekunde (v barvah). Hitrost tiskanja (ISO) dosega 24 strani na minuto – tako črno-belih kot barvnih, medtem ko skeniranje dosega zavidljivih 45 strani na minuto, kar zagotavlja visoko produktivnost dela zaposlenih. Naprava je izredno trpežna v primerjavi s predhodnimi modeli, saj omogoča izpis do 240.000 dokumentov. Maksimalna zmogljivost predalov za papir znaša do 1330 listov, kar pomeni, da zaposleni porabijo manj časa za ponovno polnjenje.

EcoTank tiskalniki za majhne in domače pisarne

Epson nadaljuje z razvojem uspešnih modelov ITS EcoTank. Ti tiskalniki in večopravilne naprave nimajo kartuš, temveč le posode s črnilom. Naprava EcoTank M3180 dosega izjemno nizke stroške lastništva in je enostavna za uporabo, tovarniška polnitev črnila pa zadostuje za izpis kar 11 tisoč strani. Tiskalnik, ki podpira tudi žično in brezžično povezavo Wi-Fi, prvo stran izpiše po 6 sekundah. Tiskalnik EcoTank M1180 je še nekoliko bolj kompaktnih mer, a identičnih zmogljivosti.

100 strani v minuti

Epson poslovnim okoljem nudi tudi večje večnamenske naprave iz družine WorkForce Enterprise. Gre za modele A3, ki združujejo ultra hitro tiskanje in nizko porabo energije. Okolju prijazni tiskalniki lahko v najvišji kakovosti natisnejo do 100 ali do 75 strani v minuti (odvisno od modela). Epson WorkForce Enterprise WF-C20590 v primerjavi z laserskimi tiskalniki porabi kar do 88 % manj energije. Uporabniki imajo na voljo vrsto predalov za papir, saj skupna kapaciteta znaša kar do 5350 listov, z eno polnitvijo črnila pa lahko natisnejo do 100.000 črno-belih ali do 50.000 barvnih strani. Za dodatno učinkovitost skrbita še sortirnik dokumentov in spenjalnik, ki zaposlenim poenostavita in pospešita delo.

Več najdete na www.epson.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več