Računalništvo, telefonija
04.08.2015 18:58
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Povečanje prodaje s pomočjo e-novic

Kljub veliki priljubljenosti socialnih omrežij je e-mail marketing še vedno zelo močno orodje na strani spletnega marketinga. Raziskava, ki jo je naredilo podjetje Custora pravi, da 7% kupcev opravi nakup preko e-novic, le 15,8% pa je takih, ki do nakupa pridejo preko spletnega iskalnika.
Povečanje prodaje s pomočjo e-novic
Povečanje prodaje s pomočjo e-novic

Če si torej želite povečati prodajo v spletni trgovini, potem ne spreglejte teh 6 nasvetov, ki vam bodo v veliko pomoč.


1. Relevantnost poštnega seznama

Uspešnost e-mail kampanje vsekakor tiči v razdelitvi poštnega seznama. Baze prejemnikov je smiselno razdeliti glede na vire, preko katerih so prišli ali preko interesov, ki so jih skozi oddan e-mail naslov izkazali. Enako sporočilo ne bo motiviralo vseh iz vašega poštnega seznama, zato čas, ki ga boste investirali v segmentacijo poštnih seznamov, ne bo izgubljen.

Primer iz prakse:
Če prodajate tako moška kot ženska oblačila, nikar ne pošiljajte akcije za ženska oblačila moškim. Če bi sicer naredili obratno bi lahko nalateli na žensko, ki bo kupila nove hlače partnerju, moški pa sigurno ne bo kupil hlač ženski…

Razmislite torej kako bi razdelili svoj poštni seznam in temu primerno pripravite tudi vsebino e-novice, ki jo boste na te sezname pošiljali. Najnovejša študija pravi, da se e-novice, ki so bile poslane na segmentirane baze za 14% povečale število odprtih e-novic in za 15% povečale stopnjo konverzije! Hkrati pa segmentacija zmanjša tudi stopnjo odboja – procent tistih, ki takoj po odprtju e-novice, le to zaprejo.

2. Ne pozabite na ostale naprave

Dejstvo je, da gre trend v to smer, da računalnik ni več primarna naprava za brskanje po internetu, pisanje in branje e-pošte. Zato pri sami izbiri orodja s katerim pošiljate e-novice upoštevajte, da je sama predloga odzivna. Njen dizajn naj se odziva (se prilagaja) tako na mobitel, tablico in računalnik.

K uspešnosti e-novice vpliva uporabniška izkušnja, zato je pomembno kako se bo bralcu vsebina prikazala. In bolj ko bo uporabniška izkušnja zadovoljiva, več možnosti imate, da bodo novico prebrali do konca in celo opravili nakup.

3. Sledite vašim obiskovalcem

Obnašanje obiskovalcev v vaši spletni trgovini je za vas lahko ključ do strategije, da jih spremenite v kupce. Na tem mestu spet lahko omenim segmentacijo e-seznama. Posebno e-mail kampanjo lahko pripravite za tiste, ki so prišli do košarice, pa so jo pustili prazno, prav tako lahko posebno e-mail kampanjo pripravite za tiste, ki so košarico pustili polno… Na vas pa je, da si določite strategijo po kateri boste obiskovalce spremenili v kupce.

4. Bodite osebni

Personaliziranje e-novice je eno izmed najlažjih in najbolj učinkovitih načinov, da zgrabite vsako priložnost, da kupca pridobite in obdržite. Personalizirano sporočilo izstopa že po naslovu, sploh v poplavi e-novic, ki jih vsak od nas vsakodnevno dobi v svoj e-nabiralnik. In če si upate stopiti iz povprečja, verjemite, da boste hitro opaženi.

Pri e-novicah, ki imajo v naslovu “ime” prejemnika beležijo 26% višjo stopnjo odprtih e-novic, kot tiste, ki naslov ni personaliziran.

In ravno personalizacija v e-novici odigra veliko razliko med vami in konkurenti, ki se takega načina ne poslužujejo. Predlagam, da kar poskusite že v naslednji e-novici!

5. Izkoristite moč naslovne vrstice!

Bolj ko bo naslov privlačen, bolj si boste povečali možnost, da bodo vašo e-novico zaznali in jo tudi odprli. Pri pisanju naslova upoštevajte, da naj bo le ta kratek in opisen. Hkrati pa naj bo naslov personaliziran in usmerjen glede na ciljno publiko (segmentirana e-mail baza).

6. Opremite e-novico s super slikami

Glede na to, da je vaš namen, da bralec vašo e-novico celotno vsaj preleti, potem z lahkoto ustavite njegov pregled s super slikami v vaši e-novici. Slika namreč pomaga povedati zgodbo o vaši ponudbi, in je lahko razlog za nadaljno komunikacijo z vami. Ker slike povedo več kot 1000 besed lahko prav toliko tudi prodajo. Če v svojem arhivu nimate kakovostnih slik, potem naj vam ne bo škoda časa, jih poiščete na internetu ali pa celo kupite. Tudi ta čas in denar je naložba v prodajni kanal.

Na žalost pa so slovenska podjetja še zelo zadržana pri uporabi e-mail marketinga, saj še vedno velja neko splošno prepričanje, da je to pošta s katero smetijo naše e-poštne nabiralnike. A je že dolgo časa več kot to. E-mail marketing je kanal, preko katerega lahko naredite več kot si sploh lahko predstavljate.

In ravno zato je danes zadnji čas, da si odprete naš Newsletter.si demo račun (http://www.newsletter.si/demo-e-mail-marketing.html?package_type=demo/?utm_source=RN&utm_medium=clanek-povecanje-prodaje-s-pomocjo-enovic&utm_campaign=email-marketing)(ki je do 100 prejemnikov za vaš brezplačen!) in poizkusite.

Če pa ne veste kako bi se pošiljanja lotili, komu bi pisali in kaj bi napisali, pa nas pokličite, nam pišite na info@spletnik.si (mailto:info@spletnik.si) ali pa izpolnite kontaktni obrazec (http://www.newsletter.si/kontakt.html?utm_source=RN&utm_medium=clanek-povecanje-prodaje-s-pomocjo-enovic&utm_campaign=email-marketing). Z vesejem vam bomo stali ob strani.

Ekipa Spletnik


Vir: 6 nasvetov za povečanje prodaje s pomočjo e-novic (https://spletnik.si/blog/2015/06/23/6-nasvetov-za-povecanje-prodaje-s-pomocjo-e-novic/?utm_source=RN&utm_medium=clanek-povecanje-prodaje-s-pomocjo-enovic&utm_campaign=email-marketing)


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več