Računalništvo, telefonija
14.08.2018 13:56
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Povezljivost, ki jo zagotavlja »škatlica vžigalic«.

Povezljivost, ki jo zagotavlja »škatlica vžigalic«.
Povezljivost, ki jo zagotavlja »škatlica vžigalic«.

Dokler je ne vidite, ne verjamete. Mikrotik mAP lite je najmanjša omrežna naprava priznanega proizvajalca, premore pa (skoraj) vse, kar premorejo večje škatle. Miniaturna brezžična dostopna točka s sicer neizgovorljivo komercialno oznako RBmAPL-2nD je namreč po zunanjih merah komaj kaj večja od škatlice vžigalic, zato pa skrbi za zanesljivo brezžično povezljivost v vseh pogojih.


Usmerjevalnik za službene in zasebne poti
Mikrotik mAP lite blesti v vlogi »dopustniškega usmerjevalnika«, saj ga na službenem potovanju ali dopustu lahko enostavno priklopimo na omrežni kabel, povezavo pa nato preko brezžičnega omrežja delimo s poljubnim številom drugih naprav in tako morebiti zaobidemo omejitev ponudnika (ki si je zamislil le priklop posamezne naprave).

Gre seveda tudi obratno – povežemo se na brezžično omrežje in ga nato preko kabla delimo dalje, kar utegne priti prav tudi sistemskim skrbnikom, ki vse pogosteje pri svojem delu uporabljajo mobilne naprave brez ethernet vmesnika.

Podaljševanje brezžičnega signala
Škatlica Mikrotik mAP lite je lahko nadvse elegantna rešitev tudi za podaljševanje brezžičnega signala znotraj ali zunaj prostorov. Preprosto jo namestimo v prostor, ki še ima žični ali brezžični signal in napravica ga bo oddajala naprej – seveda skladno z našimi nastavitvami dostopa.

Neomejene možnosti upravljanja z internetno povezavo
Napravico poganja priznani Mikrotikov operacijski sistem RouterOS, ki omogoča nastavljanje najmanjših podrobnosti, nalaganje že izdelanih skript ter nastavitev in prilagajanje delovanja žičnega in brezžičnega omrežja lastnim potrebam in zahtevam. Žični priključek je omejen na 100 Mbit/s, brezžični del pa podpira brezžične standarde 802.11 b/g/n in 2,4 GHz frekvenčni pas.

Lahko se napaja preko omrežnega kabla
Če doma ali v podjetju premorete omrežno opremo, ki podpira tudi prenos električne energije preko mrežnega vodnika, t. i. funkcijo PoE (Power over Ethernet), potem je celo škatlici priloženi napajalnik odveč, saj energijo za svoje delovanje črpa kar iz kabla, ki jo sicer zalaga s podatki. To še olajša montažo brezžične dostopne točke na težko dostopne predele oziroma na področja, kjer tipično ni priključkov za električno energijo – npr. robovi ostrešja, rob hiše ipd.

Mikrotik mAP lite je res čudež v mali embalaži. 25 evrska naložba nam mimogrede olajša kakšen domači ali poslovni projekt, reši izziv povezljivosti na službeni poti ali pa dopustu.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIRTUA IT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIRTUA IT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logotip podjetja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIRTUA IT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več