Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

19.03.2020      17:00
Delo od doma – kot v pisarni

Povezovanje zaposlenih, ki delajo na daljavo, še nikoli ni bilo tako enostavno

Neprekinjeno poslovanje je za mnoga podjetja in organizacije v času ukrepov za zajezitev korona virusa velik izziv in sili v sprejemanje težkih odločitev. Pa ni treba, da je tako. Odgovore na vprašanja, kako na preprost, varen in zanesljiv način ohraniti produktivnost zaposlenih, jih preseliti v domače pisarne in ohraniti natančen nadzor dostopa do omrežja, prinaša Aruba Networks, podjetje v lasti družbe Hewlett Packard Enterprise. Aruba je zavezana k zagotavljanju rešitev, ki omogočajo hitro, enostavno in varno razširitev omrežja podjetja na domače ali oddaljene lokacije zaposlenega tudi v izrednih razmerah.

Preselite pisarne v domača okolja zaposlenih

Ker je domače omrežje zaposlenih sorazmerno neznano, so pri Arubi pripravili pet vidikov zagotavljanja varne in kakovostne izkušnje.

1) Dosledna pisarniška izkušnja – Preprost dostop do aplikacij omogoča izkušnjo delovne mize povsod, kjer sta na voljo internet ali povezava preko mobilnega (3G, 4G/LTE) omrežja. Prenosni računalniki, mobilne naprave in VoIP telefoni delujejo tako kot v pisarni, s preprosto namestitvijo odjemalca, ki ga lahko uporabnik prenese na daljavo. Enostavno preslikajte korporativno žično in Wi-Fi omrežje na oddaljeno lokacijo.

2) Enostavna namestitev – Hitrost in okretnost sta ključni. Točke za oddaljeni dostop (RAP) s pomočjo funkcije Zero Touch omogočajo IT ekipam preprosto pošiljanje in namestitev oddaljene dostopne točke na oddaljeno lokacijo, v domačo pisarno zaposlenega. Gre za resnično »vklopi in zaženi« rešitev, ki ne potrebuje IT strokovnjaka na oddaljeni lokaciji.

3) Ohranjanje skladnosti - Skladnost z zakonodajo SOX, HIPAA, PCI, GLBA in drugimi predpisi določajo način ravnanja s podatki, vključno z ločevanjem podatkov in poročanjem. Poiščite rešitve, ki bodo sposobne uveljaviti politike in pomagati pri poročanju o skladnosti z varnostnimi politikami.

4) Zagotovljena varnost – Ključne značilnosti varnih žičnih in brezžičnih povezav morajo vključevati šifriranje in avtentikacijo uporabnika za zaščito oddaljenega omrežja. S Policy Enforcement Firewall uveljavite varnostne politike korporacijskega omrežja tudi na oddaljenih lokacijah.

5) Poenostavite upravljanje in nadzor – Rešitve za centralno upravljanje in nadzor omogočijo vpogled v obnašanje uporabnikov in naprav od kjerkoli in kadarkoli. Z enotnim upravljanjem celotnega omrežja, vključno z oddaljenimi lokacijami, je nadzor in vpeljava sprememb konfiguracije omrežja izredno poenostavljena.

Ohranite svoje poslovanje z minimalnimi motnjami

Aruba podpira že številne organizacije, ki omogočajo delo na daljavo ali od doma v okviru svojih načrtov za neprekinjeno poslovanje. Dve enostavni možnosti sta na voljo že danes:

1. Aruba Virtual Intranet Access (VIA)

Za tiste organizacije, ki želijo zagotoviti zanesljiv in preprost oddaljeni dostop za prenosne računalnike ali mobilne naprave, je primerna rešitev Aruba VIA. Strankam, ki že danes uporabljajo Aruba krmilnik, je BREZPLAČNO na voljo odjemalec Aruba Virtual Intranet Access (VIA). Zato obiščite Arubino stran za VPN rešitve, če želite izvedeti, kako ga naložiti. Če niste uporabnik Aruba krmilnikov in bi radi dobili dodatne informacije o VIA, kliknite tukaj.

2. Aruba Remote Access Points (RAP)

Za organizacije, ki želijo zagotoviti popolno pisarniško izkušnjo na oddaljeni lokaciji, je rešitev Aruba RAP odlična izbira. Z RAP-om si zagotovite varno razširitev svojega žičnega in brezžičnega korporativnega omrežja na katerokoli lokacijo, ki ima dostop do interneta (tudi preko mobilnega omrežja). V tem primeru Aruba Remote Access Point vzpostavi varno SSL/IPSec VPN povezavo do Aruba krmilnika organizacije preko WAN, mobilnega 3G/4G/LTE ali domačega omrežja. S tem je mobilnemu zaposlenemu omogočen varen žični in brezžični dostop do poslovnih aplikacij, ki so sicer dostopne le preko korporativnega omrežja, tudi na lokaciji uporabnika – kot da bi dostopali do Wi-Fi ali žičnega omrežja v pisarni organizacije. Za dodatne informacije o Aruba RAP kliknite tukaj ali s klikom na spodnje povezave:

-        Aruba Remote Access Solution for Business Continuity pregled izvajalcev

-        Aruba “Trending: Secure Business Continuity with Remote APs” blog

-        Aruba Remote Access Points web page

Povezovanje svojega doma in drugih oddaljenih lokacij na preprost, varen in zanesljiv način nikoli ni bil bolj potreben. Oglejte si pregled rešitev Aruba Networks za neprekinjeno poslovanje in delo na daljavo. Za pomoč pri izbiri prave rešitve za vas se lahko obrnete  neposredno na podjetje Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium ali na uradne HPE/Aruba Networks distributerje in partnerje v Sloveniji. Pozanimajte se, kako lahko s pomočjo Arubine oddaljene dostopne točke realizirate načrte za neprekinjeno poslovanje organizacije že danes.

Anja Ciglarič in Klemen Mihelčič, Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?

Samsung že pripravljen na Android 11? 1
TechnoX  |  Samsung je med zadnjimi pri posodobitvah...
Očala Oculus Quest 2 VR niso pretirano draga 1
joe  |  Pr nas bodo okoli 500€ ker je standard p...