Računalništvo, telefonija
15.12.2015 14:41

Deli z drugimi:

Share

Pred davčnim potrjevanjem je treba sprejeti interni akt

Pred davčnim potrjevanjem, ki se začne 2. januarja 2016, morajo vsi, ki izdajajo gotovinske račune, sprejeti tudi interni akt, v katerem morajo biti med drugim opredeljeni osnovni podatki, oznake poslovnih prostorov in elektronskih naprav ter podatki o nepremičnih in premičnih poslovnih prostorih.
Pred davčnim potrjevanjem je treba sprejeti interni akt
Pred davčnim potrjevanjem je treba sprejeti interni akt

Vsi, ki izdajajo gotovinske račune, jih bodo morali po 2. januarju 2016 davčno potrjevati. Pred tem pa morajo sprejeti tudi interni akt, ki je obvezen za vse zavezance in se ga sicer ne pošilja na FURS, ga je pa treba predložiti ob morebitnem davčnem nadzoru.

V internem aktu se opredelijo osnovni podatki, oznake poslovnih prostorov in elektronskih naprav, podatki o nepremičnih in premičnih poslovnih prostorih, način dodeljevanja številk računov in s katero številko se začne številčenje. Pripraviti ga je treba pred prvo izdajo gotovinskih računov v letu 2016.

SAOP je v pomoč pri pripravi internega akta na enem mestu zbral primere, ki jih je pripravil FURS, in objavil brezplačni e-Priročnik s Primeri internih aktov za davčno potrjevanje. Prenesite si ga in si oglejte primere internih aktov za primere, ko ima zavezanec:

  1. en poslovni prostor, eno elektronska naprava za izdajo računov;
  2. več poslovnih prostorov, več elektronskih naprav za izdajo računov, zaporedne številke računov si sledijo v zaporedju po posamezni elektronski napravi za izdajo računov v poslovnem prostoru;
  3. več poslovnih prostorov, več elektronskih naprav za izdajo računov, zaporedne številke računov si sledijo v zaporedju po vsakem poslovnem prostoru;
  4. več poslovnih prostorov, zaporedne številke računov si sledijo v zaporedju po centralni elektronski napravi (strežniku) v poslovnem prostoru zavezanca.

Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901