Računalništvo, telefonija
22.05.2017 10:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pred vašimi vrati, ko vas ni doma

SIP domofoni 2N
SIP domofoni 2N

Zaradi varnosti ali morda tudi iz radovednosti, je možnost pogleda pred vrata hiše ali stanovanja, kadar smo zdoma, zelo dobrodošla.

Za vse, ki bi želeli poskrbeti za večjo varnost svojega doma, smo zbrali nekaj koristnih informacij. Od tehničnih rešitev, ki nam omogočajo pregled dogajanja pred vrati hiše, stanovanja in dogajanja okrog hiše, bi izpostavili predvsem video nadzorne sisteme in sodobne domofone. Glede na veliko ponudbo na trgu, moramo biti pri izbiri sistema res pozorni, da bomo na koncu z izbiro zadovoljni.

Vsekakor je danes najbolj prava izbira IP tehnologija. Zasnovana mora na standardnih platformah, tako da je povezljiva s čim širšo ponudbo ostale opreme. Le tako si namreč lahko naredimo uporaben sistem, ki ne bo poskrbel le za udobje našega bivanja temveč tudi za varnost.

Ponudba IP video nadzornih sistemov je vedno večja. Prvi kriterij, ki ga navadno opazimo, je cena, a le-ta gre navadno z roki v roki s kvaliteto in zanesljivostjo, ki bi morala biti prioriteta vsakogar, ki želi video nadzorni sistem resnično uporabljati, pa naj si bo to za nadzor dogajanja na daljavo ali pregled posnetkov ob neljubih dogodkih. Ko želimo videti podrobnosti, čisto sliko, morda povečati del slike, takrat je zelo pomembno, da smo izbrali kamere, ki nam omogočajo:

– kvalitetno sliko tudi v neoptimalnih razmerah (v megli, mraku, neposredni sončni svetlobi, …),

– ki pokrivajo celotno območje, ki ga želimo nadzorovati

– in omogočajo varno hrambo podatkov in enostaven pregled.

Eni trenutno najkvalitentejših IP video nadzornih sistemov trenutno na trgu, so IP kamere Flir z realnim IR nočnim vidom ali termalno tehnologio. Dopolnjujejo jih snemalniki z brezplačno hrabmo v oblaku, zaradi česar vam je video nadzor vašega doma dostopen, kjer koli ste, preko brezplačne aplikacije v oblaku.

Sistem se lahko dopolni še z naprednimi IP domofoni 2N. Tako preko ONVIF v sistem vključite še dodatno kvalitetno HD kamero, ki je vgrajena v domofon in tako skrita očem obiskovalca. Vgrajena kamera ima diskretni IR nočni vid, široki kot do 135°in 30 slik/sek, in zagotavlja pomembno dopolnitev videonadzornemu sistemu. Poleg tega imajo IP domofoni 2N še nekaj funkcij, ki vam lahko pridejo zelo prav, še posebej, ko ste zdoma:

– sprejem klica obiskovalca, kjer koli ste, zaradi česar ste navidez vedno doma

– možnost predvajanja poljubnega sporočila, kadar niste dosegljivi (lahko je to tudi pasji lajež)

– detekcija gibanja ali hrupa povezana z avtomatizacijo lahko sproži poljubno dejanje, ko se nekdo približa vhodu

Ni vsak IP domofon varen IP domofon. Za najvišjo varnost IP domofona poskrbijo:

– odporno in masivno kovinsko ohišje (IP69K, IK10)

– varnostni vijaki

– tamper stikalo

– varnostni rele

– podpora SIPs, https, 802.1x

Ob izbiri video nadzornega sistema je potrebno biti pozoren, da:

– izberemo zadosti velik snemalnik (min. 2TB)

– kasnejši mesečni/letni stroški (aplikacije v oblaku)

– tip leče – fiksna ali nastavljiva goriščna razdalja – da dobimo želeni vidni kot

– FPS – več slik na sekundo kot zmore, boljšo kvaliteto videa nudi

– ločljivost – večja ločljivost pomeni boljšo kvaliteto sliko, kar je pomembno še posebej, ko želimo videti posamezen detajl

– IR ali nočni vid, pri čemer je potrebno biti pozoren na realni nočni vid in podatek, kaj se na določeni razdalji vidi in v kakšnih razmerah

Seveda se kamere lahko razlikujejo med seboj v kvaliteti slike in določenih funkcijah kljub enakim oglaševanim podatkom. Razlika je predvsem v kvaliteti izdelave in realni predstavitvi podatkov zato je še posebej pomembno, da izberemo zanesljivo in preizkušeno opremo.

Izbira kvalitetne opreme vam prinese dolgoročno zadovoljstvo. Naj vaš dom nikdar ne daje vtisa zapuščenosti in naj bo vse vedno tako, kot bi bili doma.

VEČ:

https://www.inovakom.si/IP-kamera-QuasarPTZ2.html

https://www.inovakom.si/videonadzor.html

https://www.inovakom.si/IP_domofoni.html


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INOVAKOM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INOVAKOM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INOVAKOM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več