Računalništvo, telefonija
26.10.2017 12:51

Deli z drugimi:

Share

Predstavljamo dva kompaktna LCD laser projektorja Sony

Predstavljamo dva kompaktna LCD laser projektorja Sony
Predstavljamo dva kompaktna LCD laser projektorja Sony

Prvi pravi kompaktni LCD laser večnamenski projektorji, Sony je na trg lansiral dva modela VPL-PHZ10 in VPL-PWZ10, ki s kakovostjo slike posekata konkurenco.

Sony je s prvima pravima kompaktnima LCD laser večnamenskima projektorjema ponovno prekosil konkurenco, saj je visoka kakovost projekcije zdaj dostopna po ugodni ceni.

Model VPL-PHZ10 z osnovno ločljivostjo WUXGA 1920 x 1200 in z zelo visokim dinamičnim kontrastnim razmerjem 500.000 : 1 projicira natančno in visokokontrastno sliko. Model VPL-PWZ10 ponuja enake zmogljivosti, vendar je zaradi nižje osnovne ločljivosti WXGA 1280 x 800 še bolj dostopen. Sony je s projektorjema VPL-PHZ10 in VPL-PWZ10 znižal ceno LCD laser projektorjev za slabih 3000 €.


LCD tehnologija in optični pogon Z-Phosphor

Kot vam je verjetno že znano, je Sony razvil lastno LCD tehnologijo poimenovano BrightEra, z nenehnim vlaganjem Sony dviguje razvoj LCD tehnologije na višjo raven. Odlični LCD paneli BrightEra zagotavljajo zelo natančno projekcijo z naravnimi barvami, zato prikazujejo takšno sliko, kot jo vidite na LCD monitorjih. Ker Sony nenehno vlaga v razvoj, so LCD paneli BrightEra najbolj vzdržljivi na trgu, z uporabo LCD kristalov anorganskega izvora ne rabite več skrbeti o degradaciji projicirane slike.

V projektorjih VPL-PHZ10 in VPL-PWZ10 je Sony uporabil čisto zadnjo 4. generacijo laserskega svetilnega pogona Z-Phospohor. S Sonyjevim modrim laserjem in fosfor kolesom je v 4. generaciji svetilnega pogona delovanje še bolj stabilno hkrati pa je povečan razpon bele svetlobe za še bolj globok in širok barvni spekter.


Delovanje

Laserski svetlobni pogon 4. generacije Z-Phosphor ponuja kar 20.000 ur delovanja, kar je seveda precej dlje od standardnih projekcijskih žarnic. Za uporabnike, ki potrebujejo malo manj svetilnosti pa je na voljo način Constant, s tem načinom projektorju zmanjšate svetilnost in podaljšate delovanje do 30.000 ur. Sony je za brezskrbno uporabo poskrbel tudi z vgradnjo samodejnega zračnega filtra, ki se čisti na vsakih 100 ur, zato zdaj res ne bo treba skrbeti glede čiščenja ali pa nevšečnega čakanja na servis.


Namestitev

Namestitev in umestitev v prostor sta silno enostavni, projektorja VPL-PHZ10 in VPL-PWZ10 imata stilsko oblikovano ohišje in številne priročne funkcije. Optika s projekcijskim razmerjem 1,27 – 1,89 : 1 meji na širokokotno optiko in omogoča namestitev dokaj blizu projekcijskega platna (na primer iz razdalje 3 metrov dobimo sliko v velikosti 240 x 150 cm). Fino pozicioniranje projicirane slike na projekcijsko površino je enostavno, saj boste s pomočjo ročnega pomika objektiva v navpični in vodoravni smeri hitro nastavili projekcijo v končno pozicijo.


Povezljivost

Modela Sony VPL-PHZ10 in VPL-PWZ10 se ponašata s tihim delovanjem, z mrežno funkcijo za kontrolo in nadzor, z varnostnimi funkcijami ter z bogatim naborom vhodnih priključkov, ki vključuje tudi HDMI in VGA priključka. Za še boljšo povezljivost pa je na voljo funkcionalnost HDBaseT, ki omogoča prilagodljivost pri namestitvi v stalnih inštalacijah ali nadgradnji že obstoječih inštalacij. Uporaba digitalnega priključka HDBaseT omogoča prenos avdio in video vsebin ter nadzor projektorja na razdalji do kar 100 m. To je stroškovno učinkovita, dolgoročna in kakovostna rešitev digitalnega prenosa.


Garancija

Sony zagotavlja 5 let garancije na projektor in 12.000 ur na svetilno telo.


Zaključek

Sony je poskrbel, da začetni vložek ni tako visok in da je nakup pravega laserskega projektorja zdaj bolj dostopen. Glede na to, da projektor deluje kar 20.000 ur oziroma do 30.000 ur v eko načinu in da za vzdrževanje poskrbi samodejni filtrirni sistem, lahko zaključimo, da je nakup LCD laser projektorja vsekakor vreden razmisleka.
Projektorja Sony VPL-PHZ10 in VPL-PWZ10 sta primerna tako za manjše in večje sejne sobe, sobe za sestanke, pisarne, učilnice, predavalnice kot tudi za namene digitalnega oglaševanja v trgovinah in trgovskih centrih.

V podjetju TEKSEL d.o.o. vam z veseljem nudijo predstavitev, ob bok pa bodo postavili tudi različne projektorje drugih proizvajalcev, tako da se boste z lahkoto prepričali o kakovosti.

Za več informacij kliknite na spodnji povezavi:

Kompaktni LCD laser projektor Sony VPL-PHZ10 z osnovno ločljivostjo WUXGA 1920 x 1200:
http://www.teksel.si/sl/vecnamenski-projektor-sony-vpl-phz10

Kompaktni LCD laser projektor Sony VPL-PWZ10 z osnovno ločljivostjo WXGA 1280 x 800:
http://www.teksel.si/sl/vecnamenski-projektor-sony-vpl-pwz10


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEKSEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEKSEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

teksel-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEKSEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več