Računalništvo, telefonija
26.02.2020 13:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Predstavljen AOC AGON AG353UCG

AOC-jev najnovejši igričarski monitor AGON AG353UCG je del naslednje generacije v seriji AGON 3 in je korak pred visoko ocenjenim ultra-širokom modelom AG352UCG6. 35-palčni (88,98 cm) ultra-široki igričarski ukrivljen monitor z 200 Hz, VESA DisplayHDR 1000 in G-Sync Ultimate.
AOC-jev izjemno hiter in ultra-širok gaming monitor AG353UCG
AOC-jev izjemno hiter in ultra-širok gaming monitor AG353UCG

Zaslonski specialist AOC lansiral 88,98 cm (35-palčni) monitor AOC AGON AG353UCG, ki je del naslednje generacije v seriji AGON 3 in je korak pred visoko ocenjenim ultra-širokom modelom AG352UCG6. AG353UCG ustreza vsem igričarskim zahtevam: hitrost osveževanja 200 Hz, odzivni čas 2 ms GtG in nizek vhodni zamik za najboljše vizualne povratne informacije brez opazne zamegljenosti gibanja. Njegova izvirna ločljivost 3440 x 1440 UWQHD (21:9) v kombinaciji z ukrivljenostjo 1800R ustvarja popolnoma novo raven potopitve. Monitor AG353UCG vizualno izstopa zahvaljujoč tehnologiji Quantum Dot, najvišji svetlosti 1000 nit z VESA DisplayHDR 1000, kontrastu 2500:1 in 90% pokritosti DCI-P3. Poleg tega monitor podpira Nvidia G-Sync Ultimate, ki ponuja HDR s svetlostjo 1000 nit, hkrati pa odpravlja trganje in trzanje slike ter zmanjšuje latenco.


Eleganten, futurističen dizajn

Zasnova monitorja AG353UCG je izjemna. Monitor je od svojega predhodnika AG273QCG, ki je prejel “Red Dot Design Award 2018″, podedoval 3-stransko zasnovo brez okvirja, RGB osvetlitev v obliki prstana na zadnji strani in stojalo v obliki rdeče črke V. Z rdeče/črnimi poudarki je po višini nastavljivo stojalo v obliki črke V elegantno, kompaktno in trdno, hkrati pa pušča dovolj prostora na mizi. Višina zaslonskega panela je podobna 28” 16:9 zaslonom, vendar zagotavlja več horizontalne površine na zaslonu zahvaljujoč razmerju stranic 21:9. Zadari tega je priročen za uporabo, hkrati pa ponuja nepozabno doživetje gledanja. Ogromna 35-palčna velikost zaslona ne nudi le zelo globoke potopitve v igre in anamorfne/ultra-široke filme, ampak tudi poveča produktivnost. Prijeten stranski učinek, ki lahko še posebej koristi ustvarjalcem vsebin ali tistim, ki prenašajo video v živo.

Pripravljeni na tekmovanje

Nadgradnja na AG353UCG pomeni naložbo za vse vrste žanrov video iger. Hitrost osveževanja 200 Hz zagotavlja konkurenčno raven hitrosti ne samo za dirke, sim, akcije, MMORPG ali 5v5 arena igre, ampak celo za tekmovalca v FPS igrah. Prehodni časi posameznih slikovnih pik so tako nizki, da omogočajo zaslonu prikaz 200 sličic na sekundo brez artefaktov. Z odzivnim časom 2 ms GtG je zamegljenost gibanja praktično odpravljena. Tako se igričarji, s takojšnjo vizualno povratno informacijo o svojih hitrih vnosih, počutijo »povezane« z igralnim svetom, bolj kot kdajkoli prej.

Izjemni igralni vizuali

Biti eden izmed najhitrejših zaslonov ni enostaven podvig, toda imeti hkrati impresivno kakovost slike je popolnoma druga stvar. VA panel monitorja AOC AG353UCG uporablja tehnologijo Quantum Dot, ki mu omogoča 90% DCI-P3 pokritost in s tem bistveno večji barvni prostor kot standardni sRGB prostor. Njegova 10-bitna plošča ustvari tudi 1,07 milijarde barv, kar pomeni bolj subtilne barvne prehode in natančnejše barve, zasnovane za vsebino HDR (High Dynamic Range). AG353UCG lahko natančno prikaže HDR v igrah z uporabo G-Sync Ultimate z minimalnim vhodnim zamikom in tudi HDR v filmih/TV oddajah, ki podpirajo VESA DisplayHDR 1000. Njegov dinamični razpon sega vse od 0,05 nit v črni ravni, do 1000 nit v območjih najvišje svetlosti. Zahvaljujoč panelu VA ima monitor tudi statično kontrastno razmerje 2500:1, kar je dvakrat več kot običajni IPS ali TN paneli. Poleg tega, 512 lokalnih zatemnitvenih območij zagotavlja neverjetno širok dinamični razpon.

Dodatki vključeni

AG353UCG ne izstopa samo zaradi svojih tehničnih lastnosti, ampak zagotavlja tudi uporabniško udobje. Po prenovljenem, modernem OSD-ju (zaslonskem meniju) se lahko udobno premikate s 5-smerno krmilno palčko, nameščeno na spodnji strani okvirja. Shranjevanje slušalk je zdaj še bolj priročno z držaloma slušalk iz prejšnjih modelov, ki sta sedaj nameščena na levi in desni strani. Monitor je mogoče enostavno pritrditi z enim klikom na njegovo elegantno, kovinsko stojalo ali na VESA nosilec. Stojalo ne zagotavlja samo stabilnosti, temveč nudi tudi ročaj za prenašanje, upravljanje kablov ter ergonomske nastavitve višine (120 mm) in nagiba. Z AOC Light FX (prilagodljive RGB luči v obliki prstana na zadnji strani) je mogoče monitor prilagoditi tako, da ustreza edinstveni nastavitvi različnih igričarjev. Za enostavno namestitev so v embalaži vsi kabli, potrebni za povezavo z računalnikom (DisplayPort 1.4 in HDMI 2.0).

AG353UCG bo v Evropi na voljo predvidoma od februarja 2020 dalje po priporočeni prodajni ceni 2509 EUR.

Pooblaščeni uvoznik, prodajalec in serviser AOC monitorjev: PC H.AND d.o.o., https://www.pchand.si/monitorji

https://eu.aoc.com/en/gaming


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več