Računalništvo, telefonija
16.10.2019 07:00

Deli z drugimi:

Share

Prekrivna in spodnja omrežja

Podatkovni centri so središče vsakega informacijskega sistema, saj vam omogočajo celovitost ter razpoložljivost podatkov ter informacijskega sistema.
Vsak prometni tok v omrežju predstavlja drugo storitev.
Vsak prometni tok v omrežju predstavlja drugo storitev.

Omrežje podatkovnega centra, ki ga imenujemo fabric, temelji na arhitekturi Clos. Ta predstavlja matriko prepletenih internih povezav med omrežnimi napravami, ki skupaj sestavljajo fabric.


Sploščena arhitektura omogoča enako oddaljene končne točke in non-blocking jedro, ki podpira promet z nizkimi zakasnitvami in visoko prepustnostjo, tako za smer vzhod-zahod, kot tudi smer sever-jug.


Obstajajo različne fabric arhitekture:

  • Ethernet fabric
  • MPLS fabric
  • IP fabric


Odprti standard zagotavlja podporo različnih ponudnikov opreme. IP Clos fabric je horizontalno skalabilen, saj je možno dodati več listov in hrbtenic, da zadostimo potrebni kapaciteti brez kakršnih koli večjih sprememb v arhitekturi in tako omogočimo podporo povečanega prometa vzhod-zahod. Vsaka list naprav je povezana z vsako hrbtenico. Povezave temeljijo na usmerjanju prometa med list/hrbtenica napravami. Prav to zagotavlja omejen vpliv napake na celoten fabric.
Več o prekrivnih in spodnjih omrežjih, si preberite v Smart Com blogu >>


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več