Računalništvo, telefonija
24.05.2013 08:07

Deli z drugimi:

Share

Prevetrite svoj računalnik

Prevetrite svoj računalnik
Prevetrite svoj računalnik

Na vrsti so spomladanska čiščenja hiš, stanovanj in garaž. Če želite »spomladansko« očistiti tudi vaš računalnik, smo za vas pripravili nekaj hitrih nasvetov, ki vam bodo pri tem pomagali. Računalnik lahko s tem zelo optimizirate, saj se znebite odvečnih datotek, ki na disku samo zasedajo prostor.

  1. Počistite spletno zgodovino, zgodovino iskanja v brskalnikih, začasne internetne datoteke, piškotke in druge podatke, ki se ob brskanju po spletu shranjujejo na računalnik.
  2. Uredite si programe, datoteke, mape na računalniku. To vam lahko bistveno skrajša čas pri delu z računalnikom. Za boljše in hitrejše delo, si lahko po lastnih željah preuredite tudi namizje in startni meni.
  3. Odstranite stare programe, ki jih ne uporabljate več. Tako lahko prihranite prostor na trdem disku, hkrati pa sprostite tudi sistemska sredstva na računalniku.
  4. Izbrišite stare večpredstavnostne datoteke in stare dokumente, ki jih ne potrebujete več.
  5. Posodobite vso programsko opremo in operacijski sistem. To ni nujno le zaradi boljšega delovanja programov, ampak tudi zaradi večje spletne varnosti. Seveda pa je ob vsem naštetim pomembna tudi uporaba protivirusne zaščite, redno posodobljene z najnovejšimi zbirkami virusnih definicij.

Če želite poskrbeti za vse elektronske naprave v vaši družini in jim priskrbeti ustrezno zaščito, lahko preizkusite nov produkt ESET Family Security Pack.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901