Računalništvo, telefonija
01.06.2020 07:20
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pri KIKštarterju kmalu na voljo delavnica, v izgradnji je tudi mansarda s pisarnami

Pri KIKštarterju kmalu na voljo delavnica, v izgradnji je tudi mansarda s pisarnami
Pri KIKštarterju kmalu na voljo delavnica, v izgradnji je tudi mansarda s pisarnami

Kljub temu, da kamniški KIKštarter že v obstoječem stanju ponuja pisano paleto razvovrstnih storitev, pa ekipa teži k nenehnim izboljšavam in nadgradnjam. Tako bo kmalu na voljo delavnica, ki jo bodo lahko koristili tisti podjetniki, ki bodo želeli izdelovati različne izdelke. Ureja se tudi že mansarda nad obstoječimi prostori, ki bo pomenila razširitev coworkinga.

KIKštarter – prostor za povezovanje med podjetniki

KIKštarter je podjetniški pospeševalnik v Kamniku. Gre za prostor, ki daje podjetnikom in tistim, ki to nameravajo postati, možnost medsebojnega povezovanja, deljenja izkušenj in mentoriranja.

KIKštarter je zaživel pred petimi leti, ko je bil organiziran prvi dogodek z naslovom »Kaj je coworking?«. Od takrat so bili izvedeni že številni podjetniški dogodki. V zadnjem času ti potekajo vsak teden. Predavanja in delavnice na različne tematike vodijo gostje, ki delujejo v različnih panogah. Na njih imajo obstoječi in potencialni podjetniki možnost spoznati različne vidike podjetništva, prisluhniti zgodbam o uspehu in pridobiti uporabne informacije, ki jim lahko pridejo prav pri poslovanju. Hkrati dogodki ponujajo tudi priložnost za mreženje in sklepanje novih poznanstev.

KIKštarter po novem ponuja tudi uporabniško kartico, ki posamezniku omogoča brezplačno udeležbo na vseh dogodkih znotraj tekočega leta. Hkrati si z njo zagotovi tudi dostop do posnetih podjetniških predavanj in delavnic, ki so potekale v KIKštarterju.

Novosti: delavnica in razširitev coworkinga

Veliko podjetnikov se na začetku poslovne poti odloči za delo od doma. Vendar pa se kaj kmalu pokažejo slabosti tovrstnega dela. Hitro se namreč lahko zabrišejo meje med poslovnim in zasebnim delom življenja, pojavi pa se tudi želja po stikih z drugimi ljudmi. Prav zato je coworking odlična rešitev problema. Poleg tega je deljenje delovnega prostora z drugimi podjetniki tudi obetavno izhodišče za sklepanje novih poslovnih sodelovanj in deljenje izkušenj.

KIKštarter ponuja različne načine koriščenja prostora za sodelo. Uporabniki se lahko odločijo za občasno uporabo mize, lahko se odločijo za stalno mizo ali pa si prisvojijo kar svojo pisarno. Poleg tega so na razpolago tudi prostori za sestanke ter prostori za druženje in izvedbo različnih dogodkov. Kapacitete coworkinga se bodo kmalu povečale, saj se nad obstoječimi prostori že ureja mansardo.

V izdelavi je tudi delavnica, ki se bo razprostirala na 70 m2. V njej bo šest miz za souporabo. Uporabniki bodo lahko za svoje potrebe koristili orodje za obdelavo lesa in kovine ter manjši CNC rezkar. Zainteresiranim bo na voljo tudi KIKlab, kjer se nahajajo tudi elektrotehnična orodja in 3D tiskalnik.

Pomoč podjetjem pri kreiranju idej in organizacija izobraževanj

KIKštarter organizira tudi razne aktivnosti za podjetja. To so interni hekaton, startup weekend in razna strokovna izobraževanja. Interni hekaton je dogodek, ki poteka pod vodstvom izkušenega mentorja. Ta pride v podjetje, ki si želi koristiti to storitev, in zaposlene vodi skozi postopek snovanja novih idej in njihove realizacije, kar vodi v boljše sodelovanje med člani ekipe, večjo produktivnost in realizacijo končnega cilja. Startup weekend je zasnovan na podoben način, traja pa 2-3 dni.

Ekipa KIKštarterja je pripravljena v zainteresiranem podjetju organizirati tudi razna strokovna predavanja, ki bodo zaposlenim ponudila znanja, ki bi jim lahko prišla prav pri delu. KIKštarter se pri tem poveže z ustreznim strokovnjakom in organizira izobraževanje skladno z željami naročnika.

Aktivnosti za mlade

Pravijo, da na mladih svet stoji in v KIKštarterju se tega dobro zavedajo. Zato so nadobudnim osnovnošolcem in srednješolcem z nekaj podjetniške žilice na voljo tudi razna podjetniška izobraževanja. Njihov cilj je v tem, da se mlade seznani s celotnim podjetniškim procesom; od ideje do realizacije. Mentorji udeležence vodijo skozi postopek in jim podajajo podjetniška znanja. Organizira se splošna predavanja o podjentištvu na šolah, podjetniški krožki, startup weekendi in druge aktivnosti.

Virtualna pisarna, najem predavalnice in predstavitev pred investitorji

Poleg naštetega so uporabnikom na voljo tudi storitve virtualne pisarne. Podjetnikom, ki iz takih ali drugačnih razlogov ne morejo pridobiti poslovnega naslova, le-tega uredi ekipa KIKštarterja. Organizirate dogodek za do 50 ljudi in potrebujete predavalnico? KIKštarter vam omogoča najem z vključenimi raznimi dodatnimi storitvami.

KIKštarter sodeluje tudi z uspešnimi kamniškimi poslovneži, ki so pripravljeni podpreti perspektivne podjetniške ekipe / ideje. V letu 2020 je organiziranih šest dogodkov z naslovom KIK ME, na katerih se podjetniki lahko predstavijo. Če investitorji v kateri izmed poslovnih idej prepoznajo potencial, so pripravljeni ponuditi finančno podporo in mentorstvo. S tem pridobijo tudi manjšinski delež v podprtem podjetju.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KIKštarter KAMNIK
Za več informacij so vam na voljo pri KIKštarter KAMNIK
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

KIK Štarter Kamnik logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KIKštarter KAMNIK? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več