Računalništvo, telefonija
06.10.2020 09:15
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pri najstarejši plačilni kartici je varnost enostavna, vendar učinkovita


Poslovanje Diner Cluba v Sloveniji in regiji ščiti evropska varnostna tehnologija ESET.
Pri najstarejši plačilni kartici je varnost enostavna, vendar učinkovita
Pri najstarejši plačilni kartici je varnost enostavna, vendar učinkovita

V Erste Card d . o. o. uporabljajo varnostne rešitve ESET od samega vstopa na slovensko tržišče leta 2013, ko so postali nosilec licence za plačilne kartice Diners Club. Esetovo zaščito so sicer že pred tem, ob vzpostavitvi nove strežniške infrastrukture, uvedli v matičnem podjetju na Hrvaškem.

Učinkovita zaščita pred neželenimi programskimi kodami

Glavna tveganja za okužbo z virusi in drugimi škodljivimi kodami predstavlja elektronska pošta, brskanje po spletu ter prenašanje datotek prek ključkov USB. Največje izzive so imeli z zaščito e-pošte, še posebej pri delu od doma, saj imajo zaradi varnostnih zahtev zelo zaprt sistem.

Za obvladovanje protivirusne varnosti uporabljajo rešitve, kot so ESET Mail Security ter ESET Endpoint Protection, pri čemer celotno postavitev upravljajo prek nadzornega sistem ESET Security Management Center. “Rešitev je odlična, kar se tiče lovljenja spama in phishinga. Če ne bi imeli takšne zaščite bi verjetno tudi že dobili kakšno okužbo z izsiljevalskim programjem in bi imeli velike probleme s poslovanjem,” je dejal Rok Zakrajšek, informatik v Erste Card d. o. o.

Tudi kakovostna tehnična podpora zmanjša tveganja

Z rešitvami ESET učinkovito ščitijo 75 uporabnikov ter strežniško infrastrukturo. Pred sodelovanjem s Si spletom so varnostne rešitve Eset vzdrževali interni informatiki iz Hrvaške. Kot je izpostavil Zakrajšek morajo biti v službi informatike učinkoviti, ker skrbijo za veliko stvari. “Na Si spletu imamo kakovostno in odzivno podporo. So dostopni in radi pomagajo. Če imamo kakšno težavo se pokliče in hitro reši, kar pride zelo prav.”

Varnost na ravni zahtev finančne industrije

Glavna prednost uporabljenih varnostnih rešitev je celovitost in skladnost z zahtevami finančnih ustanov. “Imaš vse, kar rabiš. Poleg tega je upravljanje enostavno: nastavitve, revizijska sledljivost, določanje gesel, filtriranje naslovov url … Vse uporabniške naprave nastavljamo oddaljeno, prek strežnika, pri čemer so vsi podatki kriptirani in varno shranjeni,” je razložil Zakrajšek.

Prek vzpostavljenega varnostnega sistema so izvedli nastavitve odjemalcev in strežnikov po zahtevah standarda PCI DSS (Paymet Card Industry Data Security Standard). Z izpolnitvijo zahtev tega standarda so na primer preprečili možnosti za uhajanje podatkov. Ne samo, da omejujejo vpoglede in da so podatki tudi varno shranjeni in šifrirani. Prek ESETa nenehno spremljajo, kje se nahajajo kakšni podatki, kaj se prenaša po omrežju in kdo jih uporablja.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več