19.01.2016 09:57
Posodobljeno 8 let nazaj.

Pri programski opremi mora biti kakovost na prvem mestu

Tadej Vodopivec, vodja informacijske varnosti v podjetju Comtrade.

Comtrade je najavil, da je že četrtič zapored postal sponzor ene največjih evropskih konferenc o kakovosti programske opreme – Software Quality Days, ki bo potekala med 18. in 21. januarjem v hotelu Savoyen na Dunaju. Letos bo glavna tema konference prihodnost razvoja sistemov in programske opreme ter pristopi, s katerimi bosta kakovost in učinkovitost v programsko opremo vgrajena že od samega začetka razvoja.

Visoka kakovost programske opreme in sistemov

je v razvojnih projektih ključnega pomena za uspeh in lahko pomembno vpliva na kakovost izdelkov, postopkov in storitev. Kakovost je treba v posamezne korake integrirati že pri razvoju in kasneje vzdrževanju programske opreme in sistemov, kar lahko podprejo dobro uveljavljeni pristopi, metode in orodja.Spremenjene zahteve izdelkov, postopkov in storitev, kot so distribuirani razvojni projekti, mobilne aplikacije, vključevanje različnih disciplin in deležnikov, pogosto spremenjene zahteve ter razširjena področja aplikacij in nove tehnologije, prinašajo nove izzive ter lahko zahtevajo nove in prilagojene metode in orodja, s katerimi je mogoče že zgodaj v postopku razvoja podpreti prizadevanja za zagotavljanje kakovosti.

Comtradovo predavanje: Zaščita sodobnega avtomobila pred varnostnimi grožnjami

• Kdaj: Sreda, 20. januar ob 15.15
  • Kje: Forum ponudnikov rešitev, Austria Trend Hotel Savoyen, Dunaj
  • Kratek opis predavanja: Tadej Vodopivec, vodja informacijske varnosti v podjetju Comtrade, bo opisal, kako je mogoče modele groženj uporabiti za izboljšanje varnostne zasnove programskih komponent in rešitev ter opredelitev bolj učinkovitih preizkusov z napadi na informacijske rešitve. Ta pristop je najbolj smiseln, ko gre za nepoznano področje, kakršno je razvoj naprednih funkcionalnosti za sodobne avtomobile.
  • O predavatelju: Tadej Vodopivec je vodja informacijske varnosti v podjetju Comtrade. Odgovoren je za varnost in skladnost pri razvoju informacijskih sistemov na področjih bančništva, avtomobilizma, turizma in drugih. Pri svojem delu se je ukvarjal z varnostjo spletnih in mobilnih tehnologij, vgradnih sistemov in storitev v oblaku. Sodeluje pri različnih nalogah – od poslovnega svetovanja do preizkušanja varnosti. Poleg diplome iz razvoja programske opreme je pridobil tudi certifikate CISSP, CISA in CBCP. Je revizor in vodja za standard ISO/IEC 27001:2013.

Pri nekaterih stvareh preprosto ni mogoče dovoliti napak

Ko gre za kakovost programske opreme, ni prostora za napake. Zato potrebujete partnerja, ki mu lahko zaupate. Comtrade razume, kako pomembna je visoka kakovost programske opreme in razpolaga s pravim znanjem, orodjem in postopki, ki vam bodo pomagali ustvariti programsko opremo, ki je zanesljiva, brez napak in pripravljena na zahteve trga.

Preberite več o Comtradovih storitvah zagotavljanja kakovosti in preizkušanja programske opreme (stran je v ang.jeziku).

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COMTRADE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COMTRADE d.o.o.

Comtrade EDIT 2017: Poletna šola kot izhodišče karierne odličnosti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COMTRADE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več