Računalništvo, telefonija
22.03.2018 11:45

Deli z drugimi:

Share

Prihaja konferenca, ki napoveduje IKT trende

20. Tehnološka konferenca Smart Com
20. Tehnološka konferenca Smart Com

18. aprila 2018 bo v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons potekala jubilejna 20. Tehnološka konference Smart Com, edinstven dogodek v slovenskem prostoru, namenjen IT strokovnjakom, ki se želijo izobraževati in prisluhniti novim smernicam s področja kibernetske varnosti, omrežnih tehnologiji in elektroenergetskega IKT sistema.

Premierno boste lahko prisluhnili zelo napredni varnostni rešitvi na podlagi umetne inteligence, ki je v samem svetovnem vrhu, skozi ‘hands on’ demonstracijo spoznali hekerske napade in metode ter kako se jih ubraniti. Spoznali rešitev za nadzor omrežij SmartNIM, ki je med drugim integrirana v Siemens okolje ter vrsto dobrih praks, kako urediti področje kibernetske varnosti v elektrogospodarstvu in še več tehnoloških novosti.

V sklopu treh programskih linij, kibernetska varnost, omrežne tehnologije ter rešitve za elektroenergetska podjetja bodo najvidnejši strokovnjaki iz Smart Coma predstavili koncepte in že izdelane rešitve, ki jih resnično obvladajo, saj je podjetje že več desetletij med vodilnimi na področju omrežnih in varnostnih rešitev.

Proaktivni pristopi zagotavljanja kibernetske varnosti

Podjetja se v veliki večini reaktivno odzivajo na zagotavljanje varnosti informacijskega sistema, korak naprej je proaktiven pristop. S pomočjo rednih varnostnih pregledov informacijskega sistema lahko učinkovito ublažimo izpostavljenost pred izrabami. Potrebni pa so tudi sistemi, ki so sposobni pravočasno zaznati napad in ga preprečiti. Dobre prakse na tem področju so že, predstavljen bo primer povezovanja podatkovnih centrov v Banki Intesa SanPaolo d.d.

Kako bodo nove tehnologije (LTE, 5G, IPv6, IoT) zaznamovale elektroenergetski sistem

Uporaba novih tehnologij se seli tudi na področje IKT omrežnih sistemov elektroenergetskih podjetij. Kako jih čim bolje izkoristiti pri gradnji bodoče IKT infrastrukture transformacije elektroenergetike v digitalno gospodarstvo, pri tem ne pozabiti na varnost in visoko razpoložljivost? Predstavitve bodo podale odgovore, ki bodo podkrepljeni tudi s primeri iz prakse.

SDN in NFV – od konceptov do izdelanih rešitev

Če želimo slediti bliskovitemu razvoju, je potrebno spremeniti pristop k obvladovanju naprednih rešitev na področju sodobnih telekomunikacijskih omrežij. Virtualizacija omrežnih elementov in funkcij ter decentralizacija v sodobnih komunikacijskih omrežjih se čedalje bolj odražata v zrelih rešitvah in potrebah na trgu, ki zahtevajo transformacijo klasičnih omrežij v omrežja na osnovi SDN tehnologij.

Bodite del rešitev prihodnosti

Poleg strokovnjakov iz Smart Coma bodo na konferenci vabljeni tuji govorci iz vodilnih globalnih IT podjetij predstavili trende in rešitve iz mednarodnega okolja. Prisluhnili boste lahko predstavnikom podjetij Nokia, Juniper, Extreme, Siemens, Gigamon in Darktrace.

Že 20 leto je konferenca poleg izjemnih predavanj tudi stičišče vrhunskih strokovnjakov s področja komunikacijskih omrežij ter omrežne in aplikativne varnosti. Hkrati ponuja odlično možnost za vse udeležence, da s kolegi iz stroke izmenjajo dobre prakse in izzive, s katerimi se srečujejo, ter tako dobijo obilo uporabnih informacij in novih idej za lastne projekte in implementacije.

Za več informacij o dogodku, govorcih, programu obiščite uradno spletno stran konference, kjer potekajo tudi prijave. Dogodek je brezplačen.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več