Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

09.01.2019      19:00
Samsung Micro LED tehnologija

Prihodnost zaslonov

Samsung na CES predstavil nove Micro LED velikosti, oblike in konfiguracije, ki podirajo meje tradicionalnih TV zaslonov.

Samsung Electronics Co., Ltd. je na največjem svetovnem sejmu zabavne elektronike CES predstavil najnovejše inovacije v modularni tehnologiji Micro LED zaslonov. Predstavitev nove revolucionarne Micro LED tehnologije je vključevala: nov 189 centimetrski zaslon, 556 centimetrsko »wall« steno ter druge različne velikosti, oblike in konfiguracije za modularni mikro LED zaslon naslednje generacije - prejemnik nagrade CES 2019 za najboljšo inovacijo.

»Že desetletja je Samsung vodilno podjetje na področju inovacij. Naša Micro LED tehnologija je gonilna sila naslednje revolucije med zasloni z inteligentnimi in prilagodljivimi zasloni, ki se odlikujejo v vseh kategorijah uspešnosti. Samsung Micro LED tehnologija nima meja, le neskončne možnosti,« je povedal Jonghee Han, predsednik Visual Display Business pri Samsung Electronics.

Micro LED skupaj z 189 centimeterskim Micro LED zaslonom in 556 cm »wall« steno

Z najsodobnejšo tehnologijo in modularnimi zmožnostmi, ki jih samodejno dodajajo, predstavljajo Samsung LED zasloni neprimerljivo kakovost slike, vsestranskost in dizajn. Ti transformativni TV zasloni so narejeni za posamezne module samoemisijskih Micro LED z milijoni anorganskih rdečih, zelenih in modrih mikroskopskih LED čipov, ki za ustvarjanje briljantnih barv na zaslonu oddajajo svojo lastno svetlobo – zagotavljajo neprimerljivo kvaliteto slike, ki presega katero koli tehnologijo zaslona na trgu.

Na CES 2018 je Samsung Micro LED tehnologijo predstavil z razkritjem televizorja the wall oziroma zidu z nagrajenim 370 centimetrskim LED zaslonom. Zaradi tehničnega napredka v procesu ultra-finega polprevodniškega pakiranja, ki zmanjšuje vrzel med mikroskopskimi LED čipi, je Samsung uspel ustvariti osupljiv 4K Micro LED zaslon v manjšem, domu bolj prijazni dimenziji – (190,5 cm).

Zahvaljujoč modularni naravi Micro LED, ta tehnologija ponuja prilagodljivost velikosti zaslona, ki uporabnikom omogoča, da jo prilagodijo tako, da ustreza vsaki sobi ali prostoru. Z dodajanjem Micro LED modulov uporabniki svoj zaslon lahko razširijo na vsako želeno velikost. Modularna funkcionalnost Micro LED bo uporabnikom v prihodnosti dovoljevala, da ustvarijo vrhunski zaslon tudi pri nepravilni 9x3, 1x7 ali 5x1 velikosti zaslona, ki ustreza njihovim prostorskim, estetskim in funkcionalnim potrebam.

Samsung Micro LED tehnologija optimizira vsebino ne glede na velikost in obliko ekrana. Tudi pri dodajanju modulov Samsung Micro LED zaslon lahko poveča ločljivost, pri čemer ohranja konstanto gostote pikslov. Poleg tega lahko Micro LED podpira vse od standardnih 16:9 vsebin do 21:9 širokozaslonskih posnetkov, nekonvencionalnih razmerij, kot je 32:9 ali celo 1:1 - brez kompromisov pri kvaliteti slike.

Mikro LED zasloni nimajo okvirja, zato ni meja med moduli - tudi ko jih dodate več. Rezultat je brezhiben, osupljiv učinek neskončnega bazena, ki omogoča elegantno ujemanje zaslona z vsakim življenjskem okoljem. Možnosti za privlačne modele je mogoče izboljšati le z novimi funkcijami Ambient Mode.

Samsung Smart TV bo podpiral iTunes Movies in TV Shows ter aplikacijo AirPlay 2

Novi modeli Samsung Smart TV 2019, ki bodo na voljo v začetku pomladi, bodo podpirali iTunes Movies in TV Shows ter Apple AirPlay2. Podpora bo na Samsung Smart TV 2018 na voljo s posodobitvijo programske opreme. Prvič v industriji bo aplikacija za iTunes Movies in TV Shows sprva na voljo le na Samsung Smart TV v več kot 100 državah. Podpora za AirPlay2 pa bo na voljo na Samsung Smart TV v 190 državah po svetu.

Z novo aplikacijo za iTunes Movies in TV Shows na Samsung Smart televizorjih bodo uporabniki lahko dostopali do svoje obstoječe iTunes knjižnice in brskali po iTunes trgovini, da bi kupili ali si izposodili iz nabora več sto tisoč filmov in televizijskih serij – vključno z največjim izborom 4K HDR filmov. iTunes Movies in TV Shows bosta brezhibno delovala s storitvami televizorja Samsung Smart TV, kot so Guide, New Bixby in Search, ter tako ustvarili skladno izkušnjo prek Samsung platforme.

S podporo AirPlay 2 sistema bodo uporabniki Samsung izdelkov lahko brez težav predvajali videoposnetke, glasbo in še marsikaj z Apple naprav direktno na Samsung Smart TV, vključno s televizorji QLED 4K in 8K, lifestyle televizorji Frame in Serif ter drugimi modeli Samsung UHD in HD televizorjev.

Kot svetovna številka ena v televizijski v industriji že 13 let, so Samsung Smart televizorji postali ena največjih razvedrilnih platform na trgu.

»Ponosni smo na to, da sodelujemo z vodilnimi v industriji, da bi ponudili kar najširšo paleto vsebinskih storitev na naši platformi Smart TV. Z več vsebine, vrednosti in s funkcionalnostjo odprte platforme za lastnike Samsung TV in uporabnike Apple preko iTunes in AirPlay je Smart TV primeren za vsakogar,« je povedal Won-Jin Lee, izvršni podpredsednik Visual Display Business pri Samsung Electronics.

»Veseli nas, da bomo s pomočjo Samsung Smart TV izkušnjo iTunes in AirPlay 2 ponudili še večjemu številu uporabnikov po vsem svetu. Tako bodo uporabniki iPhone, iPad in Mac naprav imeli še en način, da uživajo ob svojih najljubših vsebinah na največjem zaslonu v njihovem domu,« je dejal Eddy Cue, višji podpredsednik internetne programske opreme in storitev v podjetju Apple.

Trenutno ni aktivne ankete

Najdražja igra vseh časov 1
Potato  |  Eni lahka ne ko majo preveč denarja, dru...
Kitajska zagnala strašljiv sistem, ki bi lahk... 13
Fenix Ariel  |  Seveda moj mrčnjaški um prezira določeno...
Vse bolj aktualna izposoja električnih skiroj... 1
Justin.Forfunky  |  Ali izposojajo tudi električni skiro?
Kitajska zagnala strašljiv sistem, ki bi lahk... 13
Fenix Ariel  |  Meni je prav... pa menaj fentajo, ker n...
Bomo kmalu ostali brez milijonov videoposnetk... 1
Potato  |  Bi blo zelo dobro če bi za take stvari g...