12.01.2016 16:31

Primerjava aplikacij na karticah

Magnetna steza, črtna koda, kontaktni ali brezkontaktni čip - veste po katerih kriterijih izbrati pravo aplikacijo za vaše kartice?
Pri izboru aplikacije na kartici moramo biti pozorni na to, da dosežemo povezanost med namenom in funkcijo.

Različne storitve potrebujejo različne rešitve. Pri uporabi raznovrstnih kartic, npr. plačilnih, karticah zvestobe, članskih, identifikacijskih, dostopnih, ipd. je nadvse pomembno, da izberemo aplikacije, ki bodo dosegale povezanost med namenom in funkcijo kartice.

Na kaj smo pozorni?

Najpogosteje razlikujemo med načinom zapisa in komunikacije, hitrostjo prenosa ter načinom branja, nikakor pa ne smemo zanemariti tudi varnostnega vidika ter, kot omenjeno v uvodu, samega namena uporabe. Magnetne steze so tako primerne za na plačilne kartice ali za odpiranje hotelskih vrat, črtne kode predvsem za označevanje izdelkov, kontaktni čipi pa za plačilne kartice in razne certifikate. Vse pogostejša pa postaja uporaba brezkontaktnih čipov, ki omogočajo enostavno uporabo in glede na izbiro vrste brezkontaktnega čipa tudi branje oz. prepoznavo na razdalji od 5 cm pa do kar 8 metrov in jih tako uporabljamo v namene označevanja izdelkov, v transportu, pa tudi za inovativne marketinške rešitve.

V priloženi tabeli si oglejte različne lastnosti aplikacij na karticah, njihove tehnične specifikacije, okvirni primerjalni cenik ter njihovo najpogostejšo uporabo. Za več informacij se obrnite na info@identiks.si.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

Koenergija d.o.o.