Računalništvo, telefonija
25.04.2017 14:52
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pripnite si varnostni pas za dih jemajoče oblikovanje

Tanek & eleganten. Z debelino 5,2 mm je najnovejši AOC monitor PDS241 tanjši od vašega pametnega telefona
Tanek & eleganten. Z debelino 5,2 mm je najnovejši AOC monitor PDS241 tanjši od vašega pametnega telefona

Inovativen dizajn z vrhunsko kakovostjo slike: AOC in Studio F. A. Porsche predstavljata novo serijo monitorjev. AOC razširja paleto svojih monitorjev z dvema prav posebnima modeloma. V sodelovanju s svetovno znano oblikovalsko hišo Studio F. A. Porsche, 24″ AOC PDS241 in 27″ AOC PDS271 na novo opredeljujeta, kaj lahko pričakujemo od monitorja.

Zahvaljujoč 3-stranskemu brezokvirnemu AH-IPS panelu, asimetričnemu kovinskemu podstavku in ultra-tankemu minimalističnemu premium oblikovanju, bosta oba nova člana v portfelju AOC pritegnila poglede tudi ko bosta izklopljena. Z nasploh prvo modularno zasnovo na monitorju, PDS241 in PDS271 združujeta napajanje in HDMI izhode v enem samem kablu, ki prihaja iz samega stojala, zaradi česar boste lahko občudovali ta dva zaslona. Pod izjemnim videzom se skriva AH-IPS panel, izboljšan z AOC SuperColor WCG tehnologijo, ki razširja paleto barv in zagotavlja širok kot gledanja.

Inovativna, lesketajoča in elegantna oblika
Ko se srečata dve legendi, se lahko zgodijo izredne stvari. Priznani specialist na področju monitorjev AOC in legendarna oblikovalska hiša Studio F. A. Porsche sta združila sodelovanje, da bi ustvarila najlepše monitorje na trgu. Oblikovalska filozofija za ta monitor se zgleduje po filozofiji oblikovalca Ferdinanda Alexandra Porscheja. Njegov pristop je bil: “Če analiziramo funkcijo objekta, njegova oblika pogosto postane očitna.” V svojem pravem smislu, monitor je samo zaslon. Toda v resnici je ta poenostavljen pogled zakrit z zajetnim podstavkom in številnimi kabli, ki visijo iz njegove hrbtne strani. Nova AOC PDS serija monitorjev spreminja tradicionalen pristop v oblikovanju monitorjev.

“Izrazita oblika podstavka monitorja poudarja preprosto idejo integracije kablov v stojalo. Forma ne sledi le funkciji, ampak jo dopolnjuje s svojo asimetrično obliko na eleganten in prefinjen način.” – je povedal Henning Rieseler, vodja pri Studio F. A. Porsche Berlin.

Tako 24″ PDS241 kot 27″ PDS271 bosta nagovarjala stilsko-zavedne uporabnike, kot so poslovneži, oblikovalci in umetniki. S sprednje strani, natančno opredeljeno asimetrično kovinsko stojalo poudari 3-stransko brezokvirno oblikovanje. Če pogledamo od strani, sta oba monitorja tanjša od najnovejših pametnih telefonov z debelino zgolj 5,2 mm. Studio F. A. Porsche je oblikoval monitorje, ki izstopajo iz množice s svojim elegantnim videzom tudi od zadaj – tako napajalni kot signalni priključki monitorja potekajo iz stojala in so razdeljeni v ločeno enoto. Rezultat tega je čist videz, ki pooseblja tisto, kar bi moral monitor dejansko biti – zaslon.

“Zelo smo ponosni na rezultat AOC-jevega sodelovanja s Studio F. A. Porsche. Ti novi futuristični in elegantni monitorji iz PDS linije drzno napovedujejo AOC-jevo predanosti k zagotavljanju inovativnih izdelkov – tako tehnološko kot oblikovno” je povedal AOC-jev direktor marketinga in poslovnega managementa, Stefan Sommer.


Širok barvni razpon in širok kot gledanja
Ko so izklopljeni, so ti monitorji zagotovo prava paša za oči, vendar pa resnično zasvetijo, ko so vklopljeni. Zahvaljujoč najnovejšim AH-IPS panelom, tako 24″ PDS241 kot 27″ PDS271 zagotavljata prikaz slike polne visoke ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih pik z odličnimi vidnim kotom 178°. AOC-jeva SuperColor WCG tehnologija pa zagotavlja, da monitorja pokrivata 100% sRGB in 90% NTSC barvnega spektra.


Enostavno za oči
Za tiste, ki ne morejo umakniti svojih oči s teh monitorjev, sta oba modela opremljena s tehnologijama AOC Low Blue Light in Flicker-Free. AOC Low Blue Light zmanjša škodljive kratke valovne dolžine modre svetlobe. Po drugi strani, AOC Flicker-Free tehnologija uravnava svetlost monitorja z DC (enosmerni tok) sistemom osvetlitve ozadja, namesto PWM (Pulse Width Modulation), s čimer lajša nelagodje in utrujenost oči tudi pri dolgotrajni uporabi. Priključek HDMI omogoča uporabnikom povezavo vse od namiznih in prenosnih računalnikov do igralnih konzol in set-top box naprav. Avdio izhod pa omogoča praktičen priključek za slušalke ali zvočnike.

Monitorja AOC PDS241 in PDS271 bosta na voljo od junija 2017 po priporočeni prodajni ceni 219 € za model PDS241 in 299 € za model PDS271.



Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več