Računalništvo, telefonija
28.10.2016 15:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prodajalci in izobraževalne ustanove najbolj smetijo naše poštne predale

Prodajalci in izobraževalne ustanove najbolj smetijo naše poštne predale
Prodajalci in izobraževalne ustanove najbolj smetijo naše poštne predale

Tri četrtine vsega komuniciranja različnih blagovnih znamk z javnostjo s strani prodajalcev in izobraževalnih ustanov je ne relevantnih, je bilo ugotovljeno v raziskavi, ki jo je naročil Ricoh Europe.

Z vprašalnikom so naslovili potrošnike v 21 državah, kjer so jih vprašali glede komunikacijskega materiala, ki ga dobijo od različnih ponudnikov na trgu. Večina (76 %) je rekla, da je bil promocijski material različnih prodajalcev ne relevanten. Podobno (75 %) so rekli za izobraževalne ustanove kot so šole in fakultete.

V raziskavi so sodelujoče vprašali tudi o relevantnosti oglasov glede na industrijo. Sodelujoči so lahko izbirali med sedmimi industrijami in sicer: prodaja, izobraževanje, telekomunikacije, zdravstvo, vzdrževanje, finančni sektor in javni sektor. Najbolje sta se odrezala finančni in javni sektor (39 % in 42 %), kjer vprašani najbolj prepoznajo njim relevantno vsebino. Potrebno pa je izpostaviti tudi, da glede na industrijo, nobena ne izstopa oziroma v vseh potrošniki v večini dobijo ne relevantne oglase.

Ponudniki na trgu izgubljajo oziroma že imajo slabo zaupanje potrošnikov glede njihovih osebnih podatkov, kjer kar 74 % potrošnikov pravi, da jim ne zaupa. Najboljše rezultate v tem delu so dosegli v javnem, finančnem in zdravstvenem sektorju, kjer uživajo zaupanje približno polovice potrošnikov. Seveda pa v teh sektorjih veljajo strožji pogoji hrambe osebnih podatkov uporabnikov.

Potrošniki so v 63 % izjavili, da bi oziroma da zapravljajo manj pri tistih ponudnikih, ki jim servirajo, za njih nepomembne, oglase, saj jih s tem vznemirjajo.

David Mills, direktor Ricoh Europe, je rekel: “Organizacije se morajo zbuditi glede njihovega smetenja poštnih predalov. Trenutno ljudi zalagajo s slabo ciljanimi materiali, kar zmanjšuje zaupanje potrošnikov v njih in škodi njihovim prihodkom. Zavedati se morajo, da ima tovrstno početje negativen vpliv na njihov posel.”


Podjetje Vibor d.o.o. je uradni zastopnik Ricoh Europe v Sloveniji. Več o njihovih storitvah si lahko pogledate na njihovi spletni strani.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več