Računalništvo, telefonija
11.10.2018 20:56
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Profesionalna tehnologija čiščenja vod v vašem domu

.. Kakovostna pitna voda na vaši pipi kot rezultat slovenske inovacije v svetovnem merilu ..
Profesionalna tehnologija čiščenja vod v vašem domu
Profesionalna tehnologija čiščenja vod v vašem domu

Tehnologije čiščenja vod

Običajne naprave za obdelavo vode so po navadi filtri za vodo z aktivnim ogljem, ionski izmenjevalci ali magnetne naprave. Njihovi problemi so, da zahtevajo uporabo vrčev, zamenjavo vložkov aktivnega oglja ali ionske mase in so za domačo uporabo glede vgradnje zelo neprimerne naprave, kot npr. magneti.

Kinetična tehnologija je dosežek slovenskega znanja v svetovnem merilu. Obdelave vode, ki poleg H2O vsebuje še veliko drugih, tudi neželenih snovi in organizmov, so se v družbah J in P d.o.o. ter InnTe d.o.o. lotili na znanstveno podprt način. Učinkovitost delovanja je bila dokazana v profesionalni rabi priprave vod, tehnologijo družbi selita v vaš dom. In kaj vse zmore Kinetična tehnologija? Omejevanje nalaganja vodnega kamna, nevtralizacijo organskih in anorganskih primesi v vodi, učinkovito dezinfekcijo vode z uničevanjem bakterij in drugih mikroorganizmov v vodi in to z uporabo vodnega toka samega in brez kemikalij. Tehnologija temelji na uporabi fenomenov hidrodinamične kavitacije, novo izumljenega postopka aeracije vode in uporabi mehanskih sil za obdelavo vode v podtlačnem okolju. Še več, tehnologijo je družbama uspelo zapakirati v velikost mrežice oziroma aeratorja za pipo, ki opravlja tudi funkcijo varčevanja z vodo.

Kinetic reaktor na pipi

Z uporabniškega stališča je najpomembnejše omejevanje nastajanja vodnega kamna na pipah, kuhinjskih koritih, sanitarni keramiki, kuhinjskih posodah, kavnih avtomatih, posodah za gretje vode in ne nazadnje na posodah z vodo za naše hišne ljubljenčke. Kako so to dosegli? Kalcijev karbonat, ki je raztopljen v vodi, se izloča v različnih kristalnih strukturah. Izloča se kot kalcit, ki tvori klasičen vodni kamen, inovatorjem pa je uspelo, da se izloča kot aragonit, ki se na podlogo praktično ne prijema, očisti pa se lahko s krpo.

Druga velika prednost obdelave vode z uporabo kinetične tehnologije je izboljšanje kakovosti vode. Kinetic reaktorji nevtralizirajo težke kovine v vodi, degradirajo organske spojine v vodi in povečujejo učinkovitost klora kot dezinfekcijskega sredstva in ga posledično odstranjujejo iz vode z vezavo na organske spojine in bakterije. Voda iz pipe tako ni več samo skladna za pitje, temveč postane njeno uživanje nova kvaliteta zdravega življenja brez neprijetnega vonja ali priokusa ter predstavlja dodatno zaščito uporabnikov zaradi težav in neželenih procesov v vodovodnih instalacijah, tako v omrežju kot v stavbah.

Inkorporirane tehnologije v kinetičnem reaktorju omogočajo, da imate na pipi notranje-samočistilno napravo, ki ne zahteva posebnega vzdrževanja in ne predstavlja nevarnosti za tvorjenje sluzi, alg in morebitnih toksičnih snovi v napravi, kar se rado zgodi pri klasičnih filtrirnih napravah.

Očitno je napočil trenutek imeti več časa z uživanjem v lepih stvareh in ne v čiščenju vodnega kamna v našem domu ter ob pitju kakovostne vode s pipe. Več lahko preberete tudi na www.kinetic-reactor.com.(P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808