Računalništvo, telefonija
26.04.2017 14:27
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Program 6. Diggita umeščen v štiri programske sklope

Program 6. Diggita umeščen v štiri programske sklope
Program 6. Diggita umeščen v štiri programske sklope

Slovenska konferenca o digitalnih komunikacijah bo 6. junija že šesto leto zapored v prestolnici zbrala upravljalce digitalnih komunikacij, medijske stratege, snovalce digitalnih oglaševalskih agencij in vse ostale digitalne navdušence. Organizatorja bosta tudi tokat poskrbela za bogat osrednji in vzporedni program.


Diggit udeležencem vsako leto ponuja znanja o učinkoviti rabi digitalnih komunikacij v prodaji, oglaševanju in komuniciranju na področju digitalnih medijev, optimiziranju in strateškem načrtovanju pojavnosti v digitalnih medijih, potrošnikih in njihovih navadah na spletu, pametnih napravah in družbenih omrežjih, potrebnih spremembah digitalno podprtega poslovanja, in nenazadnje o tem, kako lahko digitalno komuniciranje prinese zaslužek v podjetju.

S čim bo Diggit letos navdušil tiste, ki se še odločajo za obisk, programska direktorica Urška Saletinger pravi: »Moja želja je bila, in s tem tudi cilj zastavljene programske sheme, da vsak obiskovalec odnese domov vsaj eno novo idejo, ki jo lahko uporabi v svoji delovni praksi že jutri. V skladu s tem smo k sodelovanju povabili govorce, za katere vemo, da lahko trenutno na slovenskem področju to tako vsebino zagotovijo.«

Kaj lahko pričakujemo

Program 06. Diggit-a bo umeščen v štiri tematske sklope, ki so relevantni in nujno potrebni za razumevanje današnjega pestrega digitalnega ekosistema. Prvi tematski sklop bo obsegal nove tehnologije in orodja v digitalnem in mobilnem oglaševanju. Govora bo o virtualni in obogateni resničnosti, orodjih, ki jih ponuja Google, verigah podatkovnih blokov, botih in nenazadnje o pomembnosti digitalne uporabniške izkušnje.

O strategijah, ki temeljijo na bazah podatkov (»data-driven strategies«), novih rešitvah za izzive v digitalnem oziroma mobilnem ekosistemu (»problem-solving solutions«), ekonomiji delitve (»share economy«) in digitalni transformaciji bodo domači in tuji gostje govorili v drugem sklopu, ko bodo v ospredju novi poslovi modeli.

»Nikakor ne gre brez trendov v digitalnem oziroma mobilnem oglaševanju. V ospredju bo nativno in programatično oglaševanje, govorili bomo o pomembnosti medijskih strategij, metrik, optimizaciji spletnih strani in nujnosti merjenja ključnih pokazateljev uspešnosti. Rezultati raziskave AdEx bodo razkrili podatke o dejanskih mesečnih oglaševalskih prihodkih založnikov v Sloveniji, vrednost investicij, namenjenih globalnim spletnim založnikom, kot so Google, Facebook, Twitter in Microsoft, ter podatke o oglaševalskih investicijah po gospodarskih panogah, investicijah po različnih digitalnih formatih ter deležu investicij v programatični zakup pri medijskih agencijah,« tretji programski klop komentira Saletingerjeva.

Četrti programski sklop obeta nove trende na področju družbenih omrežij in novih kompetenc sodobnih komunikatorjev. Poudarek bo na nujnosti razumevanja orodij v odnosu do vsebine in konteksta uporabe ter celostnega pristopa in oblikovanja strategij.

Ob glavnem programu bo potekal še vzporedni program. V t.i. Digitalnem destilatorju bodo agencije predstavile primere dobre prakse v Sloveniji. Programska direktorica pravi: »Namen predstavitve primerov dobrih praks z digitalnega področja delovanja v Sloveniji je, da se govori tako o dobrih, kot tudi slabih delih kampanj. Pomembno je vedeti, kaj smo se pri delu novega naučili.« Sicer pa se bodo udeleženci konference lahko preizkusili na delavnicah na temo botov, virtualne in obogatene resničnosti, verigah podatkovnih baz in produktov za učinkovito vodenje digitalnih agencij.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več