Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

29.06.2019      14:00
SRC D.O.O.

ProSystem podjetja Nuvap odkrije onesnažen zrak v zaprtem prostoru

.. Morda bo marsikoga to dejstvo presenetilo, a nekateri onesnaževalci obstajajo v višjih koncentracijah v zaprtem prostoru kot na prostem ..

V preteklosti se je o onesnaževanju zraka na prostem pogosto razpravljalo, manj pozornosti pa je bilo namenjeno onesnaževanju zraka v zaprtih prostorih. Vendar so v zadnjih letih negativni vplivi, ki jih povzroča izpostavljenost onesnaženemu zraku v zaprtih prostorih vedno bolj očitni.

Podjetje Nuvap je razvilo enostavno in cenovno ugodno rešitev, s katero lahko 24 ur dnevno spremljate 26 okoljskih parametrov, vključno z viri onesnaževanja ter generirate obvestila in poročila o odčitanih vrednostih. Sestavljajo jo:

• Vrsta inovativnih večsenzorskih naprav, namenjenih namestitvi v notranje prostore podjetja, za nepretrgano spremljanje onesnaževanja in izvajanje različnih funkcij.
  • ProSystem N1Plus, N1Radon in N1Basic so večsenzorske naprave, povezane s platformo My.Nuvap, ki omogočajo spremljanje spremenljivega števila okoljskih parametrov, in sicer do največ 26 parametrov.
  • Večnajemniška platforma v oblaku, ki lahko generira poročila, nadzorno ploščo in opozorila glede na odčitane podatke, poleg tega pa prek vmesnika API omogoča izvoz podatkov v sisteme upravljanja objektov, stavb ali poslovne inteligence.

Primer iz prakse: podjetje PSM s.r.l.

V primeru podjetja PSM s.r.l. , ki se ukvarja s proizvodnjo elektronskih naprav, so inovativne naprave podjetja Nuvap spremljale onesnaženost delovnega okolja v samem podjetju.

O stranki

Z nadzorom celotnega procesa doseganja rešitev, od snovanja koncepta ter projektiranja strojne opreme, programske opreme in mehanskih delov do inženirskih del in preverjanja, PSM svojim strankam vedno ponuja najmodernejše in visoko kakovostne izdelke.

Da bi ohranili prednost, ki jo imajo pred konkurenco, PSM obsežno in neprenehno vlaga v projekte, ki pripomorejo k njegovi visoki zanesljivosti, izboljšavam ter najboljši skladnosti z najvišjimi standardi kakovosti in načeli trajnostnega razvoja.

Projekt

V projektu so z inovativno večsenzorsko napravo podjetja Nuvap nadzorovali proizvodne prostore, v katerih so prisotni delno avtomatizirani proizvodni sistemi.

Zahteva

Spremljanje stopnje hrupa in elektro smoga za vrednotenje stopnje tveganja za zaposlene; spremljanje stopnje vsebnosti delcev in hlapnih organskih spojin (VOC) za vrednotenje kakovosti zraka in morebitnih negativnih vplivov le-te na določene faze proizvodnje elektronskih naprav.

Nadzorovani parametri so torej bili:

‣      hrup;

‣      elektromagnetna onesnaženost;

‣      trdni delci;

‣      onesnaženost zraka (hlapne organske spojine).

Podatke so pridobili iz platforme My.Nuvap.com na podlagi letnih, mesečnih, tedenskih in dnevnih meritev.

Izziv

Neprenehno in dolgoročno spremljanje določenih parametrov za prikaz uspešnosti korekcijskih ukrepov, namenjenih odstranjevanju ugotovljenih onesnaževalcev okolja.

Zakaj so izbrali Nuvap

Podjetje Nuvap je pripravilo rešitev, ki je bila preprosta za uvedbo, zanesljiva z vidika kakovosti, spremljanja in prilagodljiva z vidika konfiguracije. Pravzaprav je prav možnost premikanja naprav podjetja Nuvap omogočila, da so odkrili vir onesnaževanja s trdnimi delci.

Ugotovitve
Že samo podatek o trdnih delcih je pokazal, da je bil dosežen opozorilni prag neoporečnosti, niso pa bili preseženi pragi standardnih vrednosti. Ta podatek ni bil zaznan v vseh obravnavanih obdobjih, temveč ga je bilo mogoče povezati le z določenimi specifičnimi odčitavanji. Zato je bilo z natančnejšo proučitvijo pojavnosti mogoče ukrepati in odpraviti težavo, nastalo pri viru onesnaževanja. Tudi pri ugotovljenih stopnjah hrupa se je izkazalo, da so skladne s specifičnimi standardi.

V kolikor se želite prepričati, da je vaše delovno ali domače okolje zdravo, brez onesnaževalcev, ki resno škodujejo zdravju, kontaktirajte SRC d.o.o., ki je tudi uradni partner podjetja Nuvap. (P.R.)

Ali ob trenutni nevarnosti koronavirusa delate od doma?

Delo na domu, nadzor in kaj pravi zakon?

Samsung napovedal zaustavitev proizvodnje zas... 1
Primož Grdadolnik  |  Kako vsaka pika posebej a ni to oled
V boj proti koronavirusu s pomočjo vplivnežev 2
alex_vega71  |  Če prosiš pomoč blogerjev to ne pomeni, ...
Amazon močno omejil dostavo v druge države! K... 1
Matjaz Mraz  |  So intervjuja li delavce pri Amazonu. Lj...
Odkrili zasebnosti prijazen način spremljanja... 1
slo81a  |  Bluetooth izključiš pa je vse zastonj.
"Delo od doma bolj produktivno, kot delo v sl... 1
Jan Ban  |  Jst mam mesalec pa lopato ze v dnevni so...