Računalništvo, telefonija
17.06.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Pustolovski park Geoss

.. V največjem in najvišjem pustolovskem parku v Sloveniji se adrenalina željni povzpnejo med krošnje dreves ter na višini od 1 do 25 metrov od tal premagujejo ovire ter se zabavajo ..
Pustolovski park Geoss
Pustolovski park Geoss

Sedem različnih tras

V vasi Slivna, čisto blizu geometričnega središča Slovenije, je v sedmih letih zrastel največji in najvišji pustolovski park v Sloveniji. Otroci od 4. leta dalje in odrasli se lahko v parku dvignejo od tal v drevesne krošnje in tam premagujejo ovire. Pri tem preizkušajo svoje spretnosti, pogum in iznajdljivost, saj premagovanje ovir ni nujno težko, če se jih le lotimo na pravi način. Obiskovalci lahko izbirajo med sedmimi plezalnimi potmi različnih težavnostnih stopenj, na katerih je razporejeno kar 97 različnih elementov, med njimi tudi 15 spustov po jeklenici (t.i. flying fox), najdaljši med njimi meri kar 75 metrov. Trase so na višini od 1 do 25 metrov od tal. Vsak pustolovec dobi svoj plezalni pas, je deležen uvajanja in šele zatem se lahko poda na trase. Na sprehodu med krošnjami plezalce spremljajo inštruktorji, ki jim pomagajo in jih usmerjajo, če je to potrebno.

Orjaški spust

Obiskovalci lahko sprehod med krošnjami dopolnijo še z orajškim spustom, najdaljšim v osrednji Sloveniji. Sputijo se po jeklenici, ki v skupni dolžini meri 915 m, pri čemer se dvignejo do 25 metrov od tal in lahko dosežejo hitrost do 60 km/h. Poleg vznemirjenja, ki ga nudi spust v neznano, pa si lahko še iz ptičje perspektive ogledajo okolico.

Gibalnica za najmlajše

Od letos dalje so v parku svoj poligon in enostavna plezala dobili tudi najmlajši. V sodelovanju s podjetjem Pedosana so razvili prav posebne elemente iz naravnih materialov, na katerih dojenčki in najmlajši (do 3. leta starosti) razvijajo svoje motorične spretnosti ter se spoznavajo z naravnimi materiali (les, kamni, storži, mah …).

Skupinsko doživetje

Različnim skupinam v Pustolovskem parku pripravijo tudi posebna doživetja, ki lahko vključujejo uporabo piknik prostora, sprehod med krošnjami dreves, pa tudi orjaški spust za vse v skupini. Okolje, narava in adrenalinsko doživetje vas lahko dodatno povežejo in sprostijo.

Bivanje v krošnjah

Pustolovščinam podnevi lahko dodate tudi nočno doživetje, tako da preživite noč med krošnjami dreves – na platoju ali viseči postelji. Začnete z večerjo na bližnjem travniku, ko pade noč se povzpnete na izbrano drevo na svojo drevesno posteljo, zaspite s pogledom na zvezde in ob zvokih gozda, zbudijo pa vas sončni žarki in ptičje petje. Preden zapustite svojo drevesno bivališče pa še pozajtrkujete, saj vas tam že čaka košarica z zajtrkom. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več