Računalništvo, telefonija
18.04.2019 16:16

Deli z drugimi:

Share

QNAP TS-932X NAS za 9 diskov

NAS strežnik za 9 diskov (5x 3.5 HDD, 4x 2.5 HDD ali SSD).
QNAP TS-932X NAS za 9 diskov
QNAP TS-932X NAS za 9 diskov

QNAP TS-932X je NAS, ki ga lahko opremite s petimi 3,5-palčnimi trdimi diski in štirimi 2,5-palčnimi SSD-ji ter je prvi NAS na ARM-ju, ki podpira tehnologijo Qtier. Ta kompaktni hibridni NAS se ponaša z dvemi priključki 10GbE SFP + in je idealen za male in srednje velike organizacije kot tudi domače pisarne.

Tisti, ki iščejo cenovno ugodno alternativo močnejšemu in dražjemu TVS-951X, bodo tukaj našli veliko. TS-932X je opremljen s 4-jedrnim procesorjem AnnapurnaLabs Alpine AL-324, 1,7 GHz Cortex-A57, podpira največ 16 GB spomina in protokol SATA 6 Gb/s. Štiri 2,5-palčna ležišča se uporabljajo za predpomnjenje s SSD diski, kar lahko še dodatno drastično pospeši potek naključnih IOPS zahtevnih aplikacij. Tehnologija podjetja Qtier omogoča samodejno stalno optimizacijo uporabe pomnilnika med diski SSD in pogoni SATA.

QNAP omogoča tudi izredno varno shranjevanje podatkov preko 256-bitnega NAS šifriranja. V okolju Windows (z uporabo dveh priključkov 10GbE SFP+) je TS-932X zmožen dosegati hitrosti branja do 1966 MB/s in zapisovanja 835 MB/s, medtem ko za šifrirane podatke do 1148 MB / s in 478 MB/s. S temi hitrostmi bo novi QNAP NAS zagotovo zadostil namenom uporabe virtualizacije, hitrega varnostnega kopiranja in obnavljanja ter aplikacij za obdelavo večjih količin podatkov.

Oblika in izdelava

TS-932X je skoraj identičen TVS-951X s črno aluminijasto kovinsko konstrukcijo, v kateri je 9 pogonskih ležišč. Ta robusten NAS strežnik ima 5x 3,5-palčna mesta, ki so navpično zložena nad 4 horizontalno postavljena 2,5-palčna SSD mesta. Na levi strani sprednje plošče se nahajajo LED lučke statusa, LAN in USB, sledijo spodnje LED-lučke pogona, slednje pa so označene s številko pogona. Spodaj je gumb za vklop / izklop in gumb / vhod USB One Touch Copy.

na zadnji plošči je velik sistemski ventilator. Preostali del povezav na TS-932X se nahaja na desni strani, torej to so vrata USB 2.0, dvojna vrata Gigabit Ethernet RJ45, dvojna vrata SFP+ in avdio vrata. Gumb za ponastavitev, zvočnik, vhod za napajanje in varnostna reža Kensington se prav tako nahajajo na zadnji plošči.

Zaključek

Na splošno je TS-932X še ena odlična različica QNAP-a. Čeprav ni tako zmogljiv kot npr. skoraj identičen TVS-951X, je ta kompaktna rešitev za shranjevanje s 9 ležišči odlična dostopnejša alternativa. Prav tako se ponaša s solidno zmogljivostjo preko svojega Alpine Quad-core 1.7 GHz Cortex-A57 procesorja, največ 16 GB RAM-a in dveh 10GbE SFP+ vrat. TS-932X kot tak, je odličen za vse tiste, ki potrebujejo večjo zmogljivost in pri tem upoštevajo stroške. Podobno kot pri drugih napravah QNAP tega razreda, je TVS-951X poudarjen s svojim preprostim hibridnim dizajnom. Na sprednji plošči je nameščenih pet 3,5-palčnih ležišč za pogone in štiri 2,5-palčne SSD reže, ki uporabnikom omogočajo vzpostavitev učinkovitega hibridnega pomnilnika za povečanje zmogljivosti prek predpomnjenja SSD in tehnologije Qtier za samodejno prestavljanje.

Performančno je QNAP NAS zabeležil svojo najboljšo zmogljivost 4K in 8K pod iSCSI povezljivostjo, dosegel je vrhunske rezultate, kot je razvidno iz zgornjih grafov.

QNAP TS-932X torej ponuja veliko možnosti za shranjevanje in povezljivost SSD rež za t.i. “tiering” in hitrejše hitrosti prenosa podatkov.

Uradni uvoznik in distributer: Elkotex d.o.o.

Na voljo pri vseh večjih spletnih trgovcih.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ELKOTEX d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ELKOTEX d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ELKOTEX d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več