Računalništvo, telefonija
10.07.2015 08:14
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalniška izobraževalna igra “Is IT Green”

Center za poslovno usposabljanje skupaj s partnerji (Fondazione Democenter, Agenzia per l'Energia e lo Sviluppo Sostenibile di Modena, OpenAula, Aliter - Escuela Internacional de Negocios, S.L., Virtech Ltd., Swedish Federation of Business Owners, Yeditepe University, Scientific Research Department at Sofia University "St. Kliment Ohridski", Totem Learning Limited, British-Portuguese Chamber of Commerce) sodeluje v projektu "Is IT Green" katerega glavni cilj je povečati energetsko učinkovitost informacijske tehnovlogije v podjetjih.
Računalniška izobraževalna igra "Is IT Green"
Računalniška izobraževalna igra "Is IT Green"

Glavni cilj projekta Is IT Green je pomagati zmanjšati porabo energije namenjene IT tehnologiji v malih in srednje velikih podjetjih in tako pripomoči k zmanjšanemu ogljikovemu odtisu in večji konkurenčnosti podjetij.

Pomemben del prizadevanj projekta Is IT Green je usmerjen v razvoj računalniške izobraževalne igre t.i.Is IT Green, ki predstavlja vmesni člen med e-učnim gradivom ter spletno stranjo projekta. E-izobraževalna gradiva, računalniška izobraževalna igra in spletna stran je dostopna v vseh partnerskih jezikih (bolgarskem, italijanskem, španskem, turškem, portugalskem, švedskem, slovenskem in angleškem).

Računalniške izobraževalne igre so simulacije resničnih dogodkov ali procesov namenjene reševanju problema. Čeprav so lahko računalniške izobraževalne igre zabavne, je njihov glavni namen ta, da usposabljajo in izobražujejo uporabnike. Kljub svoji resnosti morajo biti igre zabavne. Računalniške izobraževalne igre pa včasih namerno žrtvujejo zabavni del igre, da bi tako lažje dosegle želeni izobraževalni rezultat. Dinamična narava virtualnih okolij zahteva aktivno udeležbo igralca. Za računalniške izobraževalne igre se uporablja več različnih imen npr. poglobljene učne simulacije, digitalna učenja, resne igre, igrane simulacije, itd. Računalniška izobraževalna igra se od drugih iger razlikuje ravno v posebnem učnem namenu, učni rezultati morajo biti merljivi ter igra mora povzročiti trajnostne spremembe v delovanju in obnašanju posameznika.

Cilj računalniške izobraževalne igre Is IT Green je izobraziti in ozavestiti posameznika o različnih vprašanjih povezanih z energijo in varčevanjem, ki so posebej aktualna pri delovanju in tudi ob samem ustanavljanju podjetja. Menimo, da vedno obstaja priložnost za izboljšanje obstoječih procesov, da moramo stremeti k temu, da postanemo bolj okolju prijazni.

Računalniška izobraževalna igra je narejena v sklopu projekta Is IT Green. Partnerji v projektu želimo zagotoviti prosto dostopen izobraževalni material za usposabljanje IT strokovnjakov o energetski učinkovitosti v malih in srednjih podjetjih, obenem želimo s problematiko zmanjševanja potrošnje energije ter s tem zmanjševanja stroškov, seznaniti tudi širšo javnost.

Igra Is IT Green je zasnovana tako, da olajša prve korake pri oceni/reviziji IT tehnologije glede energetske učinkovitosti ter želi ozavestiti uporabnike o energetski neučinkovitosti, skupaj z možnimi rešitvami, osvetliti želi povezavo med okolju prijaznimi praksami ter denarnimi prihranki. Igra Is IT Green deluje kot most med izobraževalnimi gradivi in spletno stranjo projekta. Igro sestavljata dve ravni, ena raven temelji na MSP IT okolju, druga se navezuje na podatkovna središča. Vsaka stopnja je razdeljena na tri ločene dele igranja. Ti deli igranja predstavljajo procese za revizijo, procese postavljanja ciljev in oblikovanje priložnosti.

Vsakdo – vključno z okoljem – zmaga!

Izobraževalne metode v 21. stoletju morajo odražati življenje ljudi v 21. stoletju! Medtem ko še vedno obstaja skepticizem, da lahko igra nudi le zabavo, upamo, da bomo z igro Is IT Green ponudili resne rešitve.

Prosimo, obiščite spletno stran isitgreen.eu, da boste izvedeli več in preverite naše brezplačne vire s področja energetske učinkovitosti!

______________________________________________________________________________

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Delo na projektu odraža le stališča avtorjev, in Evropska komisija ni odgovorna za kakršno koli uporabo teh podatkov ali informacij, ki jih to delo vsebuje.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENTER ZA POSLOVNO USPOSABLJANJE (CPU)
Za več informacij so vam na voljo pri CENTER ZA POSLOVNO USPOSABLJANJE (CPU)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENTER ZA POSLOVNO USPOSABLJANJE (CPU)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več