Računalništvo, telefonija
24.10.2012 17:04

Deli z drugimi:

Share

Računovodski program za slepe

Boštjan Štefanič, prvi slepi knjigovodja, lahko v svojem računovodskem servisu s pomočjo "screen readerja" uporablja standardno verzijo najbolj razširjenega spletnega računovodskega programa miniMAX.
Boštjan Štefanič je kljub slepoti našel orodje, ki mu omogoča podjentiško pot.
Boštjan Štefanič je kljub slepoti našel orodje, ki mu omogoča podjentiško pot.

Zgodba Boštjana Štefaniča sega v lanski februar, ko je v Računalniških novicah zasledil novičko, da podjetje E-Amiga iz Šoštanja izvaja projekt dela na domu s programom miniMAX.

»Ker mi elektronsko poslovanje ni tuje sem se odločil, da jih pokličem in aprila sem se prvič seznanil s programom, ki sicer ni izdelan za slepe in slabovidne, vendar pa nam je kljub temu povsem dostopen,« je povedal Boštjan Štefanič.

Z voljo, raziskovanjem in delom se je usposobil, da lahko samostojno uporablja spletni računovodski program miniMAX, kar mu je odprlo povsem nove možnosti za poklicno udejstvovanje.

Kot prvi in do sedaj edini iz vrst slepih in slabovidnih se je odločil za opravljanje nacionalne poklicne kvalifikacije, ki jo je v juliju tudi uspešno zaključil, in to kljub temu, da so pravilniki do oseb s posebnimi potrebami diskriminatorni, kar se tiče tehničnih prilagoditev.

»Vedno bolj sem odkrival prednosti in dobre rešitve miniMAX-a in spoznal, da je ta program povsem uporaben tudi za slepe in slabovidne. To pa pomeni, da imamo v Sloveniji orodje, ki tudi nam omogoča samostojno podjetniško pot, vodenje računovodskega servisa kadarkoli in kjerkoli. To je izjemnega pomena, saj so slepim in slabovidnim marsikatera vrata zaprta,« je še poudaril Štefanič.

Boštjanu so program miniMAX podarili

V SAOP-u se zavedajo pomena možnosti uporabe miniMAX-a tudi med slepimi in slabovidnimi, Boštjanu Štefaniču pa so zaradi njegovih zaslug in neomajne vztrajnosti pri usposabljanju podarili licenco za paket miniMAX Maksi računovodstvo.

»Uspeh Boštjana Štefaniča pomeni posebno priznanje za naš program miniMAX, saj kaže na to, da nam je uspelo izdelati poslovni program, ki prepriča s svojo enostavnostjo in učinkovitostjo,« je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več