Računalništvo, telefonija
01.02.2017 17:30

Deli z drugimi:

Share

Razstava “Od Selfieja do samoizražanja”

Rembrandt van Rijn Self-Portrait with Two Circles
Rembrandt van Rijn Self-Portrait with Two Circles

Galerija Saatchi in Huawei, ki je tretji največji proizvajalec pametnih telefonov v svetu, sta naznanila skupno sodelovanje pri pripravi razstave »Od Selfieja do samoizražanja« (ang. From Selfie to Self-Expression), ki bo raziskovala selfije kot obliko umetniškega izražanja. To je prva razstava, ki bo raziskovala zgodovino selfija vse od prvih začetkov do danes. Gre za umetniški izkaz kreativnemu potencialu te oblike samoizražanja, ki je pogosto v posmeh.

Razstava bo osvetlila vse večjo vlogo telefona kot medija umetnosti za samoizražanje skozi delo izbranih britanskih fotografov, ki bodo z uporabo najnovejšega Huawei pametnega telefona z dvojno kamero Leica ustvarjali nova dela. Poleg del vplivnih umetnikov bodo prikazani tudi selfiji, posneti v času digitalne dobe – od najbolj estetskih do tistih, ki mejijo na norost in nevarnost.

Huawei je s partnerstvom z Galerijo Saatchi dokazal svojo zavezanost k rasti svoje blagovne znamke v Veliki Britaniji in podporo kreativnemu izražanju skozi fotografijo na vsakem koraku. Gre za korak v svet umetnosti in fotografije, ki ga je Huawei začel v letu 2016 s serijo telefonov P, pri kateri so dvojno kamero zasnovali skupaj z ikoničnim fotografskim podjetjem Leica.

Razstava bo na ogled od 31. marca do 30. maja.

V galeriji se lahko pojavi tudi vaš selfie: #SaatchiSelfie
Skupaj z razstavo pa sta Saatchi Gallery in Huawei združila moči in ponudila možnost vsem umetnikom, fotografom in drugim zainteresiranim, da sodelujejo s svojimi kreativnimi selfiji in tako dobijo priložnost, da se predstavijo v Galeriji Saatchi. 10 izbranih zmagovalcev bo poleg prostora na razstavi prejelo tudi najnovejši Huaweijev telefon, izbrani zmagovalec pa bo prejel še dodatno fotografsko priložnost. Vse podrobnosti so dostopne na: http://www.saatchigallery.com/selfie.

»Po več kot desetletju razvoja fotografije pametnih telefonov, smo dosegli pomembno točko. Ne le, da so selfiji izraz dokumentiranja naših življenj, gre za prikaz naše osebnosti skozi kreativo fotografije. Pametni telefon je orodje umetniškega izražanja. Selfie generacija postaja Generacija Samoizražanja, v kateri vsak išče svoj način, da se samoizrazi skozi orodje, ki ga imamo vedno pri roki: pametni telefon,« zaključi Glory Zhang, direktorica marketinga pri Huawei Consumer Business.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več