Računalništvo, telefonija
16.07.2015 15:45
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razvija se sistem za proaktivno podjetje

Razvija se sistem za proaktivno podjetje
Razvija se sistem za proaktivno podjetje

V sklopu Evropskega projekta 7. Okvirnega programa ProaSense Laboratorij za umetno inteligenco in Center za prenos znanja na področju informacijskih tehnologij s 7 partnerji iz Norveške, Nemčije, Grčije, Srbije in Portugalske razvija sistem za proaktivno podjetje. Glavni cilj ProaSens-a je učinkovit prehod iz podjetja, ki napake zaznava, do proaktivnega podjetja, ki spremembe odpravi preden bi do napak prišlo.

Projekt je odgovor na naraščajoč pritisk zaradi globalizacije, negotovosti in strogih pravil, s katerimi se soočajo današnja podjetja. Pri projektu razvijamo orodja in načine za napovedovanje neželenih dogodkov v proizvodnem procesu, ki bodo omogočili preventivno ukrepanje, kar je eno od prvih primerov premika od reaktivnega na proaktivno računalništvo.

Nove oblike sistemov v proaktivnih podjetjih, bodo omogočale stalno seznanjenost s »kaj se lahko zgodi« v procesu delovanja in bodo tako lahko optimizirale odziv podjetja z najboljšo možno potezo, še preden bi lahko prišlo do napak.

ProaSense je povečal strateško vrednost analize podatkov za odločanje z dinamičnim prilagajanjem vzorcev v realnem času velikih podatkovnih tokov in s prenosom fokusa odločanja od zgodnjih opozoril v optimizacijo poslovanja.

Hella Saturnus pri projektu sodeluje kot uporabnik in bo ProaSense uporabil na primeru proizvodnje plastičnih leč za žaromete s poudarkom na procesu brizganja. Leča je kompleksna komponenta, ki je prisotna v sprednjem delu žarometa, kjer ni prostora za dekorativne napake in odstopanja v dimenzijah. Zaradi kompleksnosti postopka je zelo težko pripraviti izdelke brez napak. Hella Saturnus Slovenija verjame, da jim bo uporaba ProaSensa pomagala pri zmanjšanju pogostosti napak in izpadu proizvodnje, saj jih bo sistem predčasno obvestil kje bi do napak lahko prišlo, da jih lahko še pred tem odpravijo.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več