Računalništvo, telefonija
19.02.2018 12:43
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Recept za učinkovit digitalni nastop

Recept za učinkovit digitalni nastop - iPROM - Miloš Suša
Recept za učinkovit digitalni nastop - iPROM - Miloš Suša

S programatičnim medijskim zakupom na digitalnih medijih se koncept distribucije »pravega oglasa pravemu uporabniku ob pravem času« uporablja vse pogosteje, a oglaševalci velikokrat pozabijo, da funkcija oglaševanja ni le spodbujanje nakupa, ampak tudi ozaveščanje o blagovni znamki.

V DNK-ju digitalnega marketinga je zapisano, da so vse aktivnosti na spletu merljive, zato se je v preteklosti digitalno oglaševanje povezovalo z oglaševanjem po učinku (performance). Danes, ko digitalni mediji v času vedno povezanega potrošnika postajajo za marsikoga primarni vir informacij, vemo, da so digitalni kanali primerni tudi za ozaveščanje in grajenje prepoznavnosti blagovne znamke (brand awareness).

Povečevanje prodaje ali povečevanje zavedanja o blagovni znamki?

To včasih postavlja oglaševalce pred dilemo, kaj izbrati: visoko zmogljivo akcijo z merljivimi rezultati ali kreativno kampanjo z namenom povečevanja prepoznavnosti blagovne znamke. Odgovor je preprost – oboje. V digitalnem ekosistemu učinkovito oglaševanje zahteva celosten pristop. Danes ne govorimo več o aktivaciji spleta kot kanala, ampak o celostnem povezovanju vseh kanalov oz. točk stika s potrošnikom med seboj. S sodobnimi analitičnimi orodji pa lahko enako učinkovito merimo učinke kampanj obeh vrst.

Rezultati digitalnih oglaševalskih kampanj so natančneje merljivi kot kdaj koli prej, zato oglaševalci vlagajo precejšen delež sredstev v programatično oglaševanje z namenom prikazovanja »pravega oglasa v pravem trenutku«, upajoč, da bodo kliki usmerili stranke na spletno mesto, kar jih bo potisnilo vse globlje po nakupnem lijaku vse do uspešne konverzije. Zavedajo se namreč, da spletno oglaševanje s konkretnim ciljem povratnega odziva potrošnika, kot so spletni nakup, prenos brošure in prijava na testno vožnjo, zagotavlja takojšen in merljiv odziv, mnogo bolj kot ostali kanali oglaševanja. Nemalokrat se zato zgodi, da imajo oglaševalci zaradi odlične merljivosti in takojšnje učinkovitosti spletne oglaševalske kampanje zgolj za prodajne kampanje. Posledično nekatere blagovne znamke, ki še niso prepoznavne in nimajo zgrajenih odnosov s potrošniki, preskakujejo precej korakov, potrebnih za uspešno prodajo.

Več o celovitem pristopu na digitalnih kanalih si lahko preberete v zapisu Miloša Suše, spletnega medijskega specialista na digitalni agenciji iPROM.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iPROM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri iPROM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

iprom logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iPROM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10