Računalništvo, telefonija
05.06.2014 11:10
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S pomočjo napredne analitike do boljših poslovnih odločitev

Red Orbit je v sodelovanju z Googlom in Tehnološkim parkom Ljubljana organiziral Google Analytics napredni seminar. To je bil prvi regijski dogodek o napredni analitiki, namenjen digitalnim agencijam in vsem, ki se pri svojem delu vsakodnevno srečujejo s spletno analitiko. Na dogodku so strokovnjaki predstavili kako slediti potrošniku, ki je danes prisoten na več napravah in kako s pomočjo analitike priti do boljših poslovnih odločitev.
Google Analytics napredni seminar
Google Analytics napredni seminar

Spletna analitika se je v zadnjih nekaj letih izredno spremenila in sedaj omogoča spremljanje aktivnosti potrošnikov na različnih napravah in tudi v offline svetu. Kljub temu pa cilj spletne analitike ni zbiranje podatkov, temveč omogočanje poglobljenega vpogleda v pravilnost poslovnih potez.

Pawel Matkowskei (Google EMEA), ki je del skupine CSI (customer solutions and innovations) je predstavil novo ero merjenja tako digitalnega kot realnega sveta s pomočjo storitve Universal Analytics. Podjetjem svetuje, naj pohitijo in med prvimi izkoristijo nove možnosti napredne analitike. Na ta način bodo pridobila konkurenčno prednost na trgu.

Jerko Grom (Google) je prikazal kako lahko z A/B testiranjem izboljšamo konverzije. Majhne spremembe na spletni strani lahko delajo čudeže.

Balazs Gandera (Intren, Madžarska) je govoril o sodelovanju med agencijami, ki se ukvarjajo z analitiko in njihovimi naročniki. Težave se pričnejo, ko nastane vrzel med agencijo in naročnikom. Kljub znanju, s katerim razpolagata obe strani, lahko nerazumevanja podatkov oziroma pogled iz različnih zornih kotov, pomeni neuspeh za projekt.


»Izjemen interes, ogromno vprašanj in visoka raven vpletenosti v vsebine, ki ga so ga pokazali udeleženci seminarja kaže, da je bil pravi trenutek za organizacijo takšnega vrhunskega strokovnega dogodka v Sloveniji. Naredili smo pomemben korak naprej k razumevanju napredne analitike in njenih orodij,« je o samem seminarju povedal Darko Dujič (Google Adriatics).


Meni, da je napredna analitika sestavni del strateškega in operativnega procesa poslovanja podjetij v Sloveniji. Za vse, ki še niso razmislili o pomenu uporabe naprednih analitičnih orodij za konkurenčno in uspešno delovanje na trgu, je sedaj zadnji čas za resen premislek in odločitev.

Več o dogodku in vsebini si lahko preberete na spodnji povezavi.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RED ORBIT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RED ORBIT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RED ORBIT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več