Računalništvo, telefonija
03.11.2011 08:08

Deli z drugimi:

Share

Reši Fujitsujev kviz

Meje med znanstveno fantastiko in realnostjo se še naprej krčijo z neverjetnimi inovacijami, ki gradijo most med domišljijo in trgovinami z elektrotehniko.
Fujitsujev Stylistic Q550 prepozna vašo ročno pisavo
Fujitsujev Stylistic Q550 prepozna vašo ročno pisavo

Preverite ali veste, kaj še vedno spada v domeno znanstvene fantastike in kaj je v trgovinah že dostopno danes – z našim kvizom. Morda boste presenečeni! Je res ali je znanstvena fantastika? Povejte nam vi…

1. Napredna zaščita pred krajo za prenosnike in tablične računalnike

Resnično! Fujitsujeva napredna zaščita pred krajo omogoča uporabnikom, da preko oddaljenega dostopa locirajo, zaklenejo in onesposobijo prenosnik ter izbrišejo podatke po tem, ko je bil ta ukraden ali izgubljen. Na ta način so občutljivi in pomembni podatki, ki so shranjeni na prenosniku ali tabličnem računalniku, zaščiteni pred možnostjo kraje.

2. Prepoznavanje ročne pisave z zaslona

Resnično! Programska oprema, ki je vgrajena v operacijski sistem Windows 7 omogoča Fujitsujevemu tabličnemu računalniku STYLISTIC Q550, prepoznavanje ročne pisave z zaslona. In ni pomembno kako neurejena je postala vaša pisava, STYLISTIC Q550 bo sposoben hitro najti smisel vaših čečkarij.

3.Think-to-Type tipkovnice

Znanstvena fantastika! Medtem, ko so tipkovnice in programska oprema s predstavitvijo laserskih tipkovnic in glasovnega vnašanja besedila postale bolj napredne, nam zgolj razmišljanje o tipkanju še ne bo prineslo veliko več, kot morda navdih o tem kar želimo napisati.

4. Samouničujoči USB ključki

Resnično! Fujitsujev Tamatebako USB ključ, ki je trenutno na voljo na Japonskem se lahko nastavi na avtomatičen izbris podatkov glede na zahteve uporabnika. Kljub temu, da se USB dobesedno ne razstreli na koščke kot v Misiji nemogoče, lahko ključek zaščiti dragocene podatke s tem, da se uniči, če bi prišel v napačne roke.

5. Prenosniki, ki se napajajo s sončnimi in ambientalnimi elektromagnetičnimi valovi

Znanstvena fantastika! Kljub temu, da so si tehnologi že zamislili dizajne za prenosnike, ki se napajajo na sončno energijo in so bile naprave za lovljenje ambientalnih elektromagnetnih valov že skicirane na tabli, razvojniki še vedno delajo na tem, da bi te zelene naprave zbrale dovolj energije za potrebe prenosnika. vsekakor vedno več računalniških tehnologij poudarja pomembnost energijske učinkovitosti in prijaznosti do okolja.

6. Avtomatična prilagoditev fokusa zaslona

Znanstvena fantastika! Medtem, ko bi bilo super, če bi lahko računalniki avtomatično prilagodili velikost besedila in kakovost fotografij glede na vid uporabnika, s čimer bi bila uporaba zaslona možna brez nošenja očal, je to zaenkrat še vedno znanstvena fantastika.

7. Osebni računalnik z 0-vatno tehnologijo

Resnično! Fujitsujeva osebna računalnika ESPRIMO PC E900 in P900 uporabljata 0-vatno tehnologijo, ki drastično zmanjšuje porabo energije osebnega računalnika, ko ta ne deluje. Nasprotno od večine računalnikov, ki rabijo energijo tudi, ko so v stanju hibernacije, osebni računalnik ESPRIMO avtomatično preklopi na 0-vatni način in je hkrati še vedno na voljo za oddaljene administrativne klice.

8. Tihi računalnik

Resnično! Fujitsujeva osebna računalnika ESPRIMO E900 in P900 imata strojno opremo, ki ne proizvaja hrupa. Ta osebni računalnik ponuja popolnoma tiho delovanje v načinu mirovanja in običajnega pisarniškega dela, zato bo edini zvok, ki ga boste slišali vaše tipkanje.

9. Bralec glasbenega razpoloženja

Znanstvena fantastika! Glasbene predvajalnike lahko nastavimo na predvajanje specifične zvrsti glasbe ali pesmi določenega ustvarjalca, nikoli pa ne veste kdaj bo morda razpoloženju neprimerna pesem ušla na predvajano listo pesmi. Za zdaj je ustvarjanje vaše lastne liste pesmi najboljši način, da si zagotovite, da se Spice Girls ne bodo pojavile med tem, ko meditirate.

10. 3D video klepet

Znanstvena fantastika! 3D tehnologija hitro postaja standard za kateregakoli tehnološko iznajdljivega fanatika. Televizije, računalniki in pametni telefoni, ki podpirajo 3D tehnologijo so že dostopni na trgu. Kakorkoli, klepet s prijateljem v živo še vedno ostaja v sekundarni dimenziji.

Koliko pravilnih odgovorov ste dosegli?


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več